Image default
Πολιτική

Φόρουμ των Δελφών – Γεωργιάδης: Oι επενδύσεις έρχονται στις χώρες που τις θέλουν περισσότερο

«Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επενδυτική πορεία της χώρας είναι η περίπτωση να έχουμε πολιτική ανωμαλία», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα παραμένει μία χώρα που έχει σημασία, «αλλά με μια κυβέρνηση σταθερή και έχει σημασία να είναι μία κυβέρνηση όπως είναι η δική μας φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική».

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο υπουργός σημείωσε: «εάν η χώρα έχει πολιτική σταθερότητα, με μία φιλοεπενδυτική κυβέρνηση, δηλαδή για να μην χάνουμε χρόνο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανά αυτοδύναμο Πρωθυπουργό, όπως πήγαμε γρήγορα αυτά τα τέσσερα χρόνια θα πάμε ακόμα γρηγορότερα και τα επόμενα τέσσερα.

Εάν η ενδογενής ελληνική γκρίνια μας οδηγήσει στο να κάνουμε το ατύχημα, τότε μετά από χρόνια οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κλαίνε γιατί έγινε το λάθος. Υπάρχει το ατύχημα που είναι να έχουμε πολιτική αστάθεια και υπάρχει το δυστύχημα να μπει και ο Γιάνης, με ένα νι, στην κυβέρνηση και να κλαίμε όλοι μαζί».

Στην συνέχεια υπενθύμισε τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, κάθε χρόνο – την τελευταία τετραετία – οι ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ) είναι περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά.

Όπως είπε, το 2021 κάναμε ρεκόρ ΞΑΕ όλων των εποχών, το 2022 κάναμε μεγαλύτερο ρεκόρ ΞΑΕ όλων των εποχών και το 2023, εάν δεν έχουμε πολιτική αναταραχή μετά τις 21 Μαΐου, θα έχουμε τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΞΑΕ όλων των εποχών.

«Το μόνο που μπορεί αυτό να το σταματήσει είναι η περίπτωση να έχουμε πολιτική ανωμαλία» όπως είπε και πρόσθεσε «άρα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, δεν είναι όλες οι κυβερνήσεις το ίδιο, δεν είναι όλοι οι Πρωθυπουργοί το ίδιο.

Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στέλνουμε στην παγκόσμια και στην εγχώρια επενδυτική κοινότητα ένα καθαρό σήμα: Όποιος επενδυτής έρθει σε μας αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το πνεύμα είναι: σεβόμαστε τα χρήματα, τον κόπο και το χρόνο των άλλων ανθρώπων. Και αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά ότι οι επενδύσεις έρχονται στις χώρες που τις θέλουν περισσότερο και μένουν στις χώρες που τις σέβονται περισσότερο».

Στην συνέχεια σημείωσε ότι η χώρα μας ανεπβηκε 16 θέσεις στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος την τριετία ’19-’22 και ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην ταχύτητα βελτίωσης.

«Δηλαδή, πρόσθεσε, τα τέσσερα αυτά χρόνια, ήταν εξαιρετικά παραγωγικά για την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την οικονομία του 2019. Είναι μια διαφορετική χώρα».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση πιστεύει στο επιχειρείν «και η νέα μας τετραετία εφόσον ο ελληνικός λαός μας δώσει μια νέα καθαρή εντολή θα είναι κυρίως επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν με τέτοιο τρόπο που να ωφεληθεί ακόμα περισσότερο η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες εργαζόμενοι».

Υπογράμμισε την σημασία της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων ιδιαίτερα στην απονομή της δικαιοσύνης με στόχο να πλησιάσουμε τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους το συντομότερο.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι είμαστε πρώτοι σταθερά στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα είμαστε και οι πρώτοι σε απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF), ενώ υπογράμμισε και την σημασία που δίνει η κυβέρνηση, στις ΑΠΕ και τέλος για το brain gain ανέφερε την πεποίθησή του ότι «στο άμεσο μέλλον όσο επιταχύνεται η ιδέα της εξ αποστάσεως εργασίας πολλοί ειδικοί επιστήμονες του εξωτερικού θα προτιμήσουν να έρθουν να δουλέψουν στην Ελλάδα, διότι η Ελλάδα μπορεί να τους παρέχει πολύ υψηλή ποιότητα ζωής, ασφάλεια και καλούς μισθούς όσο η οικονομία θα ανεβαίνει».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Αρχηγέ μπορείς;» – Πώς ο Μητσοτάκης έδωσε το OK στον Φλώρο για την πτήση του C-130 στο Σουδάν

Εκτός εκλογών η Λατινοπούλου μετά από προσφυγή Μπογδάνου – Κανονικά η συμμετοχή Τζήμερου, Κρανιδιώτη

Πατήσια: «Τον χτυπούσαν μπροστά στους δασκάλους μέχρι που λιποθύμησε» – Τι λέει η μητέρα του 11χρονου

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Το σύνθημα Μητσοτάκη για τις 25 Ιουνίου: Ισχυρή κυβέρνηση και δέσμευση προς την ανάπτυξη

admin

Κουτσούμπας: Όσοι ψήφισαν πρώτη φορά ΚΚΕ… να το κάνουν ξανά

admin

Ο καφές της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με γυναίκες της ΝΔ πριν την ομιλία Μητσοτάκη στο Περιστέρι – Δείτε φωτογραφίες

admin

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία

admin

Εκλογές 2023: Την Τρίτη συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για τους Έλληνες του εξωτερικού

admin

Γερμανία: Σολτς και Ερντογάν συμφώνησαν να συνεργαστούν για θετικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

admin

Σε Λασίθι και Ηράκλειο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Περιστέρι: Στηρίξαμε την κοινωνία και μας επιβράβευσε – Άδεια η κάλπη στις 25 Ιουνίου

admin

Φρέντι Μπελέρης: Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του δημάρχου Χειμάρρας

admin

DW: Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τον «πραγματιστή Μητσοτάκη» και ψήφισαν την «ομάδα που κερδίζει»

admin

Το πρώτο προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ για τις 25 Ιουνίου – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

admin

Τσίπρας: Βάζουμε τον πήχη ψηλά για να πετύχουμε ανατροπή των συσχετισμών

admin