Image default
Οικονομία

Ρεύμα: Τα τιμολόγια Μαΐου ανά κατηγορία πελατών

Τα τιμολόγια ρεύματος του Μαΐου ανά κατηγορία πελατών δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Τα τιμολόγια ρεύματος του Μαΐου ανά κατηγορία πελατών δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, μετά και την ανάρτηση σήμερα των τιμών 45 συμβολαίων από 13 προμηθευτές για τις μέσες καταναλώσεις στο ekatanalotis.gov.gr.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τη διαδικασία της ανακοίνωσης των τιμών – και σε συνέχεια της δημοσίευσης του ν. 5037/2023 (ΦΕΚ Α’78/28.03.2023) με τον οποίο τροποποιήθηκε η παρ. 6 του άρθρου 138 του ν. 4951/2022 – η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων απέστειλε προς τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας Κατευθυντήριες Οδηγίες.

Βάσει των εν λόγω κατευθύνσεων ορίστηκε η παρακάτω διαδικασία σχετικά με την ανακοίνωση των τιμών για τα προϊόντα Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

1) Οι Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας οφείλουν να κοινοποιούν στη ΡΑΑΕΥ τις τιμές των προϊόντων που θα είναι ενεργά τον επόμενο μήνα μέχρι τις 23.59 της 20ης ημέρας εκάστου μήνα. Για κάθε προϊόν Ηλεκτρικής Ενέργειας οι Προμηθευτές οφείλουν να κοινοποιούν στη ΡΑΑΕΥ τους γενικούς και ειδικούς όρους της σύμβασης προμήθειας.

2) Οι Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας οφείλουν να αναρτούν στην ιστοσελίδα τους τις τιμές των προϊόντων που θα είναι ενεργά τον επόμενο μήνα μέχρι τις 24.00 της 20ης ημέρας έκαστου μήνα. Για κάθε προϊόν Ηλεκτρικής Ενέργειας θα πρέπει να είναι αναρτημένοι οι γενικοί και ειδικοί όροι της σύμβασης προμήθειας.

3) Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θα καταγράφει τα προϊόντα καθώς και τις τιμές αυτών μέχρι τις 10.00 της 21ης ημέρας έκαστου μήνα και θα προβαίνει σε σχετική Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της. Στην περίπτωση κατά την οποία οι τιμές δεν έχουν κοινοποιηθεί στη ΡΑΑΕΥ και δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προμηθευτή μαζί με τους όρους της σύμβασης, το προϊόν θα αποκλείεται από την ανακοίνωση της ΡΑΑΕΥ καθώς και από την ανακοίνωση της ιστοσελίδας https://e-katanalotis.gov.gr/.

4) Οι Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν δύνανται να τροποποιούν τις τιμές τους για τον επόμενο μήνα μετά την υπό το στοιχείο 1 κοινοποίηση αυτών στη ΡΑΑΕΥ, δηλαδή μετά τις 23.59 της 20ης ημέρας εκάστου μήνα.

5) Οι Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν δύνανται να αναπτύσσουν νέα προϊόντα για τον επόμενο μήνα μετά την υπό το στοιχείο 1 κοινοποίηση αυτών στη ΡΑΑΕΥ, δηλαδή μετά τις 23.59 της 20ης ημέρας εκάστου μήνα.

Όσον αφορά τα τιμολόγια Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ανά κατηγορία Πελατών, αυτά έχουν ως εξής:

Πίνακας 1: Κατηγορία: Οικιακός Πελάτης – Ημερήσιο Τιμολόγιο

Πίνακας 2: Κατηγορία: Οικιακός Πελάτης – Νυχτερινό Τιμολόγιο

Πίνακας 3: Κατηγορία: Εμπορικός Πελάτης – Ημερήσιο Τιμολόγιο

Πίνακας 4: Κατηγορία: Εμπορικός Πελάτης -Νυχτερινό Τιμολόγιο

Στα κελιά στα οποία δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα τιμολόγια, είτε δεν έχει γίνει έγκαιρη κοινοποίηση των τιμών και των όρων των προγραμμάτων στην Αρχή, είτε οι τιμές/ όροι των προγραμμάτων δεν έχουν εγκαίρως αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των αντίστοιχων Προμηθευτών.

Σχετικα αρθρα

ΥΠΕΝ: Σημαντικές δεσμεύσεις 11,35 δισ. δολαρίων για τους Ωκεανούς

admin

Θεοχάρης: Η oικονομία δεν πάει καλά μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα

admin

Χ. Θεοχάρης: Η οικονομία δεν πάει καλά μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα

admin

Κ. Σκρέκας: Συνεχίζεται η προσπάθεια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού

admin

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας

admin

Σε ισχύ από 22/4 το «Καλάθι των Νονών», από τις 24/4 το «Καλάθι του Πάσχα» – Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνουν

admin

Ακρίβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα»

admin

Κ. Χατζηδάκης: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές – Δεν θα δοθεί παράταση

admin

ΑΑΔΕ: Και στα αγγλικά οι ψηφιακές εφαρμογές για απόκτηση ΑΦΜ και κλειδάριθμου

admin

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μ. Τετάρτη η καταβολή του – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

admin

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται έπειτα από μία επώδυνη δεκαετία

admin

Morgan Stanley: Η BoE θα μειώσει τα επιτόκιά της τον Μάιο

admin