Image default
Τοις Μετρητοίς

ΧΡΥΣΟΣ: Συνεχίζουν να γεμίζουν οι Κεντρικές Τράπεζες τα θησαυροφυλάκια

ΧΡΥΣΟΣ: Συνεχίζουν να γεμίζουν οι Κεντρικές Τράπεζες τα θησαυροφυλάκια

Νέο ιστορικό υψηλό έχει πραγματοποιήσει με μια ανοδική «φωτοβολίδα» στα 2082 δολάρια το συμβόλαιο του χρυσού (GC) δίνοντας όμως έτσι  ακόμα πιο ισχυρές ενδείξεις ότι το διαγραμματικό πάτημα που έχει αποτυπωθεί στην περιοχή των 2000 με 1980 δολαρίων μπορεί να δώσει συνέχεια της ανοδικής κίνησης. Εδώ ένα πιθανό πέρασμα πάνω από το επίπεδο των υψηλών στα 2082 με 2070 δολάρια θα ανάψει το φως στο επόμενο πεδίο αντίστασης των 2160 με 2185 δολαρίων.

Κύριοι ένοχοι της ανοδικής κίνησης οι κεντρικές τράπεζες, όπου προκάλεσαν νέο  ιστορικό υψηλό στη ζήτηση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους γεμίζοντας επιθετικά  τα θησαυροφυλάκιά τους με το πολύτιμο μέταλλο λόγω της εμφανούς αποδολαριοποίησης και ως αντιστάθμισμα στις γεωπολιτικές αβεβαιότητες και  τις οικονομικές ανησυχίες.

Μάλιστα σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χρυσού (WGC)  οι κεντρικές τράπεζες πρόσθεσαν 228 τόνους στα παγκόσμια αποθέματα, το υψηλότερο ποσοστό αγορών που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο από την έναρξη των στατιστικών ιστορικών δεδομένων το 2000.

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης  ήταν ο μεγαλύτερος μεμονωμένος αγοραστής κατά τη διάρκεια του τριμήνου, προσθέτοντας 69 τόνους χρυσού στα αποθέματά της, τα οποία είναι τώρα 45% υψηλότερα από ό,τι στο τέλος του 2022.

Νομισματική αρχή της Σιγκαπούρης (MAS)

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) πρόσθεσε 58 τόνους κατά τη διάρκεια του τριμήνου και τώρα διατηρεί 2.070 τόνους χρυσού στα αποθέματά της, το 4% των συνολικών αναφερόμενων αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως.

Η Τουρκία ήταν και πάλι μεγάλος αγοραστής, αυξάνοντας τα αποθέματά της κατά 30 τόνους, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ινδίας πρόσθεσε 7 τόνους.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

May 7, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Το χρέος ενός +5% του Γενικού Δείκτη και τι παρατηρήσαμε

admin

NVIDIA… όταν είσαι καβάλα σε βόμβα ναπάλμ

admin

Η λήξη της ενεργειακής κρίσης και το… “Αμ, δε σφάξανε” του κερδοσκόπου

admin

Profile Software: Χαοτική η διαφορά ανάμεσα στη σημερινή εταιρεία και σε αυτή που πρόκειται να εξελιχθεί

admin

Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.: Επτά ισχυροί λόγοι για ανοδική διαφυγή

admin

Κοινόχρηστα-απολυμάνσεις … 26εκ. €

admin

Τράπεζες: Κοντά στο άνω όριο της συνολικής κεφαλαιοποίησης για το 2023

admin

Energy vs Technology

admin

Που πάνε τα λεφτά τους οι Αμερικανοί καταθέτες;

admin

ΧΑ: Αυτοδύναμη άνοδος

admin

Fourlis Group: Ετοιμάζεται να σπριντάρει

admin

ElvalHalcor: Το φθηνό της μετοχής

admin