Image default
BLOOMBERG

Lufthansa: Άλμα 40% στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο 2023

Η Deutsche Lufthansa δήλωσε ότι αναμένει τα κέρδη να αυξηθούν πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα το δεύτερο τρίμηνο, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία, φέρνοντας τον αερομεταφορέα πιο κοντά στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων κερδοφορίας.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων αυτό το τρίμηνο θα ξεπεράσουν τα 754 εκατ. ευρώ (831 εκατ. δολάρια), επίπεδα που εμφάνισε την ίδια περίοδο το 2019, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης.

Η Lufthansa είπε ότι οι καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ισπανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, με τη ζήτηση για διακοπές στην πόλη, που ήταν η αγαπημένη μεταξύ των Ευρωπαίων πριν από την πανδημία, να ανακάμπτει σημαντικά παρά τον πληθωρισμό που συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα.

«Η συνεχώς ισχυρή ζήτηση μας δίνει αυτοπεποίθηση για τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της Lufthansa, Remco Steenbergen, στη δήλωση. «Η καλοκαιρινή ταξιδιωτική σεζόν θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας για το 2023».

Η Lufthansa είναι η πρώτη από τις τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης που ανακοινώνει κέρδη, παρέχοντας μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες – την κρίσιμη ταξιδιωτική περίοδο για τον κλάδο των αερομεταφορών. Έχοντας χάσει δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι αερομεταφορείς προσπαθούν να ενισχύσουν τα κέρδη τους περιορίζοντας τη χωρητικότητα, με στόχο να αποπληρώσουν τα χρέη που του επιβάρυναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την ώρα που ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος.

Μακροπρόθεσμοι στόχοι

Η στρατηγική αποδίδει καρπούς για τη Lufthansa. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία είπε ότι η προσαρμοσμένη λειτουργική της ζημία το πρώτο τρίμηνο μειώθηκε κατά περισσότερο από το μισό στα 273 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 40% στα 7 δισ. ευρώ.

Η Lufthansa διατήρησε τις προβλέψεις της για περαιτέρω σημαντική βελτίωση στο προσαρμοσμένο EBIT το 2023. Ανέφερε επίσης ότι αναμένει αύξηση της χωρητικότητας σε περίπου 85% έως 90% κατά μέσο όρο το 2023 σε σύγκριση με το 2019.

Δεδομένης της αισιόδοξης προοπτικής, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι «αναμένεται να σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2024», όταν η Lufthansa θέλει να επιτύχει προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργίας τουλάχιστον 8% και προσαρμοσμένη απόδοση κεφαλαίου τουλάχιστον 10%.

Τα κέρδη στο τμήμα Cargo logistics της Lufthansa συνέχισαν να μειώνονται από τα επίπεδα ρεκόρ λόγω της πτώσης των παγκόσμιων ναύλων και της ομαλοποίησης των αλυσίδων εφοδιασμού.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η Lufthansa χάνει το «μονοπώλιο» από την Aegean

Mερίσματα ύψους 4,5 δισ. δολ. για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Γερμανίας – Στοχεύει στην βρετανική αγορά ακινήτων

Σχετικα αρθρα

To Twitter αποχώρησε από τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Gap: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα αποτελέσματα τριμήνου

admin

Credit Suisse: Θα πληρώσει 926 εκατ. δολάρια σε μεγιστάνα, πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας

admin

Elon Musk: Πράσινο φως στη Neuralink για δοκιμές εγκεφαλικών τσιπ σε ανθρώπους

admin

Rolex-Patek Philippe: Σε ποια μοντέλα υποχώρησαν οι τιμές τον τελευταίο μήνα

admin

Bluehouse: Η μεγάλη διαμάχη του Δεληκανάκη με τους Πανδή και Πιζάντε – Όλο το παρασκήνιο

admin

Marks & Spencer: Επιστροφή στο μέρισμα φέρνει η αύξηση των πωλήσεων – Εκτίναξη της μετοχής

admin

Συνεχίζει να σκοτώνει η COVID με ρυθμό 1 άνθρωπο ανά 4 λεπτά

admin

Πετρέλαιο: Ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας

admin

Bernard Arnault: Πώς ο Mr Louis Vuitton έχασε 11 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κολάνοβιτς (JP Morgan): Πουλήστε τις μετοχές, κρατήστε τα μετρητά

admin

Βουτιά για LVMH, Gucci, Hermes- Χάθηκαν 30 δισ. δολάρια

admin