Image default
Αγορές

Κέρδη με… μοχλό την Ιαπωνία στις ασιατικές αγορές

Κέρδη με… μοχλό την Ιαπωνία στις ασιατικές αγορές

Στα «πράσινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής (28/4) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με την Τράπεζα της Ιαπωνίας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

H BOJ διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική στην πρώτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του νέου διοικητή Καζούο Ουέντα.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε τα επιτόκιά της αμετάβλητα, με την απόφαση να είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες των οικονομολόγων για καμία αλλαγή στο επιτόκιο αναφοράς, το οποίο διατηρήθηκε στο μείον 0,1% από τότε που η κεντρική τράπεζα αποφάσισε για επιτόκια κάτω από το μηδέν το 2016.

Ο Ουέντα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τόνισε ότι ο πληθωρισμός πρέπει να είναι «αρκετά ισχυρός και κοντά στο 2%» – ο στόχος της κεντρικής τράπεζας – πριν προβεί σε οποιεσδήποτε προσαρμογές στην πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων.

Πάντως, σύμφωνα με τη Nikkei, αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ιαπωνίας άρχισαν να σχεδιάζουν μια «ευρεία αναθεώρηση πολιτικής».

Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε περαιτέρω στα 134,6 έναντι του αμερικανικού δολαρίου και η απόδοση των 10ετών ιαπωνικών κρατικών ομολόγων ήταν στο 0,460%.

Στο Χονγκ Κονγκ, τα εμπορικά ακίνητα φαίνονται «ολοένα και πιο ελκυστικά» για νέους επενδυτές καθώς τα ενοίκια έχουν μειωθεί, είπε ο Χένρι Τσιν της CBRE. Ωστόσο, είπε ότι η Σιγκαπούρη εξακολουθεί να είναι «μια ασφαλέστερη επιλογή» για επενδυτές που αποστρέφονται τον κίνδυνο, καθώς παρέχει μια σταθερή ροή εισοδήματος.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Meta τροφοδότησαν ένα ράλι στις μετοχές τεχνολογίας στη Wall Street. Οι επενδυτές δεν έδειξαν να προβληματίζονται ιδιαίτερα από τα χειρότερα από το αναμενόμενο δεδομένα για το αμερικανικό ΑΕΠ ελαφρά δεδομένα για το ΑΕΠ που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ενδέχεται να φτάσει σύντομα στο τέλος της.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 κατέγραψαν τις καλύτερες μέρες τους από τον Ιανουάριο, σημειώνοντας κέρδη 1,57% και 1,96% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε την καλύτερη ημέρα του τον Μάρτιο, καταγράφοντας άνοδο 2,43%.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,40%, κλείνοντας στις 28.856,44 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,67% στις 19.972 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 1,14% στις 3.323,27 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 1,07% στις 11.337,99 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ενισχύθηκε 1,09% και έκλεισε στις 15.579,18 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,23% στις 2.501,53 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.309,20 μονάδες, κερδίζοντας 0,23%.

  • ιαπωνία
  • Nikkei
  • Kospi
  • Κίνα
  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία

    Σχετικα αρθρα

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin