Image default
Πολιτική

Κεραμέως στον ΣΚΑΪ για ενδοσχολική βία: Ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ανώνυμων καταγγελιών 

Κεραμέως στον ΣΚΑΪ για ενδοσχολική βία: Ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ανώνυμων καταγγελιών 

κεραμεως

Ο καταγγέλων θα πρέπει να πει σε ποιο σχολείο αναφέρεται χωρίς άλλη ένδειξη που να δείχνει την ταυτότητά του

Στην αξιολόγηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε σήμερα μεσώ του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

“Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είχε να γίνει 41 χρόνια, από το 1981”, ανέφερε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι εστιάζει τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο παιδαγωγικό κομμάτι.

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση του σχολείου που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσέφυγε 9 φορές στη Δικαιοσύνη για να γίνει πράξη.

Η κ. Κεραμέως εστίασε επίσης στο δικαίωμα του κάθε φοιτητή να επιλέξει εάν θα φοιτήσει σε ιδιωτικό ή δημόσιο πανεπιστήμιο. 

«Χωρίς να έχει ανοίξει το άρθρο 16 οι νέες δυνατότητες που δίνονται,  βοηθούν τα πανεπιστήμια να βελτιωθούν», πρόσθεσε η κ Κεραμεως φέρνοντας ως  παράδειγμα την πρώτη Αγγλόφωνη Ιατρική στο ΑΠΘ και την Αγγλόφωνη Ιατρική Αθηνών.

Σχετικά με την χθεσινή υπουργική απόφαση για το εσωτερικό ERASMUS,  δήλωσε ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθήσουν για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο μαθήματα άλλων σχολών του ίδιου ή διαφορετικού επιστημονικού πεδίου σπουδών από αυτό που έχουν επιλέξει.

Αναφερόμενη στα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε σχολικούς χώρους, η υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και όλες οι ενέργειες που γίνονται αποσκοπούν στο να προληφθούν τέτοιες καταστάσεις,

«Όταν πήγαμε στο υπουργείο, το 2019, είχαμε 1600ιους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και σήμερα έχουμε 3200», ανέφερε η κυρία Κεραμέως, προσθέτοντας ότι στα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι  η ειδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να εντοπίζουν και να προλαμβάνουν ψήγματα βίας αλλά και η πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή μίας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να
καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά ακόμη και σε ανώνυμη βάση.

Διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ο καταγγέλων θα πρέπει να πει σε ποιο σχολείο αναφέρεται ωστόσο δεν υπάρχει καμία άλλη ένδειξη που να δείχνει την ταυτότητα του καταγγέλλοντα, ούτε καν η ένδειξη του IP.

Η κυρία Κεραμέως έκανε επίσης ειδική αναφορά στην εισαγωγή στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μαθήματος  για την σεξουαλικότητα, για τον σεβασμό των άλλων και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. «Όλες οι πρωτοβουλίες αυτές είναι για να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

admin

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 32,3% ανέβηκε και πάλι η ΝΔ, κέρδη και για τον ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση για το ΠΑΣΟΚ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Σιδηρόπουλος – γιος της Κατερίνας Παπακώστα – αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα

admin

«Κλείδωσε» για τις 13 Μαΐου το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα – «Παντελώς αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα»

admin

Κόντρα Βελόπουλου – Θεοχάρη στη Βουλή για τη συμμετοχή Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα – Οι δηλώσεις μετά τη Σύνοδο της ΕΕ

admin

Δένδιας: Η α’ φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα σε 54 συγκροτήματα

admin

Μητσοτάκης για το επίδομα στις αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες: «Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα»

admin

Με απόφαση Κασσελάκη, εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

admin

Δένδιας: Η πρώτη φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα σε 54 συγκροτήματα

admin

«Έλλειψη στρατηγικού οράματος της ΕΕ»: Οργή Άγκυρας για τη σύνδεση της ένταξής της με το Κυπριακό στη Σύνοδο Κορυφής

admin

Προκαλεί η Άγκυρα για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο: «Μονομερείς ενέργειες δεν θα γίνουν αποδεκτές»

admin