Image default
Επιχειρήσεις Οικονομία

Προς πτωχευση η Bed Bath & Beyond

Η Bed Bath & Beyond Inc. ετοιμάζει αίτηση πτώχευσης το Σαββατοκύριακο, καθώς η πτώση της τιμής της μετοχής της καθιστά σχεδόν αδύνατη την άντληση επαρκών κεφαλαίων για την αποφυγή χρεοκοπίας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

H εταιρεία είπε πρόσφατα ότι έπρεπε να συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών έως τις 26 Απριλίου για να διασωθεί. Η εταιρεία θα πρέπει να σταματήσει να πουλά μετοχές μέχρι εκείνη την ημερομηνία. Δεδομένης της τιμής κλεισίματος της μετοχής την Τετάρτη στα 46 σεντς, η Bed Bath & Beyond αντιμετωπίζει μεγάλες πιθανότητες να μην συγκεντρώσει αυτό το ποσό χρημάτων μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μια εκπρόσωπος του Bed Bath & Beyond δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Από τις 10 Απριλίου, η Bed Bath & Beyond είχε συγκεντρώσει 48,5 εκατομμύρια δολάρια από την τελευταία της προσπάθεια πώλησης μετοχών. Εκείνη την εποχή, διέθετε 178 εκατομμύρια μετοχές διαθέσιμες προς πώληση, κάτι που θα απέφερε μόνο 70 εκατομμύρια δολάρια ή 80 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένων των πρόσφατων τιμών διαπραγμάτευσης της μετοχής. 

Ο λιανοπωλητής έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν είναι σε θέση να αντλήσει κεφάλαια μέσω της προσφοράς μετοχών του, θα πρέπει να υποβάλει αίτηση πτώχευσης και πιθανότατα να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Το - ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η Bed Bath & Beyond είχε ξανά προετοιμαστεί για πτώχευση.

Η Bed Bath & Beyond στα προκαταρκτικά αποτελέσματα ανέφερε μείωση των πωλήσεων σε συγκρίσιμα καταστήματα κατά 40% έως 50% το τρίμηνο που έληξε στις 25 Φεβρουαρίου. 

Η εταιρεία θα μπορούσε να έχει περισσότερο χρόνο για να αντλήσει κεφάλαια από επενδυτές μετοχών, αλλά θα χρειαζόταν άδεια από τους μετόχους για να εκδώσει περισσότερα ίδια κεφάλαια σε ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου. Η Bed Bath & Beyond αντιμετωπίζει επίσης ένα χρονοδιάγραμμα που επιβάλλεται από τους δανειστές Sixth Street Partners και JPMorgan Chase & Co απαιτώντας από την εταιρεία να συγκεντρώσει 232 εκατομμύρια δολάρια έως τις 27 Ιουνίου, σύμφωνα με κυβερνητικές καταθέσεις. 

Οι κάτοχοι 428 εκατομμυρίων μετοχών από τις 27 Μαρτίου έχουν δικαίωμα ψήφου και η Bed Bath & Beyond θα πρέπει να κερδίσει την πλειοψηφία για να περάσει η πρόταση.

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond κατέχεται σε μεγάλο βαθμό από μεμονωμένους επενδυτές , γεγονός που θα μπορούσε να δυσκολέψει την εταιρεία να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους, σύμφωνα με επενδυτές και αναλυτές. Γενικά, είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθούν οι ψήφοι από ένα ευρέως διασκορπισμένο πλήθος λιανικών επενδυτών παρά από μια μικρότερη ομάδα θεσμικών εταιρειών.

Τον περασμένο μήνα η Bed Bath & Beyond τερμάτισε μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης με τον διαχειριστή hedge fund Hudson Bay Capital Management LP, η οποία σχεδιάστηκε για να παρέχει στην εταιρεία έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε 10 μήνες για να χρηματοδοτήσει μια ανάκαμψη.

Σχετικα αρθρα

Με λιγότερα από 1.000 ευρώ στην τράπεζα οι 7 στους 10 Έλληνες καταθέτες

admin

Παράγωγα: Με αύξηση στη νευρικότητα διατήρηση του τζίρου

admin

Η κατάσταση στις ευρωπαϊκές τράπεζες γίνεται πιο δύσκολη απ’ όσο… φαίνεται, με υπογραφή ΕΚΤ

fastpath

Το Twitter αξίζει σήμερα μόλις το 1/3 όσων πλήρωσε ο Έλον Μασκ

admin

ΑΑΔΕ: Από 1η Ιουνίου τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ

admin

Εργασία: Οι 49 ειδικότητες που έχει ανάγκη ο ελληνικός τουρισμός

admin

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

admin

Στις 21/6 η Γενική Συνέλευση της Lamda Development

admin

Lamda: Αύξηση 75% στα EBITDA το πρώτο τρίμηνο 2023

admin

Alpha Trust: Ξεκινάει η απορρόφηση της Alpha Trust Ελληνική Γη

admin

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των κενών θέσεων εργασίας τον Απρίλιο

admin

Lamda: EBITDA +75% το πρώτο τρίμηνο- Η εικόνα στο Ελληνικό

admin