Image default
BLOOMBERG

Βασιλιάς Κάρολος: Πόσα εκατομμύρια αναμένεται να εισρεύσουν σε εστιατόρια και παμπ από τη χρυσοφόρο στέψη

Περίπου 350 εκατ. λίρες (σχεδόν 400 εκατ. ευρώ) αναμένεται να βάλει στα ταμεία των βρετανικών παμπ και εστιατορίων η στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ‘, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες.

Το Σάββατο 6 Μαΐου, η στέψη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ θα βρεθεί στο επίκεντρο του τετραήμερου εορτασμού, που περιλαμβάνει την πρώτη συναυλία που έγινε ποτέ στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την επιπλέον αργία στις 8 Μαΐου, αλλά και την παράταση του ωραρίου για το σερβίρισμα αλκοόλ, που θα διαρκέσει από τις 23:00 έως τη 1:00 για το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου.

«Η τελετή και όσα περιλαμβάνει θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις επιχειρήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος της ενέργειας», δήλωσε η Kate Nicholls, διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα UKHospitality.

Και καθώς η Βρετανία είναι η χώρα με τα πιο «γερά ποτήρια» σε ό,τι αφορά την μπύρα, η Heineken έχει προβλέψει ότι οι πολίτες θα καταναλώσουν 36,1 εκατ. μπύρες κατά τη διάρκεια της αργίας.

Σημειώνεται ότι οι παμπ έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τους λογαριασμούς του ρεύματος -αφού η κυβέρνηση περιόρισε τη στήριξη τον Απρίλιο-, το υψηλό κόστος δανεισμού, αλλά και τον διψήφιο πληθωρισμό.

Την Παρασκευή, ωστόσο, οι επιχειρήσεις της Βρετανίας ανέφεραν την ταχύτερη ανάπτυξη σε ένα χρόνο, τροφοδοτούμενη από τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες δαπάνες για υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας και των διακοπών.

«Άνθιση» στον Τουρισμό

Αναμένεται επιπλέον άνοδος του εσωτερικού και εισερχόμενου τουρισμού.

Σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό Visit Britain, οι κρατήσεις πτήσεων από τις ΗΠΑ για τον Μάιο του 2023 ήταν αυξημένες κατά 10% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019. Κι αυτό ενώ οι Αμερικανοί επισκέπτες δαπανούσαν 14 εκατομμύρια λίρες ημερησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2019, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γνωρίζουμε ότι οι αργίες φέρνουν οικονομική ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, καθώς τα χρήματα πηγαίνουν σε τοπικές επιχειρήσεις και οικονομίες, υποστηρίζοντας θέσεις εργασίας.

Η πρόσθετη ανοιξιάτικη αργία για τη στέψη θα βοηθήσει ακόμη στην έναρξη της σεζόν, παρέχοντας σε τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς τις πολύ απαραίτητες ταμειακές ροές, μετά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Visit Britain, Πατρίτσια Γέιτς.

Διαβάστε επίσης: 

Βρετανία: Επί ποδός 29.000 αστυνομικοί την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες – Εντυπωσιακά βίντεο από τις πρόβες

Σχετικα αρθρα

To Twitter αποχώρησε από τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Gap: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα αποτελέσματα τριμήνου

admin

Credit Suisse: Θα πληρώσει 926 εκατ. δολάρια σε μεγιστάνα, πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας

admin

Elon Musk: Πράσινο φως στη Neuralink για δοκιμές εγκεφαλικών τσιπ σε ανθρώπους

admin

Rolex-Patek Philippe: Σε ποια μοντέλα υποχώρησαν οι τιμές τον τελευταίο μήνα

admin

Bluehouse: Η μεγάλη διαμάχη του Δεληκανάκη με τους Πανδή και Πιζάντε – Όλο το παρασκήνιο

admin

Marks & Spencer: Επιστροφή στο μέρισμα φέρνει η αύξηση των πωλήσεων – Εκτίναξη της μετοχής

admin

Συνεχίζει να σκοτώνει η COVID με ρυθμό 1 άνθρωπο ανά 4 λεπτά

admin

Πετρέλαιο: Ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας

admin

Bernard Arnault: Πώς ο Mr Louis Vuitton έχασε 11 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κολάνοβιτς (JP Morgan): Πουλήστε τις μετοχές, κρατήστε τα μετρητά

admin

Βουτιά για LVMH, Gucci, Hermes- Χάθηκαν 30 δισ. δολάρια

admin