Image default
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Υποχρέωση των κομμάτων να θέσουν στον Άρειο Πάγο τα πραγματικά στοιχεία για το κόμμα Κασιδιάρη

Γεραπετρίτης: Υποχρέωση των κομμάτων να θέσουν στον Άρειο Πάγο τα πραγματικά στοιχεία για το κόμμα Κασιδιάρη

Γιώργος Γεραπετρίτης

Τα κόμματα θα πρέπει να θέτουν υπόψιν του Αρείου Πάγου τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι στην πραγματικότητα την ηγεσία του κόμματος αυτού την έχει ο κ. Κασιδιάρης, είπε ο κ. Γεραπετρίτης. 

«Με το υπόμνημα που θα καταθέσει σήμερα η ΝΔ κατά του κόμματος Κασιδιάρη θα προκύπτει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο ΟPEN, συμμετέχοντας σε συζήτηση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

O κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα που εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων από τα πολιτικά κόμματα για τη μη ανακήρυξη συνδυασμών στις εκλογές, η ΝΔ που ήταν και η επισπεύδουσα πολιτική δύναμη και έφερε διατάξεις που ουσιαστικά θα απαγορεύουν σε εγκληματικές οργανώσεις υπό τον μανδύα πολιτικών κομμάτων να βρίσκονται στη Βουλή, μια θεωρώ δημοκρατική απαίτηση, θα καταθέσει βεβαίως σήμερα το υπόμνημα από το οποίο αισθανόμαστε ότι θα προκύπτει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί» από τον ‘Αρειο Πάγο.

Ερωτηθείς γιατί χρειάζεται η κατάθεση υπομνήματος από κόμματα για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και δεν αρκούν οι διατάξεις που έχουν ψηφιστεί, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «οι διατάξεις που φέραμε και ψηφίστηκαν ήταν αναγκαίες, απολύτως σύμφωνες με το Σύνταγμα και επιβεβλημένες από το δημοκρατικό πολίτευμα που δεν μπορεί να ανεχθεί εκείνους που με το πρόσχημα ακριβώς της συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες επιβουλεύονται την ουσία της δημοκρατίας».

Εξηγώντας γιατί είναι επιβεβλημένη η κατάθεση υπομνήματος, είπε «ότι τα πολιτικά κόμματα, που σύμφωνα με το Νόμο έχουν έννομο συμφέρον να καταθέτουν υπομνήματα, θα πρέπει να θέτουν υπόψιν του αρμοδίου Τμήματος του Αρείου Πάγου τα στοιχεία εκείνα από τα οποία προκύπτει ότι στην πραγματικότητα την ηγεσία του κόμματος αυτού την έχει ο κ. Κασιδιάρης και όχι ο φαινόμενος αρχηγός ο οποίος τοποθετήθηκε μάλιστα πριν από λίγες ημέρες».

Στην άλλη πληροφορία που μετέφερε στην συζήτηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ότι στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είναι επικεφαλής άλλου κόμματος με φασιστικά χαρακτηριστικά- χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα είτε του κόμματος είτε του επικεφαλής- ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «για μια ακόμη φορά έχουμε καταγγελίες με άσφαιρα πυρά. Ακούμε για συνεργάτες χωρίς όνομα. Όλα αυτά είναι για την δημιουργία εντυπώσεων. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την διάταξη με την οποία ο ‘Αρειος Πάγος έχει την δυνατότητα να αποκλείσει το κόμμα αυτό, ώστε οι φασίστες να μην μπουν στην Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το καταψήφισε ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν την διάταξη» και κατέληξε πως «ο λαός μπορεί να κατατάξει ποιοι στάθηκαν απέναντι στον φασισμό υπερψηφίζοντας και ποιοι για μια ακόμη φορά ήταν απόντες από τον δημοκρατικό αγώνα». Μάλιστα, ρώτησε ευθέως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει ή όχι και αυτός Υπόμνημα σήμερα στον ‘Αρειο Πάγο όπως η ΝΔ.

Υπόθεση Γ. Καραϊβάζ

Σχετικά με την υπόθεση των συλλήψεων της ΕΛΑΣ για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και τα ερωτηματικά που έχουν διατυπώσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική περίοδο που έγιναν αυτές οι συλλήψεις, ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε τις επιφυλάξεις αυτές ως «ιλαρές». Αναρωτήθηκε εάν δηλαδή «θα έπρεπε να είχαμε αναστολή συλλήψεων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπως έχουμε αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο;» Πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ότι ήταν μια δύσκολη υπόθεση που η αστυνομία και όλες οι ανακριτικές αρχές έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την εξιχνίασή της» .

Σημείωσε πως «η υπόθεση πρέπει να κλείσει έτσι ώστε να υπάρχουν επαρκεί αποδεικτικά στοιχεία. Ο χρόνος κατά τον οποίο γίνονται οι συλλήψεις προφανώς είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τα δεδομένα. Άρα νομίζω ότι είναι μάλλον ιλαρό ότι μπορεί να ακουστεί ότι υπήρχε ένας συγκεκριμένος χρονισμός των συλλήψεων». Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ «είχε έντονα χαρακτηριστικά και επηρέαζε το κοινωνικό σώμα, είχε ένα κοινωνικό αποτύπωμα γενικά στην κοινωνία και ήταν ένα στοιχείο που επιβάρυνε την δημόσια εικόνα της χώρας» και «φαίνεται ότι βαίνει προς την εξιχνίασή της».

Εκλογές

Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα της δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό του ΟΡΕΝ η ΝΔ , ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως «η ΝΔ από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει πόσο σημαντική είναι η αυτοδυναμία και πόσο κρίσιμη είναι η σταθερότητα για να εξασφαλίσει η χώρα την επενδυτική βαθμίδα, που είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για μια ισχυρή Ελλάδα» .

Σημείωσε ότι φαίνεται ότι θα έχουμε και μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, τονίζοντας πως «η κρίσιμη όμως κάλπη είναι της Κυριακής της 21ης Μαΐου, διότι όπως διαφαίνεται είναι εκείνη που θα αναδείξει αυτός που θα είναι η βάση και ο κορμός της επόμενης Κυβέρνησης». Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς όμως να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, απάντησε ότι «δεν υπάρχει σε καμία χώρα που ο αρχηγός του πρώτου κόμματος με ένα ποσοστό 34% – 36% που να μην είναι Πρωθυπουργός. Αυτό κατά την δική μου άποψη είναι μια αδιανόητη κατάσταση και μια προσβολή – εάν θέλετε- της ψήφου των πολιτών».

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε επίσης στα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ στην οικονομία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι απόλυτα κοστολογημένο και εφικτό να πραγματοποιηθεί. Σε αντίθεση με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που το κοστολόγησε στα 83 δισ. ευρώ!

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Το σύνθημα Μητσοτάκη για τις 25 Ιουνίου: Ισχυρή κυβέρνηση και δέσμευση προς την ανάπτυξη

admin

Κουτσούμπας: Όσοι ψήφισαν πρώτη φορά ΚΚΕ… να το κάνουν ξανά

admin

Ο καφές της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με γυναίκες της ΝΔ πριν την ομιλία Μητσοτάκη στο Περιστέρι – Δείτε φωτογραφίες

admin

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία

admin

Εκλογές 2023: Την Τρίτη συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για τους Έλληνες του εξωτερικού

admin

Γερμανία: Σολτς και Ερντογάν συμφώνησαν να συνεργαστούν για θετικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

admin

Σε Λασίθι και Ηράκλειο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Περιστέρι: Στηρίξαμε την κοινωνία και μας επιβράβευσε – Άδεια η κάλπη στις 25 Ιουνίου

admin

Φρέντι Μπελέρης: Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του δημάρχου Χειμάρρας

admin

DW: Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τον «πραγματιστή Μητσοτάκη» και ψήφισαν την «ομάδα που κερδίζει»

admin

Το πρώτο προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ για τις 25 Ιουνίου – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

admin

Τσίπρας: Βάζουμε τον πήχη ψηλά για να πετύχουμε ανατροπή των συσχετισμών

admin