Image default
Αγορές

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street- Διαφοροποιήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street- Διαφοροποιήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος

Με το βλέμμα στον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα στην First Republic Bank τοποθετήθηκαν σήμερα (26/4) οι επενδυτές στη Wall Street. Εξαίρεση στην κακή εικόνα της αγοράς ο τεχνολογικός τομέας, έχοντας ως «καύσιμο» τη μετοχή της Microsoft.

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,68% στις 33.301,87 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,39% στις 4.055,81 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 11.854,35 μονάδες.

Νέα «βουτιά» κοντά στο 30% σημείωσε η μετοχή της First Republic Bank, με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εξετάζουν την προοπτική υποβάθμισης των αξιολογήσεών τους για την περιφερειακή τράπεζα. Η κίνηση αυτή ενδέχεται να περιορίσει την πρόσβαση της τράπεζας στις δανειοδοτικές διευκολύνσεις της Fed.

Η μετοχή της Microsoft κατέγραψε «άλμα» άνω του 7% καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street σε επίπεδο αποτελεσμάτων στο τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ισχυρή άνοδο στα έσοδα από τον επιχειρηματικό τομέα Intelligent Cloud. Η Amazon σημείωσε άνοδο άνω του 2%, καθώς ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά ήλπιζαν ότι η επιχείρηση cloud του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση των εσόδων.

Από την άλλη πλευρά, η Alphabet σημείωσε πτώση 0,4%, ανατρέποντας τα αρχικά της κέρδη. Η μητρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, αλλά δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Στα μάκρο της ημέρας, μείωση 8,1% σημείωσε τον Μάρτιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά και υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, στα 84,6 δισ. δολάρια, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Το Φεβρουάριο το έλλειμμα είχε φτάσει τα 92 δισ. δολάρια. Όσον αφορά στις παραγγελίες διαρκών προϊόντων, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,2% σε μηνιαία βάση, πολύ πάνω από την εκτιμώμενη μικρή άνοδο κατά 0,5%.

Στο «κόκκινο» πετρέλαιο και χρυσός

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων, καθώς υπερίσχυσαν οι φόβοι για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5,05 εκατ. βαρέλια έναντι πτώσης 4,58 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,77 δολάρια ή κατά 3,6% και έκλεισε στα 74,30 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, η τιμή του Brent παράδοσης Ιουνίου έχασε 3,08 δολάρια ή 3,8% και τερμάτισε στα 77,69 δολάρια το βαρέλι.

Κάτω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων επανήλθε η τιμή του χρυσού. Το συμβόλαιο Ιουνίου για το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση κατά 8,50 δολάρια ή 0,4% και έκλεισε στα 1.996 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έχασε λιγότερο από 0,1% και έκλεισε στα 24,88 δολάρια η ουγγιά, ενώ και ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου κατέγραψε απώλειες 0,1% και έκλεισε στα 3,86 δολάρια η λίβρα.

 • WALL STREET ΗΠΑ
 • FIRST REPUBLIC BANK
 • Microsoft
 • εμπορικό ελλειμμα
 • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
 • χρυσός

  Σχετικα αρθρα

  «Βυθίστηκε» η Wall Street τον Σεπτέμβριο-Ο χειρότερος μήνας του 2023

  admin

  Το χειρότερο τρίμηνο σε «βάθος» ενός έτους για τις ευρωαγορές

  admin

  Τα πληθωριστικά στοιχεία δίνουν ώθηση στη Wall Street

  admin

  Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στον πληθωρισμό

  admin

  Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Η Ιαπωνία στο επίκεντρο

  admin

  Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για τον χειρότερο μήνα του 2023

  admin

  Οι ευρωαγορές «έσπασαν» το 5νθήμερο πτωτικό σερί τους

  admin

  Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και… σημαδιών η Wall Street

  admin

  Ήπια ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές- Στο επίκεντρο τα στοιχεία πληθωρισμού

  admin

  Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Αναστολή διαπραγμάτευσης της Evergrande

  admin

  Δεν έβγαλε αντίδραση η Wall Street- «Βαρίδι» τα ομόλογα

  admin

  Σε χαμηλό 6 μηνών έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  admin