Image default
Τοις Μετρητοίς

Εκατομμυριούχοι: Τι δε ξέρετε για αυτούς και πρέπει να μάθετε.

Εκατομμυριούχοι: Τι δε ξέρετε για αυτούς και πρέπει να μάθετε.

Εδώ είναι είκοσι πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία  που ανακάλυψε η έρευνα σχετικά με τους εκατομμυριούχους που ίσως δεν τα  γνωρίζετε αλλά είναι απολύτως αληθινά.

  1. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκατομμυριούχων  είναι αυτοδημιούργητοι. Το 80% λοιπόν είναι πρώτης γενιάς πλούσιοι και αυτοδημιούργητοι. Λιγότερο από το 20% κληρονόμησαν σημαντικά χρήματα.
  2. Τρεις στους τέσσερις εκατομμυριούχους (75%) δήλωσαν ότι η σταδιακή σταθερή επένδυση για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο πρωταρχικός λόγος για την επιτυχία τους. Μήτσο σε σένα το λέω που αγοραζοπουλάς τράπεζες στο καπίκι.
  3. Μόνο το 15% των εκατομμυριούχων ήταν σε ανώτερους ηγετικούς ρόλους, όπως αντιπρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος CEO, CFO, COO κ.λπ. Το 93% των εκατομμυριούχων δήλωσαν ότι πέτυχαν τον πλούτο τους επειδή δούλεψαν σκληρά  ΟΧΙ  από μεγάλους μισθούς. Κοινώς μη κάθεσαι πάνω στο μισθό και των κλωσάς δεν θα γεννήσει μπικικίνια.
  4. Μεγάλη σημασία έχει το πτυχίο, όχι όμως από πού προέρχεται. Σχεδόν τα δύο τρίτα των εκατομμυριούχων (62%) αποφοίτησαν από δημόσια κρατικά σχολεία, ενώ μόνο το 8% πήγε σε ένα αναγνωρισμένο ιδιωτικό σχολείο. Το συντριπτικό 88% των εκατομμυριούχων έχει πτυχίο.  Για να ξέρετε μόνο το 33% των ενηλίκων στις  ΗΠΑ έχει πτυχίο. Οι υπόλοιποι στο γνωστό κουβά.
  5. Οι αυτοαπασχολούμενοι με μικρές επιχειρήσεις έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι από εκείνους που εργάζονται για άλλους. Από τους μη συνταξιούχους εκατομμυριούχους, τα δύο τρίτα από αυτούς είναι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων (!)
  6. Η πλειοψηφία των εκατομμυριούχων πιστεύει ότι η οικονομική ανεξαρτησία είναι πολύ πιο σημαντική από την γνωστή επίδειξη της  υψηλής κοινωνικής θέσης με υλικά πράγματα.
  7. Περίπου το 8,8% των Αμερικανών ενηλίκων είναι εκατομμυριούχοι. Οι περισσότεροι από αυτούς (95%) έχουν μεταξύ 1 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
  8. Μετά τις ΗΠΑ με το 40% των εκατομμυριούχων στον κόσμο, οι επόμενες 5 χώρες με τους περισσότερους  εκατομμυριούχους είναι η Κίνα 10%, η Ιαπωνία 6%, το Ηνωμένο Βασίλειο 5%, η Γερμανία 5% και η Γαλλία 4%. Αυτές οι έξι κορυφαίες χώρες αντιπροσωπεύουν το 70% των εκατομμυριούχων στον κόσμο
  9. Οι εννέα πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους  είναι το Τόκιο, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Φρανκφούρτη, το Πεκίνο, η Οσάκα, το Χονγκ Κονγκ και η Σαγκάη.
  10. Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι “αναγνωρίζονται” ως Ρεπουμπλικάνοι το 38%, Δημοκρατικοί το 30% και Ανεξάρτητοι το 29%.
  11. Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι ΔΕΝ  οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα. Οι 5 κορυφαίες μάρκες που οδηγούνται από τους εκατομμυριούχους  είναι η Toyota, η Ford, η Honda, η Lexus και η Subaru (!). Όχι δεν οδηγούν Mercedes ή BMW  και φυσικά όχι … Datsun. Τα αυτοκίνητά τους συνήθως δεν είναι του τρέχοντος έτους μοντέλου και σπάνια μισθώνονται.
  12. Το 86% είναι παντρεμένοι και συνήθως το 65% είναι ακόμη στον πρώτο τους γάμο. Μικρή η ελπίδα δηλαδή των διαζευγμένων ή της παγκουραρίας. Έμ, οι παλιοί το έλεγαν … παντρέψου και νοικοκυρέψου.
  13. Το 97% είναι ιδιοκτήτες σπιτιού και ζουν (κατά μέσο όρο) στο ίδιο σπίτι για περισσότερα από 20 χρόνια.
  14. Οκτώ στους δέκα εκατομμυριούχους (80%) επένδυσαν στην ίδια την  εταιρεία τους.
  15. Οι πέντε κορυφαίες σταδιοδρομίες για να γίνεις εκατομμυριούχος είναι  μηχανικός λογισμικού, διοίκηση επιχειρήσεων,  δικηγόρος, χημικός (!), οικονομικός διαχειριστής και σύμβουλος επιχειρήσεων. Όχι οι γιατροί περιέργως δεν παίζουν στην καρτέλα.
  16. Το 62% των  εκατομμυριούχων που έχουν δικές τους εταιρείες  ασχολούνται με ανιαρές και βαρετές επιχειρήσεις. Μη φαντασιώνεστε λοιπόν ρόλους που έπαιξαν ο Ρίτσαρντ Γκιρ και ο Μάικλ Ντάγκλας.
  17. Κατά μέσο όρο, αποταμιεύουν – επενδύουν το 20% του πραγματοποιθέντος εισοδήματος.
  18. Η υψηλότερη συγκέντρωση εκατομμυριούχων στις ΗΠΑ ζει σε 1. Νιου Τζέρσεϋ, 2. Μέριλαντ, 3. Κονέκτικατ, 4. Μασαχουσέτη και 5. Χαβάη. Στο τελευταίο είχα πάει και εγώ βλέποντας πιτσιρικάς το Χαβάη 5-0.
  19. Υπάρχουν περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι  με καθαρή περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων,  1,45 εκατομμύρια  με καθαρή αξία άνω των 10 εκατ. δολαρίων  και περίπου 90.000 έχουν καθαρή αξία πάνω από  50 εκατ. δολάρια.
  20. Για να είστε στο κορυφαίο 1% του παγκόσμιου εισοδήματος, πρέπει να κερδίζετε περίπου 600.000 δολάρια  ετησίως και για να λέτε ότι ανήκετε  στους  “Top gun” της μισθοδοσίας θα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον 14 εκατ. δολάρια.  Αλέκοο πόσα είπες ότι παίρνεις ;

-  The National Study of Millionaires από τον Chris Hogan.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

April 30, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin