Image default
Πολιτική

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Το Ιράν διαθέτει ουράνιο που μπορεί να καλύψει πέντε πυρηνικές βόμβες

Στις στενές διμερείς σχέσεις και στην ενίσχυση της συνεργασίας τους σε τομείς, όπως η ασφάλεια, εστίασαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδος και Ισραήλ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ιωάβ Γκάλαντ, αντίστοιχα, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα.

Λίγο καιρό αφότου το Ισραήλ και η Μοσάντ ευχαρίστησαν τις ελληνικές αρχές για την εξάρθρωση τρομοκρατών, ο Ιωάβ Γκάλαντ αναφέρθηκε τόσο στην «ιρανική απειλή» όσο και στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Η συνεργασία ανάμεσα στις υπηρεσίες πληροφοριών Ισραήλ κι Ελλάδας έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας, με τη σύλληψη, τον τελευταίο μήνα, των δύο τρομοκρατών που κατευθυνόμενοι από τους Φρουρούς της Επανάστασης είχαν σκοπό να επιτεθούν σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα. Αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση επίθεσης που αποτράπηκε. Στην ουσία, το Ιράν έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία τρομοκρατίας, υπό την εντολή του ηγέτη του» επισήμανε ειδικότερα. 

«Τη στιγμή που από τη μια μεριά ο ιρανικός στρατός ευθύνεται για την εξάπλωση όπλων, από την άλλη συνεχίζεται το πρόγραμμα για την ενίσχυση των πυρηνικών. Το Ιράν δεν θα ικανοποιηθεί με μία μόνο πυρηνική βόμβα. Μέχρι στιγμής, το Ιράν έχει αποκτήσει υλικό εμπλουτισμένο στο 20% και στο 60% για πέντε πυρηνικές βόμβες», συμπλήρωσε.

«Ο εμπλουτισμός στο 90% από την πλευρά του Ιράν θα ήταν ένα σοβαρό λάθος και θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη» τόνισε δε ο Γκάλαντ.

Σχετικά με την εμπλοκή του Ιράν στα συριακά ζητήματα, ο υπουργός επισήμανε: «Τους τελευταίους έξι μήνες, το Ιράν έστελνε αεροσκάφη στη Συρία, σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της τρομοκρατίας».

«Το συριακό καθεστώς θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ισραηλινός στρατός θα απαντήσει δυναμικά σε τυχόν επιθέσεις που εξαπολύονται από την επικράτειά τους. Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εγκαταστήσει στρατιωτική ισχύ στη Συρία ή να κατασκευάσει έναν δρόμο για την παράδοση προηγμένων όπλων στον Λίβανο».

Ο Ισραηλινός υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.«Αυτή την εβδομάδα, οι παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις προσπάθησαν να πλήξουν το Ισραήλ. Εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον αμάχων» τόνισε ειδικότερα.

Η συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Γκάλαντ

Τη βούληση και αποφασιστικότητα για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ με νέες δράσεις, εξέφρασαν στις κοινές δηλώσεις τους οι υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ιωάβ Γκάλαντ, μετά το τέλος των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών και της μεταξύ τους συνάντησης.

Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών αναφέρθηκαν στο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Ρωσίας. Ο επιθετικός αναθεωρητισμός αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη διεθνή έννομη τάξη.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, επισήμανε την ισχυρή βούληση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας κινούνται στη βάση του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της καλής γειτονίας.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας, των πληροφοριών και της βιομηχανίας, που συμβάλλουν στην ασφάλεια και την οικονομία Ελλάδας και Ισραήλ. Υπενθύμισε δε όσον αφορά τη συνεργασία στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, την πρόσφατη σύλληψη των δύο τρομοκρατών στην Ελλάδα που ετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποτρέψαμε την παγκόσμια τρομοκρατική εκστρατεία του Ιράν σε συνεργασία με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, πρόσθεσε.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να ολοκληρώσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ούτε την προώθηση όπλων προς τρομοκρατικές οργανώσεις σε Συρία και Λίβανο, ενώ αναφέρθηκε και στην επίθεση των Παλαιστινίων, με πυραύλους, εναντίον αθώων πολιτών.

Τέλος τόνισε ότι οι δύο χώρες αποτελούν γέφυρα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίζοντας τις απειλές και προς όφελος των λαών μας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαμά, με βίαζαν κάθε βράδυ στο κελί» – Βίντεο με τις σοκαριστικές μαρτυρίες 17χρονου στο Ηράκλειο

Άξιον Εστί: Η ιστορία της εικόνας που έφτασε από το «περιβόλι της Παναγίας» στην Αθήνα

«Πάρε τη μπάλα και σούταρε»: Έτσι στήθηκε η κίνηση του Ολυμπιακού που έφερε το «τρελό» τρίποντο του Σλούκα

Subscribe to our News

* indicates required



/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

admin

Άρειος Πάγος: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

admin

Τουρκία: Αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών σε διεθνείς δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Αρμενίων – «Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων»

admin

Στίγκας μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου: Πρώτη φορά στα χρονικά με καταχθόνιες μεθοδεύσεις αποκλείεται κόμμα από τις εκλογές

admin

Άρειος Πάγος: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, ποια «κόβονται»

admin

Πιερρακάκης για σχολικό εκφοβισμό: Έλα να δούμε πως μπορείς να κάνεις μια επώνυμη αναφορά στο stop-bulling.gov.gr

admin

Μάντζος: Καταδικάζουμε απερίφραστα και ανεπιφύλακτα τις πράξεις βίας

admin

Ελληνική Λύση: Προσπάθεια της ΝΔ να ανακόψει την ανοδική μας πορεία εκμεταλλευόμενη την αήθη επίθεση εις βάρος του βουλευτή μας

admin

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Σπαρτιάτες: Κάποιοι, δυστυχώς, προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

admin

Καταδικάζουν την ενέργεια του Φλώρου τα κόμματα της Βουλής

admin

«Μπλόκο» στους Σπαρτιάτες από τον Άρειο Πάγο – Δεν θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

admin

Βορίδης: Έργο ορόσημο για την Ανατολική Αττική, το νέο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας

admin