Image default
ALPHA BANK

Alpha Bank: Aναδρομική επετειακή έκθεση “Η άλλη όψη του νομίσματος”

Μία μεγάλη αναδρομική έκθεση με τίτλο “Η άλλη όψη του νομίσματος” διοργανώνει η Alpha Bank στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 ετών από τη δημιουργία της παγκοσμίου φήμης Νομισματικής Συλλογής της. Η έκθεση πραγματοποιείται εις μνήμην του εμπνευστή και δημιουργού της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, Γιάννη Σ. Κωστόπουλου και θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου.

150 σπάνια νομίσματα σε μία έκθεση προσβάσιμη σε όλους

Διαθέτοντας μία από τις μεγαλύτερες νομισματικές συλλογές διεθνώς, που αριθμεί περίπου 11.000 νομίσματα από τον αρχαίο κόσμο, η Τράπεζα παρουσιάζει 150 επιλεγμένα νομίσματα της Συλλογής, ορισμένα εξαιρετικά σπάνια, με στόχο να αναδείξει “την άλλη όψη του νομίσματος”: αυτή που το καθιστά μέσο επικοινωνίας και διάδοσης μηνυμάτων, που το μετατρέπει σε “φωτογραφία” της στιγμής αλλά και σε εξαιρετικό έργο τέχνης. Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει το νόμισμα όχι ως ένα απλό χρηστικό μέσο, αλλά ως ένα βιβλίο ιστορίας και ως αντικείμενο τέχνης της εποχής που τέθηκε σε κυκλοφορία.

Σημαντικό είναι και το μήνυμα συμπερίληψης που στέλνει η Alpha Bank μέσα από την Έκθεση, καθώς στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, κάνει πράξη τη δέσμευσή της για ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό για όλους. Έτσι, η έκθεση “Η άλλη όψη του νομίσματος” θα είναι πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικές αναπηρίες, αποτελώντας μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της Τράπεζας για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού στη διαφορετικότητα και άρσης των ανισοτήτων.

Τα Εκθέματα, το Χρονολόγιο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Νομισματικής Συλλογής

Στους χώρους του Μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν ένα προς ένα τα νομίσματα της Συλλογής, που απεικονίζουν μυθικά και ιστορικά πρόσωπα, στιγμές από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα μέχρι και τη βυζαντινή εποχή, αλλά και εικόνες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τη φύση. Την Έκθεση συνοδεύει κατάλογος στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με κείμενα και φωτογραφίες όλων των εκθεμάτων.

Επίσης, σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του εκθεσιακού χώρου, θα παρουσιάζεται το Χρονολόγιο της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας με τα κύρια ορόσημα από την πορεία της Συλλογής, μέσα από επιλεγμένα έγγραφα και φωτογραφίες που σφράγισαν την εξέλιξή της. Παράλληλα, από την Έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας εκπαιδευτικός χώρος για τους μικρούς επισκέπτες, όπου παρουσιάζονται ψηφιακά παιχνίδια σχετιζόμενα με το νόμισμα, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε μορφή “μουσειοβαλίτσας” της Νομισματικής Συλλογής.

Η Nομισματική Συλλογή της Alpha Bank

Η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, με 11.000 νομίσματα από ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο, θεωρείται μία από τις αρτιότερες και διεθνώς αναγνωρισμένες συλλογές που συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, σχεδίασε και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για την ιστορία του νομίσματος, με τη μορφή “μουσειοβαλίτσας”, που ταξιδεύουν στα σχολεία της Ελλάδας και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, διαδίδοντας έτσι την πλούσια ιστορία του νομίσματος και καθιστώντας την προσβάσιμη σε παιδιά ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών. Στόχος των εκπαιδευτικών δράσεων της Νομισματικής Συλλογής είναι να μεταφέρει στις νέες γενιές τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και να συμβάλλει σε θέματα οικονομικού εγγραμματισμού και ισότιμης πρόσβασης στην πολιτιστική ζωή της χώρας. Τα Προγράμματα φέρουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 22.000 μαθητές και μαθήτριες.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2024

admin

Alpha Bank – UniCredit: Αμοιβαία ικανοποίηση έξι μήνες μετά την σύμπραξη

admin

Β. Ψάλτης – Α. Ορσέλ: Alpha Bank και UniCredit εστιάζουν σε επέκταση στη Ρουμανία – Στο τραπέζι και εξαγορές

admin

Alpha Bank: Νέος κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων για επιχειρηματίες

admin

Alpha Bank: Ιδιωτική κατανάλωση και προσδοκίες νοικοκυριών – Τάσεις και τρέχουσες εξελίξεις

admin

Στ. Μυτιληναίος (Alpha Bank): “Σταδιακή και με κανόνες η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τις τράπεζες

admin

B. Ράπανος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό πλαίσιο που να προωθεί τις συναινέσεις

admin

Alpha Bank: Ιδιαίτερη η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας το 2023 – Η συμβολή των κλάδων

admin

“Κυκλική Οικονομία στην Πράξη” σε σχολεία όλης της Ελλάδας

admin

Alpha Bank: Πώς οι ενεργειακές κρίσεις επηρέασαν την οικονομία

admin

Alpha Bank: Πώς συνέβαλαν οι κλάδοι στην ελληνική οικονομία το 2023

admin

Alpha Bank: Chief of Corporate Center και General Counsel ο Νίκος Σαλακάς

admin