Image default
Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιο θα είναι το νέο υπουργείο που θα ιδρύσει – Τι είπε για τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο

Ειδήσεις σχετικά με το πώς θα κινηθεί την επόμενη τετραετία περιείχε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη το πρωί της Τρίτης με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει, μεταξύ άλλων, ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου υπουργείου αν η Νέα Δημοκρατία βρεθεί για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Με αφορμή το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» για το οποίο προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων ώστε τελικά οι δικαιούχοι να γίνουν 20.000 από 10.000 που είναι σήμερα αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για νέους πόρους «για να το στηρίξουμε αν αυτό είναι επιτυχημένο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στην αναδιάταξη του κράτους που θα προχωρήσει την επόμενη τετραετία, ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει ένα υπουργείο Στέγασης και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Έχοντας 4 χρόνια εμπειρίας έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τοι πώς μπορούμε να αναδιατάξουμε το κράτος και την οργάνωση της κυβέρνησης. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να “σπάσει” σε δύο κομμάτια. Να μείνει, δηλαδή, το κομμάτι της κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής σε ένα ανεξάρτητο μικρότερο υπουργείο» είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε επιπλέον: «σε αυτό θα έρθει συνολικά η κοινωνική πολιτική. Δεν μιλάμε για real estate και ανάπτυξη αλλά για κοινωνική πολιτική».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιο θα είναι το νέο υπουργείο που θα ιδρύσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και «ποια πρόσωπα θα κυβερνήσετε;» και απάντησε ότι «προφανώς θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές αλλαγές».

«Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές μετά από μια 4ετια. Αλλαγές μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος φεύγει ή ότι αναλαμβάνει άλλο χαρτοφυλάκιο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος ρωτήθηκε αν θα έχουμε εσωτερικές μετακινήσεις στο υπουργικό συμβούλιο και αρκέστηκε να απαντήσει «πολλές αλλαγές».

Η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και προανήγγειλε ότι η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που «τσάκισε ο Νόμος Κατρούγκαλου» και πήραν έως 300 ευρώ επειδή είχαν ακόμα προσωπική διαφορά «θα συνεχιστεί μέχρι να “σβήσει” η προσωπική διαφορά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για να υπάρξει κατάργηση και του τέλους επιτηδεύματος σε βάθος τετραετίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csbmq755i269)

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε, τέλος, εξηγήσεις στο γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη μείωση του ΦΠΑ λέγοντας ότι «δεν δουλεύει η πολιτικη μείωσης του ΦΠΑ. Δεν θα κερδίσει ο τελικός καταναλωτής. Το πρόβλημα είναι και δημοσιονομικό και πρακτικό. Κάποιος θα κερδίσει αλλά θα είναι ο παραγωγός».

Προανήγγειλε, μάλιστα, πως «όταν μπορέσουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η οικονομία θα αναπτύσσεται σε ένα ρυθμό που θέλουμε θα περάσουμε σε ένα περιβάλλον για να μειώσουμε τον ΦΠΑ για όλους».

Με αφορμή, δε, τις εξαγγελίες Τσίπρα σχολίασε ότι «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μας να μειωθεί. Η αντιπολίτευση να πει ποιον άλλο φόρο θα αυξήσει για να αντισταθμίσει την απώλεια των εσόδων. Αυτά που λέει ο κ. Τσιπρας δεν τολμά να τα κοστολογήσει. Είναι παντελώς ανεφάρμοστα».

Ειδήσεις σήμερα

Αντιδράσεις στην Τουρκία για το «Mehmetcik Busters» του Ινδού αεροπόρου στην άσκηση «Ηνίοχος 2023» στην Ελλάδα

Οκτώ χρόνια στα δικαστήρια το δυστύχημα με το F-16 στην Ισπανία

«Γεια σου ψήστη μου» – Η Δέσποινα Βανδή αποθεώνει τον Βασίλη Μπισμπίκη μπροστά από το μπάρμπεκιου

Subscribe to our News

* indicates required



/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Νίκος Δένδιας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος – Φινλανδικό μοντέλο για τη στρατιωτική θητεία

admin

Στον Άγιο Δημήτριο ο Μητσοτάκης, συνομίλησε με κατοίκους – Δείτε φωτογραφίες

admin

Ανάρτηση Κασσελάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι περήφανος για τους ανθρώπους θα δώσουν τη μάχη»

admin

Έξοδος στου Ψυρρή για τον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτογραφίες)

admin

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

admin

Σπανάκης στον ΣΚΑΪ: Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις 

admin

Σταϊκούρας: Μικρά αλλά σημαντικά έργα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

admin

Τα ευρωψηφοδέλτια «καθρέπτης» των κομμάτων – «Σπριντ» 50 ημερών

admin

Φαραντούρης: Το BBB της S&P δεν… τρώγεται – Ρωμανός: Η δήλωσή του παίρνει το πρώτο βραβείο λαϊκισμού

admin

Τα ονόματα και τα βιογραφικά των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές – Τα βιογραφικά τους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσίασε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές – Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

admin