Image default
Πολιτική

Φίλης: Προοδευτική αριστερή κυβέρνηση για να πάρουν οι πολίτες πίσω τη ζωή τους

Φίλης: Προοδευτική αριστερή κυβέρνηση για να πάρουν οι πολίτες πίσω τη ζωή τους

Φίλης: Προοδευτική-αριστερή κυβέρνηση για να πάρουν οι πολίτες πίσω τη ζωή τους

«Ο κ. Βαρουφάκης μόνο ως συνεγγυητής της αταλάντευτης ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, μέσα στους θεσμούς της ΕΕ και μέσα στο ευρώ θα μπορεί να συμμετάσχει και πιστεύω ότι τελικά θα το πράξει», πρόσθεσε ο κ. Φίλης

«Κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης για να σχηματιστεί κυβέρνηση νικητών. Αποτελεί ακραία παραδοξότητα, αυτός που θα χάσει τις εκλογές και δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, να κατηγορεί ως “κυβέρνηση ηττημένων” αυτούς που τον νίκησαν», τονίζει ο βουλευτής Α’  Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρώην υπουργός Παιδείας και τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης αναφέρει ότι στις εξορμήσεις του βλέπει «την ελπίδα για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, μαζί με την ξεκάθαρη απογοήτευση των παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη». Υποστηρίζει επίσης, ότι «το κλίμα γυρίζει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, με επιταχυνόμενο ρυθμό μέσα στην Αριστερά, μετά το ιστορικό λάθος του ΓΓ του ΚΚΕ να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χειρότερη από αυτή του κ. Μητσοτάκη».

Βάλλοντας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υποστηρίζει ότι οι πολίτες ξέρουν τι πέτυχε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ποιος είναι εκείνος που «τους παίρνει τη ζωή, τους παίρνει τη φωνή, τους παίρνει το μέλλον» και πως όλα αυτά οι πολίτες και κυρίως οι νέοι «ζητούν και θα πάρουν πίσω, με τους αγώνες τους και με μια νέα προοδευτική-αριστερή κυβέρνηση που θα προκύψει μόνο και εάν έρθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για τις ζωές τους». Στο ερώτημα με ποιες δυνάμεις μπορεί να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, απαντά: «Με όλες τις δυνάμεις με δημοκρατικό – προοδευτικό προσανατολισμό. Δεν φέραμε την απλή αναλογική για να κυβερνήσουμε μόνοι μας με αυτάρκεια και αλαζονεία, αλλά με συνεργασία και με απλωμένο χέρι συνεργασίας και προγραμματικής συνεννόησης με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις». Με την προϋπόθεση, υπογραμμίζει, «τα πέραν της ΝΔ δημοκρατικά και αριστερά κόμματα να ξεπερνούν το 47% και να μπορούν έτσι να έχουν πλειοψηφία στη νέα Βουλή. Με το ΚΙΝΑΛ να αποκόπτει τους δεσμούς του με το νεοφιλελευθερισμό και τη ΝΔ. Με συμφωνημένο πρόγραμμα ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας. Με πρωθυπουργό, προφανώς, το νικητή των εκλογών τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και με πρόσωπα κοινής εμπιστοσύνης στα υπουργικά πόστα».

«Ο κ. Βαρουφάκης μόνο ως συνεγγυητής της αταλάντευτης ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, μέσα στους θεσμούς της ΕΕ και μέσα στο ευρώ θα μπορεί να συμμετάσχει και πιστεύω ότι τελικά θα το πράξει», προσθέτει ο κ. Φίλης.

Ο τομεάρχης Παιδείας απαριθμεί δέκα κεντρικές παρεμβάσεις από αυτές που θα εφαρμόσει στην εκπαίδευση ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών: κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από φέτος, κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και κατοχύρωση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, κατάργηση του νόμου Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια και τη διασφάλιση του Αυτοδιοίκητου, άμεσο διορισμό 5.000 εκπαιδευτικών, προκήρυξη θέσεων καθηγητών Πανεπιστημίων με στόχο τον διπλασιασμό τους μέχρι το τέλος της τετραετίας, 10% αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών, κατάργηση της «τιμωρητικής αξιολόγησης».

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Ψάχνει πράγματι ληστές τραπεζών η Πλεύση Ελευθερίας;

admin

Σκέρτσος: Τσουνάμι τα fake news από την αντιπολίτευση – Στις 25 Ιουνίου θέλουμε σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία

admin

Επιμένει η Τσαπανίδου: Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών – Στην Ελλάδα ασυλία

admin

Σκέρτσος: Οι τρεις νέοι φόροι του ΠΑΣΟΚ – Αύξηση φορολογίας στα μερίσματα, επιχειρήσεις και γονικές παροχές

admin

Εκλογές 2023, Άκης Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν την προγραμματική τους αδυναμία με το ψευτοεπιχείρημα της «παντοδυναμίας» Μητσοτάκη

admin

«Μαζί τα φάγαμε»: Η φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου που έμεινε στην ιστορία

admin

Μάντζος σε Σκέρτσο: Η ΝΔ επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για να προστατεύσει τους γόνους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί όχι μόνο την ακραία τοξικότητα του κ. Ψαριανού, αλλά και την απαξίωση των εκπαιδευτικών

admin

Αλέξης Γεωργούλης: Το σκεπτικό της απόφασης της νομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του

admin

Εκλογές 2023, Πόπη Τσαπανίδου: Επιμένει στην έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών

admin

Αύριο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

admin

Απάντηση ΝΔ στον Μάντζο: Tο ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news

admin