Image default
Πολιτική

Ερντογάν: Άκυρη η επίσκεψή του στο ψευδοκράτος – Δεν είναι έτοιμο το αεροδρόμιο

Τον μύθο του «βοσκού του ψεύτη» θυμίζει η πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στο ψευδοκράτος για να εγκαινιάσει έναν τερματικό σταθμό στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Μέχρι στιγμής τα εγκαίνια έχουν αναβληθεί τρεις φορές καθώς το έργο δεν είναι έτοιμο.

Η τελευταία ακύρωση της επίσκεψης Ερντογάν ανακοινώθηκε σήμερα καθώς οι εργασίες για το νέο «αεροδρόμιο» αναμένεται να ολοκληρωθούν εδώ και περίπου 10 χρόνια! Και ποτέ δεν τελειώνουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γιενί Ντουζέν», τα εγκαίνια, τα οποία είχαν ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν σήμερα με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιηθούν τελικά αργότερα, μετά την Εορτή του Ραμαζανιού.

Ο λεγόμενος «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρίκλι δήλωσε στη «Γιενί Ντουζέν» ότι «οι εργασίες που σχετίζονται με το ηλεκτρικό ρεύμα καθυστέρησαν λόγω της απεργίας της συντεχνίας EL-SEN».

«Λαμβάνοντας υπόψη μας και την Εορτή του Ραμαζανιού θα καθορίσουμε νέα ημερομηνία εγκαινίων μαζί με την Τουρκία. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα παραστεί στα εγκαίνια», ανέφερε ο κ. Αρίκλι.

Ο «υπουργός δημοσίων έργων» δήλωσε ακόμη ότι «δεν θέλαμε να πάρουμε το ρίσκο, λαμβάνοντας υπόψη ότι χιλιάδες επιβάτες θα έρχονταν στη χώρα μας πριν από τη γιορτή. Επιπλέον, αεροπορικές εταιρείες και τουριστικοί πράκτορες εξέφρασαν επίσης τις ανησυχίες τους για το θέμα».

Η «Γιενί Ντουζέν» αναφέρει στο δημοσίευμα της ότι υπάρχουν αρκετές ελλείψεις στο εργοτάξιο του «αεροδρομίου». Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ελεγκτή αερομεταφορών Τζεμ Καπισίζ «οι ελλείψεις, ιδίως στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης, ότι στις 12 Οκτωβρίου 2012, το «συμβούλιο ιδιωτικοποιήσεων« αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση του «αεροδρομίου» και την 1η Ιανουαρίου 2013, το «αεροδρόμιο» παραδόθηκε στην τουρκική εταιρία «Taş Yapı-Terminal Yapı» και στον μικρό εταίρο «Kanerler». Από τότε έχουν αλλάξει 9 «υπουργοί μεταφορών» και 8 «πρωθυπουργοί» δίχως να έχει παραδοθεί το νέο «αεροδρόμιο»

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Γιώργος Μπόμπολας έχτισε αυτοκρατορία σε media και κατασκευές

O Έλον Μασκ χλευάζει την προηγούμενη διεύθυνση του Twitter: «Ήταν κωμική η κατάσταση»«Βουτιά» θανάτου για Κινέζα ακροβάτισσα ενώ εκτελούσε νούμερο με τον σύζυγό της – Δείτε βίντεο

Subscribe to our News

* indicates required



/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin

Καραμανλής στον ΣΚΑΪ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις – Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές του ευρωψηφοδελτίου

admin

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην πρώτη μας συνάντηση ο Ερντογάν με έβαλε να κάτσω σε σπασμένη καρέκλα

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live την ανακοίνωσή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίστηκε στη Θήβα, παίρνει άδεια και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στου Ψυρρή

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχω μιλήσει με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη – Θα σταθώ όρθιος και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία

admin

Τα κέρδη της αντιπολίτευσης από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Τι είπαν οι αρχηγοί – Οι συνεχείς διακοπές

admin

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

admin

Παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Ανοιχτό το σενάριο κυβερνητικού ανασχηματισμού

admin

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin