Image default
Οικονομία

Αντιδράσεις στις γερμανικές προτάσεις για τη μείωση του χρέους – Θα ήταν «ζουρλομανδύας», λένε αξιωματούχοι της ΕΕ

Αντιστάσεις συναντούν οι γερμανικές εκκλήσεις για ενσωμάτωση πιο αυστηρών στόχων στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ όσον αφορά στη μείωση του χρέους.

Αντιστάσεις συναντούν οι γερμανικές εκκλήσεις για ενσωμάτωση πιο αυστηρών στόχων στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ όσον αφορά στη μείωση του χρέους.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times» , από μέρους των Βρυξελλών και κυβερνήσεων εκφράζονται αντιδράσεις, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου», κάνοντας λόγο για «ζουρλομανδύα».

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επανέλαβε το αίτημα της χώρας του για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία στις άτυπες συναντήσεις στη Στοκχόλμη την Παρασκευή και το Σάββατο, σημειώνοντας ότι θέλει ένα σύστημα που θα περιλαμβάνει σαφείς αριθμητικούς στόχους για τη μείωση του χρέους.

Οι εκκλήσεις του Λίντνερ έχουν προκαλέσει βαθιά ανησυχία σε ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ, με έναν αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τις απορρίπτει ως ασυμβίβαστες με τις προτάσεις για τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου συστήματος που θα είναι προσαρμοσμένο στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε κράτους-μέλους.

«Είναι σαν να ψήνεις ένα κέικ: Δεν βάζεις τσιμέντο» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του Βερολίνου θα καθιστούσαν τη νέα δημοσιονομική φόρμουλα «μη βρώσιμη».

Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, τάχθηκε την Παρασκευή κατά των προτάσεων του Βερολίνου για εφαρμογή αυτόματων μειώσεων χρέους και ελλειμμάτων. «Ένα μέγεθος δεν κάνει για όλους» τόνισε ο ίδιος.

Σχετικα αρθρα

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

admin

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα – σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

admin

Ποιοι επένδυσαν στο 30ετές ομόλογο της Ελλάδας

admin

Κομισιόν: Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για παραλείψεις στην νομοθεσία περί «παθητικής δωροδοκίας» και «δημόσιου λειτουργού»

admin

Γαλλοϊταλικός άξονας υπέρ Ντράγκι στο τιμόνι της Κομισιόν – Το σενάριο που «ξαναζεσταίνεται»

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

admin

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το FlyOver Θεσσαλονίκης

admin

Φυσικό αέριο: Γιατί οι traders ανησυχούν για τον επόμενο χειμώνα

admin

EFSA: Υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα; – Τι έδειξαν τα στοιχεία

admin

Μάχη για την τιμή του οβελία, μειωμένες 30% οι παραγγελίες

admin

Γερμανία: Η κυβέρνηση αναθεωρεί ανοδικά την εκτίμηση για την ανάπτυξη – «Είμαστε σε σημείο καμπής»

admin

Η Κομισιόν ξεκίνησε την πρώτη έρευνα για τις διεθνείς δημόσιες συμβάσεις

admin