Image default
Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Καμία περίπτωση να δεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ

Σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχθεί να κυβερνήσει με «ψήφο ανοχής» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, επισημαίνοντας πως μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να δεχθεί ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την οικονομία λέγοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ακόμη και σε δύσκολες εποχές όπως η περίοδος του κορωνοϊού.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csdomkqlyvo1)

Συγκεκριμένα όπως είπε, «αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε φόρους και εισφορές και την επόμενη τετραετία θα συνεχίσουμε» και συμπλήρωσε πως όπως έχει δεσμευθεί θέλει εντός της τετραετίας τον κατώτατο μισθό κατ’ ελάχιστον στα 950 ευρώ. «Δώσαμε πολλά εκατομμύρια κατά την πανδημία», είπε σημειώνοντας πως χάρις σε αυτές τις κινήσεις οι επιχειρήσεις, τα μαγαζιά και ο τουρισμός κρατήθηκαν όρθιοι.

23-05-04_0039__DPD7247

Μιλώντας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως κοστολογείται πλέον στα 83 δισ. ευρώ δίνοντας μάλιστα ένα παράδειγμα κόστους. «Είμαι υπερήφανος για τον Προσωπικό Βοηθό, μας στοιχίζει 300 εκατ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για 70.000 προσωπικοί βοηθοί, κόστος πάνω από 2 δισ. Η Γερμανία έχει 5.000 προσωπικούς βοθούς», είπε ο πρωθυπουργός.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκεί ο κ. Τσίπρας είπε: «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει καριέρα στις προσωπικές επιθέσεις, δεν του έχει βγει, το προσπερνώ» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις μετακινήσεις με το πρωθυπουργό αεροσκάφος σημείωσε: «Είμαι πρωθυπουργός, χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μόνο όταν δεν έχω άλλο τρόπο. Μετακινούμαι με το αυτοκίνητο και κάθε μέσο. Και ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε και καλά έκανε. Το επόμενο που θα μου πει είναι να φύγω και από το Μαξίμου, για να μην… το προάγω για την προβολή των κομματικών μας θέσεων».

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csdopg7fhqgh)

Για το κόμμα Κασιδιάρη: «Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν τη στενοχώρια τους που ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές, ας κρατήσουν τα προσχήματα. Κάναμε ό,τι μας επιτρέπει το Σύνταγμα για να αποτρέψουμε τους μαχαιροβγάλτες να κατέβουν στις εκλογές, και είναι πολύ κρίμα που το κάναμε μόνοι μας».

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη: Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο ίδιος θα ήθελε να συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρίνεται. «Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται προσωπικά και όχι στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ολίγον προσωπικό και ολίγον εμμονικό. Δεν με έχει συναντήσει ποτέ, ενώ εγώ ήθελα».

23-05-04_0014__DPD6188

Για ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, φέρνοντας ως παράδειγμα την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του πρωθυπουργού:

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σημεία συνέντευξης του πρωθυπουργού:

Δεσμεύομαι ότι θα ξαναπάω στη Βουλή και να βρω 200 βουλευτές έτσι ώστε όποιος είναι εγγεγραμμένος να ψηφίσει από τον τόπο κατοικίας του

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ: Και το ‘15 και το ‘19 όταν ο κ. Τσίπρας κήρυξε εκλογές σεζόν είχαμε, και οι νέοι τότε εργάζονταν. Δεν φταίμε εμείς

Δεν είμαστε εμείς υπαίτιοι για την απλή αναλογική, δεν την φέραμε εμείς.

Ήδη έχω μιλήσει, θέλω να σπάσει το Υπουργείο Εργασίας. Πρέπει να το σπάσουμε σε ένα Εργασίας και Συντάξεων και ένα που να ασχολείται με την κοινωνική πολιτική και με την στέγη

Για μένα είναι πολύ σημαντικό θέμα η Υγεία, θα έχω ενεργό ρόλο εποπτεύοντας τον/την υπουργό για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Δεν γίνεται να περιμένεις 6-8-12 μήνες για χειρουργείο.

Το επιτελικό κράτος ήταν επιτυχημένο και μπορεί να βελτιωθεί.

Για τη δεξιά πολυκατοικία: Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν τη στενοχώρια τους που ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές, ας κρατήσουν τα προσχήματα.

Κάναμε ό,τι μας επιτρέπει το Σύνταγμα για να αποτρέψουμε τους μαχαιροβγάλτες να κατέβουν στις εκλογές, και είναι πολύ κρίμα που το κάναμε μόνοι μας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ.

Θα αξιοποιήσω τους καλύτερους στις καλύτερες θέσεις.

Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχουμε πολλές διαφορές. Δεν χρειαζόμαστε έναν ασταθή συνασπισμό. Ναι, θέλουμε μία κυβέρνηση μονοκομματική αλλά όχι μονοχρωματική, το έχω αποδείξει αυτή την τετραετία και δέχθηκα κριτική. Διεύρυνα τη ΝΔ, αυτή τη δέσμευση ανέλαβα και υλοποίησα.

Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται προσωπικά και όχι στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ολίγον προσωπικό και ολίγον εμμονικό. Δεν με έχει συναντήσει ποτέ, ενώ εγώ ήθελα.

Ο κ. Ανδρουλάκης λέει πράγματα που δεν στέκουν. Δεν μπορεί το τρίτο κόμμα να καθορίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Ο λαός με την ψήφο του θα καθορίσει ποιος θέλει να την κυβερνήσει

Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η μόνη κάλπη, είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα.

Το επόμενο που θα μου π[ει είναι να φύγω και από το Μαξίμου, για να μην… το προάγω για την προβολή των κομματικών μας θέσεων

23-05-04_0021__DPC0404

Και ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε και καλά έκανε.

Γιατί δεν ζήτησε και ο κ. Τσίπρας να βγω από το Μαξίμου; Είμαι πρωθυπουργός, χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μόνο όταν δεν έχω άλλο τρόπο.

Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει καριέρα στις προσωπικές επιθέσεις, δεν του έχει βγει, το προσπερνώ.

Μέσα σε 4 χρόνια ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε και να αποφύγουμε. Δεν θέλω να μιλάω για την αντιπολίτευση, αν τον πιστέψουν οι πολίτες είναι δικό τους θέμα.

Εννιά χρόνια μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίπρας λέει τα ίδια.

Παράδειγμα του παραλογισμού του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι υπερήφανος για τον Προσωπικό Βοηθό, μας στοιχίζει 300 εκατ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για 70.000 προσωπικοί βοηθοί, κόστος πάνω από 2 δισ. Η Γερμανία έχει 5.000 προσωπικούς βοθούς

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το κοστολογούμε πάνω από 80 δισ.

Τα προγράμματά μας μειώνουν το κόστος του νοικοκυριού και μας βοηθούν για την πράσινη μετάβαση.

Έχουμε πολλά προγράμματα για την μείωση του κόστους ενέργειας, όπως για τα Φωτοβολταϊκά.

Με μία σειρά μέτρων, να αξιοποιήσουμε ακίνητα του Δημοσίου.

Το πρόγραμμα «στέγη μου» αντιμετωπίζει εν μέρει το στεγαστικό πρόβλημα. Θα το διπλασιάσουμε.

Το πρόγραμμά μας το έχουμε κοστολογήσει πολύ καλά. Οραματίζομαι πολιτικές που μπορούν να κάνουν την Ελλάδα καλύτερη.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα στα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα μαύρα, ακόμα και οι αγκινάρες που είναι πράσινες… (γέλιο από τη Μάρα Ζαχαρέα)

Εγώ αναγνωρίζω τις δυσκολίες. Έχουμε χαμηλούς μισθούς, πρόβλημα στέγης, δουλειά μου είναι να τα λύσω.

Είμαι υπερήφανος που κρατήσαμε την κοινωνία όρθια στον κορωνοϊό. Σώσαμε επιχειρήσεις, ο τουρισμός πηγαίνει καλά, τα καταστήματα επίσης. Αυτά δεν θα γίνονταν αν δεν ξοδεύμαμε πολλά χρήματα για να στηρίξουμε την κοινωνία.

Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν μπορεί ο εργοδότης να πει πως εργάζεσαι λιγότερο

Υπάρχουν καλοί μισθοί στον τουρισμό, οι συνθήκες εργασίας, όμως, παραμένουν ένα θέμα. Θα είμαστε σκληροί στα θέματα της εργατικής νομοθεσίας.

23-05-04_0024__DPC0482

Εμείς δεν θέλουμε τα επιδόματα να είναι υποκατάστατο της εργασίας. Δεν θέλουμε τους νέους εξαρτημένους από τα επιδόματα

Φέτος τα Χριστούγεννα, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε πρωτίστως σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Οι συνταξιούχοι με την προσωπική διαφορά, θα μας δουν να διορθώνουμε δια της πλαγίας οδού το έκτρωμα του νόμου Κατρούγκαλου

Τεράστια ανεντιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατακρεούργησε τους συνταξιούχους με τον νόμο Κατρούγκαλου. Σε βάθος χρόνου θα σβήσει η προσωπική διαφορά. Παραπάνω από 4% η αύξηση στους συνταξιούχους από του χρόνου αν βελτιώνεται η οικονομία.

Θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος.

Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο. Θέλουμε κατώτατο μισθό στην τετραετία στα 950 ευρώ.

Από το 2023 θα επιστρέψουν οι δημοσιονομικοί κανόνες στην ΕΕ. Εάν εφαρμόζονταν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βλέπαμε την επενδυτική βαθμίδα ούτε με το κυάλι.Αν η ΕΕ είχε κάνει δεκτή την πρότασή μας για πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου οι τιμές θα έπεφταν νωρίτερα. Όταν το έκαναν, έπεσαν οι τιμές.

Η πολιτική που ακολουθήσαμε στην ενέργεια είχε αποτέλεσμα. Σε σχέση με δύο χρόνια πριν, βρήκαμε 10 φορές πιο υψηλές τιμές. Φορολογήσαμε τους παραγωγούς, επιδοτήσαμε τους λογαριασμούς. Δεν μηδενίσαμε τις αυξήσεις, αλλά δώσαμε προτεραιότητα στα νοικοκυριά.

Οι κτηνοτρόφοι για πρώτη φορά έχουν καλύτερες τιμές. Τα μέτρα που έχουμε λάβει στηρίζουν τις εξαγωγές και την παραγωγή μας.

Στην πορεία της τετραετίας, θα μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, αλλά όχι οριζόντια. Παράδειγμα ο καφές, μειώσαμε τον ΦΠΑ αλλά δεν λειτούργησε, μειώθηκε και εν συνεχεία αυξήθηκε η τιμή του.

Στην Ισπανία δεν λειτούργησε η παρέμβαση στον ΦΠΑ. Στερεί έσοδα από τα δημόσια ταμεία χωρίς να μειώνει ουσιαστικά τις τιμές.Έχουμε δει τα χειρότερα στον πληθωρισμό, έρχονται τα καλύτερα

Τι κάναμε: Το Market pass, η αύξηση των μισθών και η μείωση των φόρων, είναι το πρώτο ανάχωμα απέναντι στην ακρίβεια, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε

Παγκόσμιο φαινόμενο η ακρίβεια, δεν είναι «ακρίβεια Μητσοτάκη», ήρθε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ειδήσεις σήμερα:

«Αυτοί μας επιτέθηκαν πρώτοι με το κράνος» υποστήριξε ο τέταρτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη

57 νεκροί και 61 διασωληνωμένοι από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα – Εντοπίστηκε και η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος»

Συνελήφθη ο 15χρονος που εκμεταλλεύτηκε την Τεχνητή Νοημοσύνη για να «γδύσει» δύο 12χρονες

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Ακλόνητος στον «θρόνο» του ο Ερντογάν – Παρατείνει την 20ετή του κυριαρχία

admin

Συγχαρητήρια επιστολή στον Ερντογάν από τον Ιωάννη Σαρμά

admin

Δένδιας στον ΣΚΑΪ 100,3: Περιμένουμε να δούμε τα δείγματα γραφής του Ερντογάν – Δεν υπάρχουν βεβαιότητες

admin

Ο Κώστας Τασούλας παραμένει πρόεδρος της Βουλής – Έλαβε 270 ψήφους – Εκλέγεται προεδρείο – Live

admin

Δένδιας: Δεν υπάρχουν βεβαιότητες στις σχέσεις με την Τουρκία, περιμένουμε να δούμε τη στάση του Ερντογάν

admin

Εκλογές 2023, Φαήλος Κρανιδιώτης: Θα ψηφίσω ΝΔ στις 25 Ιουνίου, «όχι» στη μηδενιστική κρατικιστική αριστερά

admin

Μητσοτάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση – Δεν είχα πρόθεση να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου

admin

Με 52,1% ο Ερντογάν προχωράει για 25 χρόνια εξουσίας: «Θα είμαστε μαζί μέχρι τον τάφο»

admin

Ανδρέας Δρυμιώτης στον Δανίκα: Ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκε την τελευταία μέρα στο παραβάν

admin

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση – Ο Ανδρουλάκης κοπιάρει τον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ο Αντώναρος ξαναχτυπά: «Ποιος είπε ότι αποχωρώ;» γράφει σε νέα ανάρτησή του

admin

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πόρτα-πόρτα για την αυτοδυναμία» το μήνυμα στους βουλευτές

admin