Image default
Οικονομία

Βρετανία: «Φτερά» έκαναν καταθέσεις 13,8 δισ. δολ. τον Μάρτιο, στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών

«Φτερά» έκαναν, τον Μάρτιο στη Βρετανία, καταθέσεις 13,8 δισ. δολ., μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις περιπέτειες της Credit Suisse.

«Φτερά» έκαναν, τον Μάρτιο στη Βρετανία, καταθέσεις 13,8 δισ. δολ., μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις περιπέτειες της Credit Suisse.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών, τα βρετανικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απέσυραν σχεδόν 11 δισ. στερλίνες (13,8 δισ. δολ.) από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τον Μάρτιο.

Μόνο τα νοικοκυριά απέσυραν σχεδόν 5 δισ. λίρες από τραπεζικούς λογαριασμούς και πρόκειται για την πρώτη μείωση των καταθέσεων σε σχεδόν πέντε χρόνια. Οι επιχειρηματικές καταθέσεις μειώθηκαν επίσης κατά 5,8 δισ. λίρες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Ιούνιο.

«Τα στοιχεία του Μαρτίου δείχνουν ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν γίνει λιγότερο πρόθυμα να διατηρούν τραπεζικές καταθέσεις μετά την κατάρρευση της SVB στις 10 Μαρτίου» δήλωσε ο Sam Tombs, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics στη Βρετανία.

Μάλιστα, αξιωματούχος της BOE έκρουσε «καμπανάκι», σημειώνοντας ότι τα νοικοκυριά στη Βρετανία δέχονται μεγάλη πίεση από από το αυξημένο κόστος διαβίωσης και ότι οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν περισσότερα επισφαλή δάνεια.

«Οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν δράση τώρα, για να είναι προετοιμασμένες τόσο για να υποστηρίξουν τους πελάτες τους, όσο και να διατηρήσουν την ανθεκτικότητά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο David Bailey.

Σχετικα αρθρα

Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

admin

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

admin

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης: Ανανέωση της θητείας ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή»

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin