Image default
Πολιτική

Τσιάρας: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πετύχει αυτοδυναμία η ΝΔ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πετύχει αυτοδυναμία η ΝΔ και αυτό γιατί όπως εκτιμά ότι «οι πολίτες θα αποφύγουν επιλογές που σύρουν την πατρίδα μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή, σε νέες, αχρείαστες περιπέτειες, που θα τη βυθίσουν στην ακυβερνησία και την πολιτική αβεβαιότητα».

Σύμφωνα με τον κ Τσιάρα ήρθε η ώρα οι πολίτες θα βαθμολογήσουν την κυβέρνηση, αλλά παράλληλα να βαθμολογήσουν τόσο την αντιπολίτευση, όσο και «τον τρόπο, το ύφος και το ήθος με το οποίο όλοι πολιτευόμαστε».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει άψογες τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το διάστημα της θητείας του και προσθέτει ότι όταν κλήθηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις ο Πρωθυπουργός στάθηκε δίπλα του, ζητώντας να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που είχε χαραχθεί για τη διαμόρφωση ενός δικαστικού συστήματος εφάμιλλο αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ανεξάρτητα από οποιοδήποτε πολιτικό κόστος».

Σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε από Βουλή για να αποτραπεί η επιχειρούμενη κάθοδος στις εκλογές του καταδικασμένου για την ηγετική συμμετοχή του στην Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απείχε από την ψηφοφορία στη Βουλή επί της «τροπολογίας Κασιδιάρη», καθώς αναμφίβολα «ψαρεύει στα θολά νερά, μη παίρνοντας τη θέση που υπαγορεύει η κοινή λογική για ένα τόσο σημαντικό θέμα».

Ως προς το ζήτημα των τηλεφωνικών επισυνδέσεων που έχει θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση επέφερε μια σειρά αλλαγών, προκειμένου να επανέλθουν πρόσθετες δικλείδες που είχε αφαιρέσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυστηροποιήθηκε το ελαστικό πλαίσιο ποινών για τις παράνομες παρακολουθήσεις».

Ο κ. Τσιάρας απατώντας σε ερώτηση για την ανοχή των επικεφαλής των δικαστικών σχηματισμών στις καθυστερήσεις των «νωχελικών» δικαστών χαρακτήρισε το φαινόμενο των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης ως «τη μεγαλύτερη παθογένεια του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης». Μάλιστα τόνισε με νόημα ότι οι συντεχνιακές λογικές δεν αρμόζουν στο ρόλο της Δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών και προσέθεσε ότι η Δικαιοσύνη προχώρησε σε αυτοκάθαρση και ήδη απέλυσε οριστικά από το δικαστικό σώμα πάνω από 30 δικαστικούς λειτουργούς της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, απατώντας ο κ. Τσιάρας σε ερώτηση για το αν αναμένονται και άλλες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, τόνισε ότι «εφόσον κάποιες ρυθμίσεις κριθεί ότι πρέπει να επικαιροποιηθούν, είμαι σίγουρος ότι θα αναληφθεί η αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία», εξάλλου για αυτό υπάρχει στο υπουργείο η «Διαρκής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή» για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του Ποινικού Κώδικα. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η Δικαστική Αστυνομία θα είναι ένα νέο παραγωγικό σώμα εντός της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ως προς το θεσμό της Διαμεσολάβησης ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, τα αποτελέσματα στις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών είναι εξόχως ενθαρρυντικά και «ο θεσμός της Διαμεσολάβησης μετατρέπεται σταδιακά σε συνειδητή επιλογή των εμπλεκόμενων μερών για την επίλυση των διαφορών τους».

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Τσιάρας «εξομολογήθηκε» ότι μία από τις καλύτερες στιγμές της θητείας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης που είναι χαραγμένες στη μνήμη του είναι η ημέρα κατά την οποία ο αείμνηστος πανεπιστημιακός καθηγητής Λάμπρος Μαργαρίτης, ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης των Ποινικών Κωδίκων, του παρέδωσε το πόρισμα με τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στο Ποινικό Δίκαιο. «Παρεμβάσεις που αντικατοπτρίζουν την προστασία του κοινωνικού συνόλου, κάτω από το πρίσμα του Λάμπρου Μαργαρίτη», όπως σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μισόλογα, κινητά και το λευκό φορτηγάκι – Τι πρόδωσε τους δολοφόνους του Καραϊβάζ

Η «ακτινογραφία» των εκλογών της 21ης Μαΐου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η «χαλαρή ψήφος» των νέων στο επίκεντρο της προσοχής του ΣΥΡΙΖΑ

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Εκλογές 2023: Κωδικός «εγρήγορση» στη ΝΔ – Οι περιοδείες Μητσοτάκη και τα «φύλλα πορείας» σε βουλευτές

admin

Εκλογές 2023: Αποσύρεται το κόμμα ΕΑΝ – Η ανακοίνωση του Αναστάσιου Κανελλόπουλου

admin

Εκλογές 2023: Η αλήθεια για τα γκάλοπ και το exit poll

admin

Εκλογές 2023, Άκης Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν την προγραμματική τους αδυναμία με το ψευτοεπιχείρημα της «παντοδυναμίας» Μητσοτάκη

admin

Εκλογές 2023, ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε υποψήφιος βουλευτής στη Φθιώτιδα – Είχε γράψει «όταν σε φτύνουν δεν βρέχει»

admin

Εκλογές 2023: Κωδικός «40%» στη ΝΔ – Οι περιοδείες Μητσοτάκη και τα «φύλλα πορείας» σε βουλευτές

admin

Το σύνθημα Μητσοτάκη για τις 25 Ιουνίου: Ισχυρή κυβέρνηση και δέσμευση προς την ανάπτυξη

admin

Κουτσούμπας: Όσοι ψήφισαν πρώτη φορά ΚΚΕ… να το κάνουν ξανά

admin

Ο καφές της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με γυναίκες της ΝΔ πριν την ομιλία Μητσοτάκη στο Περιστέρι – Δείτε φωτογραφίες

admin

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία

admin

Εκλογές 2023: Την Τρίτη συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για τους Έλληνες του εξωτερικού

admin

Γερμανία: Σολτς και Ερντογάν συμφώνησαν να συνεργαστούν για θετικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

admin