Image default
Πολιτική

Εκλογές 2023- Κοντά στη «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25 και ο «Οδυσσέας»: Χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης, πώλησης ή ενοικίασης τα «κόκκινα» ακίνητα

Ένα ακόμη εναλλακτικό σχέδιο προτείνει το ΜέΡΑ25 μετά το παράλληλο σύστημα πληρωμών “Δήμητρα”, καθώς στη δημοσιότητα έδωσαν οι επιτελείς του κόμματος λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμά τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων”, με την κωδική ονομασία “Οδυσσέας”.

Εξηγώντας τη φιλοσοφία του σχεδίου, “θα καταργήσουμε άμεσα τον ΗΡΑΚΛΗ, οποίος αποτελεί νάρκη στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, και θα τον αντικαταστήσουμε με τον ΟΔΥΣΣΕΑ” αναφέρει το ΜέΡΑ25, προτείνοντας δηλαδή “μια νέα Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους η οποία παίρνει «πάνω» της όλα τα κόκκινα δάνεια που εμπεριέχουν βασικές κατοικίες και ακίνητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παγώνει όλα τα πανωτόκια, καταργεί εξώσεις και πλειστηριασμούς αυτών των ακινήτων και δρομολογεί την μακροχρόνια διαχείριση των κόκκινων δανείων, όπως επισημαίνεται.

Απαντώντας, ωστόσο, αναφορικά με το κατεξοχήν ζητούμενο, δηλαδή “τι θα γίνει με το σπίτι μου ή το μαγαζί μου;”, το ΜέΡΑ25 απαντά πως “δεν θα σε βγάλει κανείς από το σπίτι σου! Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ προσφέρει απόλυτη και μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας και των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών. Παράλληλα, εξασφαλίζει στο ακέραιο τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των δανειοληπτών”, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία ταυτόχρονα διευκρινίζεται προς τον κάθε ενδιαφερόμενο δανειολήπτη πως “θα μπορείς να μένεις στο σπίτι σου ή να λειτουργείς την επιχείρησή σου στο διηνεκές, δεν θα μπορείς να το μεταβιβάσεις, να το νοικιάσεις, να το πουλήσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο απέναντι σε άλλους δανειολήπτες που κατάφεραν να αποπληρώσουν το δάνειό τους με νύχια και με δόντια. Συν, κι ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ θα πρέπει να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς του δανείου σου από τράπεζες και ταμεία – βλ. πιο κάτω”.

«Προστατεύει μόνο τα υπερκέρδη των funds» ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκτοξεύοντας παράλληλα βολές προς τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, “η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει μόνο τα υπερκέρδη των funds. Η προστασία της κύριας κατοικίας θα διαρκέσει τρείς μήνες μόνο, έως ότου μπει σε εφαρμογή η Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ” υποστηρίζει το ΜέΡΑ25, συμπληρώνοντας πως “η πρόταση αυτή έχει δύο σκέλη, βραχυχρόνια ρύθμιση και μακροχρόνια. Στη βραχυχρόνια, 5 έως 10 έτη με αγοραία επιτόκια (4,5% με 5% δηλαδή). Ο δανειολήπτης υποχρεώνεται να αποδεχθεί το σύνολο της οφειλής που απαιτεί το αρπακτικό ταμείο, αυτό το ποσό κουρεύεται κατά περίπου 50%, και ο οφειλέτης βρίσκεται στη θέση όπου πρέπει μέσα σε 5 με 10 χρόνια, να αποπληρώσει, με αγοραία επιτόκια, το 50% μιας οφειλής που αγοράστηκε από το ταμείο το πολύ στο 5% της αξίας του!”.

Στο ίδιο πλαίσιο, “στην δε μακροχρόνια περίπτωση εξωδικαστικής ρύθμισης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή διαρκεί 10 με 35 χρόνια και αφορά εκείνους που δεν μπορούν να καταβάλουν τα €1000 ή €500 που απαιτεί η βραχυχρόνια ρύθμιση – με σταθερό επιτόκιο 2%. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση: το ύψος της οφειλής ορίζεται «το 100% της αντικειμενικής αξίας του προστατευόμενου ακινήτου»! Ο δανειολήπτης δηλαδή, για να ρυθμίσει σε μακροχρόνια βάση, με σταθερές δόσεις την οφειλή του, πρέπει να αποδεχθεί ότι οφείλει στο ταμείο την αντικειμενική αξία του σπιτιού που το αρπακτικό απειλεί να του βγάλει στο σφυρί! Ένα δάνειο που, επαναλαμβάνουμε, το ταμείο απέκτησε το πολύ στο 5% της ονομαστικής του αξίας!” τονίζει το ΜέΡΑ25, καταλήγοντας πως “εν συντομία, ενώ το ΟΔΥΣΣΕΑΣ καταργεί τα ταμεία και εμποδίζει την προσοδοφορία τους, το Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ταμεία και τους εξασφαλίζει ιλιγγιώδη ποσοστά κερδοφορίας”.

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023 – Βαρουφάκης: Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη – Το λέω με βαριά καρδιά

Το συγκινητικό μήνυμα του άρρωστου πατέρα της Μέγκαν Μάρκλ: «Άσε με να δω τα εγγόνια μου»

Survivor All Star: Ο Χανταμπάκης… κάρφωσε τον ερώτα της Σταυρούλας και βγήκε στον τάκο – Δείτε βίντεο

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Πέτσας στον ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο τρίτης κάλπης – Εχθρός μας ο εφησυχασμός

admin

«Μητέρα των μαχών» η Αττική για την 25η Ιουνίου

admin

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στη «Βαβυλωνία» με φόντο την απλή αναλογική

admin

Με το «τελευταίο βράδυ μου» του Καζαντζίδη αποχαιρέτησαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο – Δείτε φωτογραφίες

admin

Υπουργείο Εξωτερικών: Η συνέχιση της κράτησης Μπελέρη προκαλεί ερωτηματικά για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία να δώσει απαντήσεις για την Τράπεζα Θεμάτων

admin

Ανδρουλάκης από Σητεία: «Η ΝΔ αγωνιά για χίλιες οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ αγωνιά για εκατομμύρια Έλληνες»

admin

Εκλογές 2023 – Ρωμανός: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται ποιος θα εξαγγείλει περισσότερους φόρους

admin

Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία

admin

Νέα απάντηση Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, καταφεύγει στα ψέματα

admin

«Μετωπική σύγκρουση» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων 

admin

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης από Σητεία: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μειώσει το φορολογικό βάρος στη μεσαία τάξη

admin