Image default
Οικονομία

Ευθυμίου (EENE): Εθνικό στοίχημα η επαναβιομηχανοποίηση για την ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας

Αν κερδηθεί το εθνικό στοίχημα της επαναβιομηχανοποίησης της χώρας που θα ισχυροποιήσει την οικονομία, τόνισαν οι ομιλητές του σχετικού πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο κρίσιμο ζήτημα της επαναβιομηχανοποίησης της ελληνικής οικονομίας αφιερώθηκε πάνελ με ομιλητές τους κκ Άγη Πιτσιόλα, Πρόεδρο της Οργάνωσης ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Διευθυντή Μάρκετινγκ & Εξαγωγών της AGRINO και Ευάγγελο Γκιζέλη Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της GIZELIS ROBOTICS στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Το πάνελ συντόνισε ο κ. Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών τονίζοντας πως αν κερδηθεί το εθνικό στοίχημα της επαναβιομηχανοποίησης της χώρας που θα ισχυροποιήσει την οικονομία.

Όπως είπε αυτό μπορεί να προκύψει μέσα από συνέργειες και έξυπνες επενδύσεις που θα ωθήσουν το ελληνικό επιχειρείν στην επόμενη φάση της επαναβιομηχανοποίσης. «Δεν μιλάμε για φουγάρα, είμαστε στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού» υπογράμμισε τονίζοντας πως η μετάβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα από την τεχνογνωσία και την αριστεία όχι μόνο στην βιομηχανία αλλά και με την εξωστρέφεια και το ελληνικό know how. Παράλληλα, τόνισε πως είναι αναγκαία η επένδυση στο εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Άγης Πιτσιόλας, Πρόεδρος της Οργάνωσης ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Διευθυντής Μάρκετινγκ & Εξαγωγών της AGRINO αναφέρθηκε στην σημασία των συνεργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων και υποστήριξε πως η βιομηχανία πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει στην Ελλάδα. «Οι αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν από οικονομία αλλά και κοινωνία. Η προστιθέμενη αξία τους μένει στην Ελλάδα. Ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής ο συγκριτικά με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα» υποστήριξε. Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες της Οργάνωσης που έχει ως μότο τη φράση «Είμαστε η Ελλάδα που παράγει και συνεργάζεται» στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του παραγωγικού τέλματος στη χώρα.

«Ο αυτοματισμός είναι μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του» τόνισε ο κ. Ευάγγελος Γκιζέλης Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της GIZELIS ROBOTICS υπογραμμίζοντας πως είναι μύθος πως έτσι θα χαθούν θέσεις εργασίας. «Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί κουλτούρα αποδοχής ως αναγκαίο καλό του αυτοματισμού της εργασίας στις επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναφέρθηκε στην περίπτωση του πρώτου έξυπνου εργοστασίου της χώρας της εταιρείας Calpak που έχει καταφέρει μέσω της μετάβασης αυτής να τριπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να πενταπλασιάσει τα οικονομικά της μεγέθη.

Σχετικα αρθρα

Πόση είναι η ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι

admin

Τράπεζες: Οι αποπληρωμές δανείων μηδένισαν την αύξηση των νέων εκταμιεύσεων – Θετική η καθαρή πιστωτική επέκταση το β΄ εξάμηνο

admin

Πώς θα τραφούν 9 δισεκατομμύρια χωρίς να καταστραφεί ο πλανήτης

admin

Δήμος Αθηναίων: 7 αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 σταθμούς Μετρό

fastpath

Ενέργεια: Οι προτεραιότητες του υπηρεσιακού υπουργού

admin

«Σπίτι μου»: Πάνω από 2.700 εγκρίσεις και 11.400 προεγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων

fastpath

Η Αλβανία αναζητεί αλλοδαπούς εργάτες για τον κλάδο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών

fastpath

«Ξεκλειδώνει» η επιδότηση στο ρεύμα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες

admin

Τι «παίζει» με την ΕΚΤ, τα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα

fastpath

Τα κρίσιμα ραντεβού της νέας κυβέρνησης -Κατευθείαν στα βαθιά με παζάρια για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

admin

«Σπίτι μου»: Πάνω από 2.700 οι εγκρίσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα

admin

Τι «βλέπουν» οι Βρυξέλλες για εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις και ακίνητα (ΕΤΑΔ)

fastpath