Image default
Οικονομία

Οι χώρες της της ΕΕ χαιρετίζουν τα ρεκόρ και τις επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

Έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω της εντυπωσιακής τουριστικής ανάπτυξης.

Ομιλία με θέμα “το μέλλον της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας” πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στο Σουηδικό Ινστιτούτο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του πρέσβη της Σουηδίας (προεδρεύουσας χώρας στην ΕΕ) Γιόχαν Μπόργκσταμ, και με τη συμμετοχή των επικεφαλής των πρεσβειών (Πρέσβεων/Επιτετραμένων) όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τους πρέσβεις για τη στρατηγική που ακολούθησε τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα την πλήρη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού μετά την πανδημία, την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας μέσω των ισχυρών ταξιδιωτικών εσόδων καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων από διεθνείς κολοσσούς για την ανάπτυξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και έργα υποδομών.

  • Οι αγορές «κλειδιά» για τον ελληνικό τουρισμό – Τα πρώτα μηνύματα

Οι πρέσβεις επιβεβαίωσαν το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω της εντυπωσιακής τουριστικής ανάπτυξης και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τα έργα υποδομών που προωθούνται στη χώρα με χρηματοδότηση από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους, την περαιτέρω προβολή εναλλακτικών προορισμών, την προώθηση θεματικού τουρισμού που αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερους ταξιδιώτες καθώς και για τον σχεδιασμό του Υπουργείου με στόχο η Ελλάδα να έχει τουρισμό και τους 12 μήνες του έτους.

“Η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών στην Ελλάδα με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην πράσινη και μπλε οικονομία έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί το στοίχημα των επόμενων ετών. Με αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, και κυρίως του RRF, προχωράμε σε έργα που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, με βασικούς άξονες την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της ταυτότητας της χώρας μας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Η ακτινογραφία των ελληνικών εξαγωγών

fastpath

Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο προσωρινός ανάδοχος που θα αναλάβει τη λειτουργία του μετρό

admin

Οι προτεραιότητες στην οικονομία μετά τις εκλογές – Ο Ν. Φίλιππας στο Naftemporiki TV

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμοί 144,2 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των υποδομών του ΕΣΥ

admin

Η Αλβανία αναζητεί αλλοδαπούς εργάτες για τον κλάδο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών

admin

Πόση είναι η ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι

admin

Τράπεζες: Οι αποπληρωμές δανείων μηδένισαν την αύξηση των νέων εκταμιεύσεων – Θετική η καθαρή πιστωτική επέκταση το β΄ εξάμηνο

admin

Πώς θα τραφούν 9 δισεκατομμύρια χωρίς να καταστραφεί ο πλανήτης

admin

Δήμος Αθηναίων: 7 αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 σταθμούς Μετρό

fastpath

Ενέργεια: Οι προτεραιότητες του υπηρεσιακού υπουργού

admin

«Σπίτι μου»: Πάνω από 2.700 εγκρίσεις και 11.400 προεγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων

fastpath

Πόσο γρήγορα θα σταματήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες;

fastpath