Image default
Ευρώπη

Τζακ Μα: Ο ιδρυτής Alibaba αναλαμβάνει θέση καθηγητή στο Κολέγιο του Τόκιο

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, αναλαμβάνει την θέση επισκέπτη καθηγητή στο Κολέγιο του Τόκιο, σύμφωνα με την σελίδα του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ο 58χρονος δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε στη νέα του θέση τη Δευτέρα και αναμένεται να συνεισφέρει σε πολλούς τομείς, ανέφερε το Κολέγιο του Τόκιο. Θα παρέχει συμβουλές για ερευνητικά θέματα και θα διεξάγει έρευνα, ειδικά στους τομείς της βιώσιμης γεωργίας και της παραγωγής τροφίμων. Θα συμμετέχει επίσης σε σεμινάρια για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Αν και είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους επιχειρηματικούς ηγέτες της Κίνας, ο Τζακ Μα απέφευγε σε σημαντικό βαθμό τις δημόσιες εμφανίσεις αφότου η κριτική του προς τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές στα τέλη του 2020 κατέληξε στην ακύρωση μιας μεγάλης αρχικής δημόσιας προσφοράς από την Ant Group, τη θυγατρική fintech της Alibaba, που έχει επίσης συνιδρύσει.

Η αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2020 και υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών. Στόχος ήταν να αντληθούν περισσότερα από 34 δισ. δολάρια, κάτι που θα προσέδιδε στην εταιρεία αξία 313 δισ. δολαρίων.

Η απόφαση των κινεζικών αρχών να μπλοκάρουν τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή της Ant στο χρηματιστήριο οδήγησε σε αντίστοιχες σαρωτικές παρεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα της Κίνας, από τα ακίνητα και την εκπαίδευση μέχρι τα τυχερά παιχνίδια και το Διαδίκτυο. Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προσπάθησαν να περιορίσουν τη δύναμη των τεχνολογικών κολοσσών όπως η Alibaba και η Tencent και οδήγησαν την εστίαση των επενδύσεων σε στρατηγικές προτεραιότητες όπως οι ημιαγωγοί και η τεχνητή νοημοσύνη.

Έκτοτε αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι κινεζικές αρχές προσπάθησαν να τον πείσουν  να επιστρέψει στην ηπειρωτική χώρα και να βοηθήσει στην επίδειξη της κυβερνητικής υποστήριξης προς την επιχειρηματική κοινότητα, σύμφωνα το - News. Ωστόσο, ο Μα επέλεξε να μείνει στο εξωτερικό, λέγοντας ότι έχει αποσυρθεί από τις εταιρείες του για να επικεντρωθεί στην έρευνα της γεωργικής τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί συνεχίζουν να εξαφανίζονται Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι;

Σχετικα αρθρα

Έλον Μασκ: Σενάρια για ταξίδι στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα

admin

Ο Σάντσεθ προκηρύσσει πρόωρες εκλογές μετά την ήττα στις τοπικές κάλπες

admin

Ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας: Ανοδικά ο τζίρος το 2022 – Οι κυριότεροι «πελάτες» της Ε.Ε.

admin

Προσέγγιση φιλίας με στόχο τεχνολογία και καινοτομία μεταξύ Βρετανίας – Ινδίας

admin

Εντός χρονοδιαγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης η Ιταλία, ισχυρίζεται η κυβέρνηση

admin

Η Ευρωομάδα ALDE βάζει στο μικροσκόπιο το τσέχικο κόμμα ΑΝΟ

admin

Ερντογάν: Το πιο επείγον ζήτημα ο πληθωρισμός- «Θα πέσει, όπως τα επιτόκια»

admin

Το δολάριο είναι ο βασιλιάς της… Ευρώπης: Ο ρόλος του στις εξελίξεις της ηπείρου

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία για το όριο χρέους με περικοπές δημοσίων δαπανών

admin

Πολωνία: Θα αυξηθεί δύο φορές ο κατώτατος μισθός το 2024

admin

Nvidia: Η ιστορία της εταιρείας του 1 τρισ. που «γεννήθηκε» σε ένα ντάινερ

admin

ΗΠΑ: Παράταση-ανάσα στην αγωνία για το χρέος από την Τζάνετ Γέλεν

admin