Image default
Πολιτική

Εκλογές 2023: Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη που είναι στην τέταρτη θέση του Επικρατείας της ΝΔ

Στην τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ιωάννα Λυτρίβη.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ιωάννα Λυτρίβη, «έχει δώσει το είναι της για την κατάρτιση, καθώς η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά και την ανάγκη να υπάρχει δια βίου εκπαίδευση. Έχει να συνεισφέρει πολλά μέσα και από την ακαδημαϊκή πορεία και την εμπειρία στον ΕΟΠΕΠ».

Η ίδια ανέφερε μετά την ανακοίνωσή του ονόματός της ότι «η πολιτική είναι καθημερινή άσκηση. Έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο πολιτικές επιστήμες με έμφαση στην απασχόληση και είχα την ωραία ευκαιρία να δω τις πολιτικές αυτές στην πράξη, στο πεδίο, στον ΕΟΠΕΠ. Είδα ότι η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη γιατί δεν γίνονται όλα από τα επάνω. Στις πολιτικές αυτές που επενδύουν κατά προτεραιότητα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα».

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη
Είναι 41 ετών, Δρ. πολιτικών δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης. Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας. 

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κατά την τετραετία 2019-2023, συνέβαλε στη ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, συμβάλλοντας καταλυτική στη διαδικασία πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων: εξασφαλίστηκε στους Διπλωματούχους των ΙΕΚ, η δυνατότητά να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ανώτατη εκπαίδευση, πιστοποιήθηκε ο νέος πρότυπος Οδηγός Κατάρτισης, εγκρίθηκε η νέα μεθοδολογία ανάπτυξης και επικαιροποίησης Επαγγελματικών Περιγραμμάτων, απλοποιήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, αναπτύχθηκε η δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης των Βεβαιώσεων και Διπλωμάτων στους επιτυχόντες των πάσης φύσεως εξετάσεων πιστοποίησης.

Ιωάννα Λυτρίβη
Ιωάννα Λυτρίβη

Την ίδια περίοδο, διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group).

Διδάσκει Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου, ως συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό. 

Έχει εργαστεί ως επιστημονική σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας (2011-2019).

Πριν από αυτό, εργαζόταν ως επιστημονική υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης (2009-2011).

Subscribe to our News

* indicates required



/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Ρωμανός για «Σπαρτιάτες»: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

admin

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς – Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

admin

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος

admin

Σκέρτσος: Αποκαλύπτονται σε δημόσια θέα οι υπόγειες διαδρομές που συνδέουν «κασσελακισμό» με «βελοπουλισμό»

admin

Φλώρος για Γραμμένο: Μου έβρισε ό,τι πιο ιερό έχω – Ποτέ δεν του έριξα γροθιά

admin

Κικίλιας: Η κλιματική κρίση είναι εδώ, θα έχουμε πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο

admin

Το νοσοκομείο της Νισύρου επισκέφθηκε ο Κασσελάκης – Τι του είπαν οι κάτοικοι (βίντεο)

admin

Θολό το τοπίο για τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν: Το Ισραήλ προσπαθεί να αποτρέψει το ραντεβού, λέει η Hurriyet

admin

Ο Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πατέρα που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του στη Νίσυρο (βίντεο)

admin

Η «βεντέτα» που έφερε την επίθεση Φλώρου σε Γραμμένο – Το χρονικό του πρωτοφανούς επεισοδίου

admin

Γιατί ο Ερντογάν επαναφέρει της «γκρίζες ζώνες» λίγο πριν συναντήσει τον Μητσοτάκη

admin