Image default
Ευρώπη

Οι 12 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν πλουσιότεροι την Πέμπτη

Οι δώδεκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν πλουσιότεροι την Πέμπτη, μαζεύοντας αθροιστικά επιπλέον πλούτο 36 δισ. δολάρια. Φέτος μόνο έχουν μεγαλώσει αθροιστικά τις περιουσίες τους κατά 264 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το - Billionaires Index, ενώ σωρευτικά έχουν περιουσία ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων.

Τι έγινε όμως την Πέμπτη που λειτούργησε θετικά για δισεκατομμυριούχους όπως ο Έλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος; Ο πλούτος τους εκτινάχθηκε χάρη στο ράλι του χρηματιστηρίου. Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,96% για να τερματίσει στις 4.135,35 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 2,43% κλείνοντας στις 12.142,24 μονάδες.

Η εκτίναξη του πλούτου τους οφείλεται στο γεγονός ότι οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν ράλι φέτος λόγω της ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων των εταιρειών παρά τον επίμονο πληθωρισμό, τις συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, το ενδεχόμενο διολίσθησης της οικονομίας σε ύφεση και τις ανησυχίες για νέα αναταραχές στην αγορά μετά την τραπεζική κρίση του προηγούμενου μήνα.

Επίσης, η Microsoft, η Meta, η Tesla και άλλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν ενισχυθεί καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν μεγάλα ποσά στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες καινοτομίες.

Μέχρι στιγμής φέτος και οι δώδεκα βγαίνουν κερδισμένοι, όμως ο CEO του πανίσχυρου ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, Μπερνάρ Αρνό, και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta (μητρική του Facebook), Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έχουν ευνοηθεί περισσότερο. Η άνοδος των τιμών των μετοχών των εταιρειών τους φέτος έχει προσθέσει 46 δισ. και 42 δισ. δολάρια, αντίστοιχα, στην περιουσία τους.

Ακολουθούν ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, και η κληρονόμος της L’Oreal, Φρανσουάζ Μπετενκούρ-Μάγερς, που έχουν κερδίσει περίπου 27 δισ. , 25 δισ. και 23 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Η περιουσία του πρώην CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, αυξήθηκε κατά 21 δισ. δολάρια, ενώ οι συνιδρυτές της Alphabet, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, έβγαλαν 16 δισ. και 15 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της Oracle Λάρι Έλισον και ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ έχουν κερδίσει περίπου 15 δισ. δολάρια φέτος.

Στους λιγότερο κερδισμένους, συγκριτικά τουλάχιστον με τους υπόλοιπους της δωδεκάδας, είναι ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, που έχουν προσθέσει στην περιουσία τους 13 δισ. και 7 δισ. δολάρια, αντίστοιχα, από τις αρχές Ιανουαρίου.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Επιστημονική δυσπιστία απέναντι στον στόχο του Μακρόν για ένα δισ. νέα δέντρα

admin

Πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βρετανός Σουνάκ από τη Βαρσοβία

admin

Στις κάλπες η Βόρεια Μακεδονία εν μέσω αδιέξοδων συνομιλιών με την ΕΕ

admin

Κέλεχερ (UBS): Δεν ισχύει ότι η τράπεζα είναι «πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει»

admin

Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

admin

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin