Image default
BLOOMBERG

Nokia: Κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους

Η Nokia Oyj ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης για τον εξοπλισμό 5G σε ορισμένες από τις πιο ώριμες αγορές της εταιρείας.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 479 εκατομμύρια ευρώ (525 εκατομμύρια δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία δικτύου κινητής τηλεφωνίας με έδρα το Espoo της Φινλανδίας.

Η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε 544 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του -. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 6 σεντς, λιγότερο από τα 7 σεντς που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

«Η Nokia αρχίζει να βλέπει κάποια σημάδια από τον αντίκτυπο του οικονομικού περιβάλλοντος στις δαπάνες των πελατών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark. «Δεδομένης της συνεχιζόμενης ανάγκης για επενδύσεις σε 5G και οπτικές ίνες, βλέπουμε αυτή την εξέλιξη κυρίως ως ζήτημα timing. Ωστόσο, θα διατηρήσουμε την πειθαρχία μας στο κόστος για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία αυτήν την αβεβαιότητα».

Οι αυξανόμενοι οικονομικοί κίνδυνοι που παρατηρήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο συνέχισαν να πιέζουν τους πωλητές εξοπλισμού 5G, με τις πωλήσεις να μετατοπίζονται προς αγορές με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους όπως η Ινδία και τις δαπάνες σε αμερικανικούς παρόχους να μειώνονται. Η αύξηση της ανάπτυξης στην Ινδία κατά τη διάρκεια του τριμήνου υπεραντιστάθμισε την επιβράδυνση των δαπανών στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε η Nokia.

Η φινλανδική εταιρεία διατήρησε την πρόβλεψη της για λειτουργικό περιθώριο 11,5% έως 14% φέτος, σε σύγκριση με 12,5% το 2022, σε συγκρίσιμη βάση. Οι προοπτικές των πωλήσεων παραμένουν αμετάβλητες, προσαρμοσμένες στις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, με αύξηση έως και 26,2 δισ. ευρώ που προβλέπεται για φέτος. Οι αναλυτές σε έρευνα του - προέβλεψαν μέσες καθαρές πωλήσεις 25,6 δισ. ευρώ.

Stock Headwinds | Nokia shares are down 12% from a year ago
Οι μετοχές της Nokia υποχωρούν κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο πριν

Το πρώτο τρίμηνο, η Nokia κέρδισε ξανά την επενδυτική βαθμίδα της πιστοληπτικής της ικανότητας, την οποία είχε χάσει περισσότερο από μια δεκαετία πριν, καθώς παρουσίασε ζημίες στην επιχείρηση τηλεφώνων της, που έκτοτε έχει εκχωρήσει.

Μάλιστα, εκμεταλλεύτηκε αμέσως την υψηλότερη αξιολόγηση αντλώντας 500 εκατ. ευρώ από την πώληση του ομολόγου της που συνδέεται με τη βιωσιμότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Disney: Προχωρά σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας την επόμενη εβδομάδα

Tesla: Νέα μείωση των τιμών στα Model 3 και Model Y

Σχετικα αρθρα

To Twitter αποχώρησε από τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Credit Suisse: Θα πληρώσει 926 εκατ. δολάρια σε μεγιστάνα, πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας

admin

Elon Musk: Πράσινο φως στη Neuralink για δοκιμές εγκεφαλικών τσιπ σε ανθρώπους

admin

Rolex-Patek Philippe: Σε ποια μοντέλα υποχώρησαν οι τιμές τον τελευταίο μήνα

admin

Bluehouse: Η μεγάλη διαμάχη του Δεληκανάκη με τους Πανδή και Πιζάντε – Όλο το παρασκήνιο

admin

Marks & Spencer: Επιστροφή στο μέρισμα φέρνει η αύξηση των πωλήσεων – Εκτίναξη της μετοχής

admin

Συνεχίζει να σκοτώνει η COVID με ρυθμό 1 άνθρωπο ανά 4 λεπτά

admin

Πετρέλαιο: Ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας

admin

Bernard Arnault: Πώς ο Mr Louis Vuitton έχασε 11 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κολάνοβιτς (JP Morgan): Πουλήστε τις μετοχές, κρατήστε τα μετρητά

admin

Βουτιά για LVMH, Gucci, Hermes- Χάθηκαν 30 δισ. δολάρια

admin

Άντονι Κωνσταντίνου: O γιος δολοφονημένου μεγιστάνα που καταζητείται για απάτη με πυραμίδα ponzi

admin