Image default
Τοις Μετρητοίς

UNIBIOS: Με 100% τρέχει η καθαρή κερδοφορία

Σε ένα περιβάλλον με αδυσώπητες ενεργειακές και πληθωριστικές πιέσεις ο όμιλος UNIBIOS (ΒΙΟΣΚ)  κατάφερε να αυξήσει κοντά 100% τη καθαρή του κερδοφορία σε σχέση με το 2021 φτάνοντας τα 651 χιλ. ευρώ από 334 χιλ. ευρώ με τις ενοποιημένες πωλήσεις να αυξάνονται στα 11,244 εκατ. ευρώ από 8,478 εκατ. ευρώ. Επίσης τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν σε 1,811 εκατ. ευρώ, έναντι  1,287 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2021 αποτυπώνοντας μια  σημαντική αύξηση κατά 40%.

Την ίδια στιγμή η καθαρή θέση αυξήθηκε στα 13,593 εκατ. ευρώ από 12,833 εκατ. ευρώ το 2021.  Ο όμιλος που έχει αρχίζει και απλώνει τον ιστό του όλο και πιο πολύ στο κλάδο της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της επεξεργασίας νερού φαίνεται να κάνει πράξη ότι η διοίκηση είχε υποσχεθεί στους μετόχους της γυρνώντας ολοκληρωτικά σελίδα προς την υγιή ανάπτυξη των μεγεθών του.

Να θυμίσουμε ότι η  Unibios έχει με το που μπήκε στο 2023 ένα ανεκτέλεστο έργων της τάξεως των 7,6 εκατ. ευρώ δίχως να προσμετράμε τα νέα ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης της μισής ιδιοκτησίας του ακινήτου που έχει στο Βόλο με τιμή που μπορεί να ξεπερνά τα 3,4 εκατ. ευρώ. Στοιχείο φυσικά που αλλάζει όλη την εικόνα των μεγεθών της Unibios καθώς της δίνει την ευχέρεια να προχωρήσει σε εξαγορά ομοειδούς εταιρείας αυξάνοντας σημαντικά τα έσοδά της.

Η κεφαλαιοποίηση των 10 εκατ. ευρώ την αδικεί παράφορα καθώς βάση του αντίστοιχου ευρωπαϊκού κλάδου επεξεργασίας νερού θα έπρεπε να είχε  δείκτη Ev/EBITDA στο 12, πράγμα που δίνει τιμή μετοχής στα… 1,10 ευρώ. Είναι ένα στοιχείο που θα το αναλύσουμε προσεχώς. Διαγραμματικά η μετοχή είναι να μην πάρει ανοδικά τα 0,74 ευρώ. Πάνω από εκεί ο δρόμος θα είναι ελεύθερος για τα 1,07 ευρώ που έγραφε το 2014.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της Πέμπτης  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

May 8, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin