Image default
Τοις Μετρητοίς

Cenergy Holdings: Το αδηφάγο θηρίο της ανάπτυξης

Ασπροπρόσωπους μας έχει βγάλει μέχρι τώρα η επιμονή μας στον ενεργειακό βραχίονα της Viohalco, τη Cenergy Holdings (CENER), καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο, που είχαμε επισημάνει ότι η ραγδαία ανάπτυξή της θα οδηγήσει στην εκτόξευση της μετοχής της, έχει “ξεφύγει” πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του +50% και όπως δείχνει το όλο μεσομακροπρόθεσμο διαγραμματικό σκηνικό ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Αφήστε που παρά την τελευταία άνοδο βρίσκεται με μια κεφαλαιοποίηση στα 820 εκατ. ευρώ, όταν έχουμε θέσει ως στόχο την είσοδό της στο “Billion club”, μιας που η μετοχή της Cenergy αναμένεται να είναι ένα από τα “must” της επόμενης επταετίας.

Προσοχή, ο όμιλος είναι ένα αδηφάγο θηρίο, παρόμοιο με αυτό που κρύβεται μέσα στα σπλάχνα του εξαώροφου κτιρίου ύψους 57+ μέτρων στο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Μιλάμε για ένα γιγάντιο εργοστασιακό θηρίο που δουλεύει ασταμάτητα με τη χρήση τετραπλής βάρδιας, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο. Η δε “ουρά” του, αν δεν κουλουριαζόταν σε ειδικά τεράστια κυκλικά μηχανήματα συγκέντρωσης, θα απλωνόταν εκατοντάδες μέτρα πιο εκεί, καταλαμβάνοντας το παρακείμενο διυλιστήριο της Motor Oil. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά για όσους επισκέφτηκαν πρόσφατα το εργοστάσιο στο press event του ομίλου δεν είναι καθόλου.

Επίσης, είναι σημαντικό να κάνουμε εμπεριστατωμένη τεχνική ανάλυση στη μετοχή και να ανακαλύψουμε τα εντυπωσιακά θεμελιώδη στοιχεία της Cenergy, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια επίσκεψη στα εργοστάσια του μεγάλου αυτού βιομηχανικού ομίλου έχουν την ισχυρή ικανότητα να συμπληρώσουν και με το παραπάνω τον έντονο ανοδικό χρωματισμό στον υπάρχοντα επενδυτικό καμβά.

Παράλληλα, επανερχόμενος, το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το θηρίο αυτό είναι έτοιμο στην επόμενη διετία, με τη νέα επένδυση των 80 εκατ. ευρώ, να γίνει ακόμα πιο θηριώδες, διπλασιάζοντας την παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας των υποβρύχιων καλωδίων, τοποθετώντας το εργοστάσιο της Hellenic Cables στην κορυφή των πέντε μεγαλύτερων που υπάρχουν στον κόσμο. Κίνηση, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024, ενώ από το 2025 θα αρχίσουν οι πρώτες χρηματικές εισροές, κατοχυρώνοντας έτσι για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον “θρόνο” στον οποίο ήδη κάθεται η Cenergy μιας που είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως στις υποβρύχιες ηλεκτρικές διασυνδέσεις κατέχοντας περισσότερο από το 50% της αγοράς.

Το θηρίο λοιπόν δουλεύει αδιαλείπτως, με το capacity της παραγωγής να έχει χτυπήσει το ταβάνι του 100%, ενώ ακόμα και όταν διπλασιαστεί η παραγωγική δυναμικότητα το προϊόν θα έχει εξαφανιστεί από τα “ράφια” καθώς έχει ήδη … προπωληθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι τέτοια η αγοραστική φρενίτιδα από κάποιες ενεργειακές εταιρείες που προκλείνουν την παραγωγή των καλωδίων δίχως να έχουν τις διαστάσεις(!)

Και να φανταστείτε ότι τα υποθαλάσσια καλώδια είναι μόνο το ένα κομμάτι του ισχυρού παραγωγικού παζλ, με τη Cenergy να περιμένει εκρηκτικές επιδόσεις στα επόμενα έτη τόσο και στα υπόλοιπα καλωδιακά προϊόντα όσο και στους σωλήνες χάλυβα μεγάλου διαμετρήματος της Corinth Pipeworks. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η Cenergy αυτήν τη στιγμή, πέρα από την προαναφερόμενη πρωτιά στα υποθαλάσσια καλώδια, βρίσκεται στην πρώτη τετράδα παγκοσμίως, κατέχοντας το 22% της παραγωγής, στα καλώδια σύνδεσης των αιολικών πάρκων με τους υποσταθμούς στην ξηρά και στις διασυνδέσεις δικτύων, και μέσα στους πέντε κορυφαίους ομίλους με μερίδιο κοντά στο 20% στους υποθαλάσσιους αγωγούς μεταφοράς ορυκτών καυσίμων. Μερίδια τα οποία, υπό το βάρος των 500+ εκατ. ευρώ επενδύσεων που έχει ρίξει την τελευταία δεκαετία, θα αυξηθούν περαιτέρω μιας που ο όμιλος “οδηγεί”, για να μην πω ότι βρίσκεται στην κυριολεξία καβάλα, στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.

Όσον αφορά τώρα τη μετοχή και το μικρό free float που υπάρχει, η “μάνα” Viohalco και βασικός μέτοχος με 80% έχει σκοπό να μειώσει το ποσοστό της ώστε να εισέλθει η μετοχή στον FTSE/ATHEX Large Cap αλλά, όπως διαμηνύουν διοικητικά στελέχη της Cenergy, όχι σε αυτήν την τιμή, καθώς βάση της έντονης αναπτυξιακής πορείας των μεγεθών της τη θεωρούν ιδιαίτερα φθηνή.

Από διαγραμματική τώρα άποψη, η μετοχή έχει διασπάσει τα ιστορικά υψηλά των 4,18 ευρώ και έχει αρχίσει και κινείται πλέον προς το Fibo επίπεδο αντίστασης των 4,44 με 4,50 ευρώ, με τον στόχο όμως των 5 ευρώ να αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτος στο βάθος. Ζητούμενο για τη μετοχή είναι η δημιουργία ενός εύρωστου πατήματος στην περιοχή που εκτείνεται από τα 4,18 με 4 ευρώ, ώστε να αποτυπωθεί ο ισχυρός μεσοπρόθεσμος βατήρας αγοραστών για τη μετέπειτα ανοδική πορεία της μετοχής.

Η ανοδική κλίση πάντως της τελευταίας ανόδου από τα 3,77 ευρώ έως και το χθεσινό υψηλό των 4,33 ευρώ είναι ιδιαίτερα αιχμηρή, καθώς ξεπερνάει τις 77 μοίρες, διαγραμματική ένδειξη που ενδυναμώνει το στρατόπεδο των αγοραστών.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

April 19, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Η ναυαρχίδα του ομίλου Mytilineos

admin

Όταν οι “φίλοι” προτείνουν να μείνουμε στο σκοροφαγωμένο καναπέ

admin

Εδώ το πάρτι κρατάει 2 δεκαετίες. Εμείς;

admin

Άντε πιάσ’ τους

admin

Austriacard: Τριπλασίασε τη καθαρή της κερδοφορία

admin

ΔΕΗ: Με τα δύο πόδια στην τηλεπικοινωνιακή αγορά μέσω της οπτικής ίνας

admin

Τι συμβαίνει με την μετοχή της Τρ.Πειραιώς ;

admin

Ελληνικά Χρηματιστήρια: Εκρηκτική η άνοδος του συνολικού τζίρου των συναλλαγών

admin

Τράπεζες: Το ξεφάντωμα έφερε κόπωση

admin

Χρυσός το κακάο

admin

Οι αγορές δε δείχνουν προς το παρόν να θέλουν να διορθώσουν

admin

Ποια περιουσιακά στοιχεία μπορούν να σας κάνουν εκατομμυριούχο;

admin