Image default
Επιχειρήσεις

Η Fraport Greece φιλοξενεί στα Χανιά τη φετινή διάσκεψη ACI EUROPE RACE (pics)

Η Fraport Greece, φορέας διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων φιλοξενεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων (ACI EUROPE 14th Regional Airports Conference & Exhibition, RACE 2023), που θα γίνει μεταξύ 25 και 27 Απριλίου 2023, στα Χανιά.

Περισσότερα από 150 στελέχη της κοινότητας των περιφερειακών αεροδρομίων από όλη την Ευρώπη, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην πανέμορφη πόλη της Κρήτης και να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις και καλές πρακτικές, σε θέματα που αφορούν στον τομέα των αερομεταφορών. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν σε μία πλειάδα θεματικών ενοτήτων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν, την ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των αεροδρομίων, την καινοτομία, τη στελέχωση των ομάδων με όρους διαφορετικότητας και συμπερίληψης, τις διαδικασίες μετάβασης στον «πράσινο» και ψηφιακό αερολιμένα κ.ά.

Η διάσκεψη ACI EUROPE RACE η οποία έχει καταστεί θεσμός στην αγορά των αερομεταφορών, και όχι μόνο, είναι η μοναδική εκδήλωση στον αεροπορικό χώρο αφιερωμένη στους περιφερειακούς κόμβους της Ευρώπης και στα μικρότερα αεροδρόμια. Με ετήσια συχνότητα διοργάνωσης, η συγκεκριμένη διάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Αεροπορικού Συμβουλίου (ACI), που εκπροσωπεί περισσότερα από 500 αεροδρόμια σε 55 χώρες της Ευρώπης. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι τα συμμετέχοντα αεροδρόμια καλύπτουν πάνω από το 90% της εμπορικής εναέριας κυκλοφορίας της «Γηραιάς Ηπείρου».

Ο κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, επισημαίνει σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Ελλάδα το 14th ACI EUROPE RACE 2023, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στην πόλη των Χανίων της Κρήτης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο κλάδος ανακάμπτει και η επιθυμία των επιβατών να ταξιδέψουν παραμένει αδιάκοπη. Ωστόσο, τα αεροδρόμια, ειδικά τα περιφερειακά, αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις πέρα και πάνω από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των επιβατών. Ως η εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες ποτέ επενδύσεις στην οικοδέσποινα χώρα Ελλάδα, δεσμευόμαστε η φετινή συνάντηση να είναι τόσο ξεχωριστή όσο και η πόλη που τη φιλοξενεί».

Ο κ. Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής της ACI EUROPE, δήλωσε σχετικά: «Στη 14η ετήσια συνάντηση των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων, στα Χανιά, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να συζητήσουν μία πλειάδα θεμάτων που αντικατοπτρίζουν το σπουδαίο ρόλο των περιφερειακών αεροδρομίων στην προώθηση της συνδεσιμότητας της Ευρώπης. Αποτελούν την πρώτη γραμμή του κλάδου μας για την κλιματική δράση και την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, παρέχοντας ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε κοινότητες της Ευρώπης, όπως αυτές των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Fraport Greece, εταιρεία λειτουργίας και διαχείρισης του αεροδρομίου Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”, για τη φιλοξενία του συνεδρίου. Η δέσμευσή της στον κλάδο των αερομεταφορών και στην ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων είναι πραγματικά αξιέπαινη».

 

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ετήσια συνάντηση του ACI EUROPE RACE 2022 πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας, με οικοδεσπότη την GESAP S.p.A. – Aeroporto di Palermo, ενώ η πόλη που θα αναλάβει τη σκυτάλη για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, θα ανακοινωθεί στις εργασίες του φετινού συνεδρίου.

Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» (CHQ)

Είναι το τρίτο μεγαλύτερο από τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια που διαχειρίζεται και λειτουργεί η Fraport Greece, αλλά και ένα από τα κορυφαία διεθνή αεροδρόμια. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του κόλπου της Σούδας, στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πόλη. Πήρε το όνομά του από τον Ιωάννη Δασκαλογιάννη, μία από τις μορφές του Κρητικού αγώνα κατά του Οθωμανικού ζυγού, τον 18ο αιώνα.

 

Στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 αεροδρομίων, η Fraport Greece υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκμοντερνισμό και την ανάπτυξη τους. Το πλάνο περιελάμβανε άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια, που συνέβαλλαν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Αντίστοιχα, για το Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», και έχοντας πάντα στόχο την ασφαλή διαχείριση της υψηλής επιβατικής κίνησης, η Fraport Greece προχώρησε σε έργα υποδομής που περιλάμβαναν, την αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου των διαδικασιών ασφαλείας του αεροδρομίου, την αναδιοργάνωση εσωτερικών χώρων αεροσταθμού και του χώρου αναχωρήσεων, την εγκατάσταση νέου συστήματος ελέγχου αποσκευών, την επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και τη σύνδεση με το δημοτικό δίκτυο, την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, την ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης – στάθμευσης αεροσκαφών, την αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών από 8 σε 10, το διπλασιασμό των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 8).

Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στο να καταγραφεί το 2022 ρεκόρ επιβατικής κίνησης, με συνολικό αριθμό 3.290.802 επιβατών, καταγράφοντας αύξηση κατά 10,3% σε σχέση με το 2019.

Σχετικα αρθρα

Νέα διοίκηση στον ΟΣΕ, μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδης

admin

Alumil: Αύξηση πωλήσεων το 2023, πλήγμα στα κέρδη από την τιμή του αλουμινίου

admin

Southrock Asset Management: Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Γ. Δεληκανάκης

admin

Καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ το 2023 για τη Neurosoft

admin

Ακτωρ: Παραδόθηκε ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Καλλονή – Σίγρι

admin

Πολλαπλές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank στα PR Awards 2024

admin

Χατζηγάκης (Hexicon): «Κλειδί» στην πράσινη μετάβαση η τεχνολογία πλωτών αιολικών

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγοράζει το 38,79% της Reds έναντι 60,1 εκατ.

admin

Χρηματιστήριο: Περιμένοντας την αξιολόγηση της S&P

admin

Οι μνηστήρες για τη Famar και τα milestone της πώλησης

admin

Νέα επένδυση 50 εκατ. από τον Σπ. Θεοδωρόπουλο στη Wonderplant

admin

Jumbο: Πονοκέφαλος η Μέση Ανατολή για τα μεγέθη του 2024

admin