Image default
Ευρώπη

Νέα βουτιά άνω του 40% στη μετοχή της PacWest

Βουτιά άνω του 40% κατέγραφαν την Πέμπτη οι μετοχές της αμερικανικής τράπεζας PacWest, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές, ανάμεσα στις οποίες είναι η πώληση ή η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η τράπεζα, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς, ανέφερε σε δήλωσή της αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι εξετάζει «όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων» και ενώ οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 50% τις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Η αντίδραση της αγοράς υπογραμμίζει την αγωνία των επενδυτών για έναν κλάδο που κλονίζεται από χρεοκοπίες τραπεζών και εκροές καταθέσεων από τις αρχές Μαρτίου. Οι μετοχές πολλών περιφερειακών τραπεζών της Δυτικής Ακτής έχουν πληγεί ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, εν μέρει λόγω των ανησυχιών ότι οι πελατειακές τους βάσεις είναι παρόμοιες.

Η PacWest επιχείρησε να καθησυχάσει τους επενδυτές, δηλώνοντας ότι οι καταθέσεις της έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο. «Η τράπεζα δεν αντιμετώπισε ασυνήθιστες ροές καταθέσεων μετά την πώληση της First Republic Bank και μετά άλλες εξελίξεις», ανέφερε η PacWest στη δήλωσή της την Τετάρτη. «Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σταθερά και ξεπέρασαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις μας», σημείωσε επίσης. Η PacWest ανακοίνωσε επιπλέον ότι «έχει εξετάσει πωλήσεις στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων», μεταξύ των οποίων την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 2,7 δισ. δολ.

Οι αναταράξεις στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ ενισχύθηκαν το πρωί της Πέμπτης όταν η TD Bank του Καναδά ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη εξαγορά της First Horizon με έδρα το Μέμφις, ύψους 13 δισ. δολαρίων. Οι δύο τράπεζες απέδωσαν την ακύρωση της συμφωνίας στην αβεβαιότητα σχετικά με το κατά πόσο θα εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Πτώση 11% και 6% αντιστοίχως κατέγραφε την Πέμπτη η μετοχή των περιφερειακών τραπεζών Western Alliance και Metropolitan Bank, σύμφωνα με τους Financial Times.

Διαβάστε επίσης:

Μετά από κάθε τραπεζική κατάρρευση και μία αύξηση επιτοκίων: Γιατί δεν φρενάρει η Fed;

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Κίνα: Η εποχή του 5.5G έφτασε – Είστε έτοιμοι;

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Η ψυχική υγεία στην εργασία εντάσσεται στους επιδημιολογικούς δείκτες της Ισπανίας

admin

Γαλλία: 55 τοποθεσίες για να υποδεχτούν την καθαρή βιομηχανία

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin

Στενότερη συνεργασία Ιταλίας-Τυνησίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

admin

Ο Πορτογάλος πρόεδρος δίνει Kόστα για επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ

admin

Η συνάντηση Ντούντα-Τραμπ εγείρει ερωτηματικά στην Πολωνία

admin