Image default
Πολιτική

Εκλογές 2023 – Βαρουφάκης: Να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση

Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης είναι απαραίτητη για να αυξηθεί το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων απάντησε σχετικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπλοκής με την Τουρκία σε μια βραχονησίδα, ο κ. Βαρουφάκης είπε «να ξεχάσουμε τις διεμερείς διαπραγματεύσεις» με την Άγκυρα και να προχωρήσουμε σε μια διεθνή περιφερειακή συνδιάσκεψη με ένα θέμα στην ατζέντα τη χάραξη των θαλασσίων ζωνών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csitwbhanwnl)

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα (Star), στην ενότητα, Οικονομία-Ανάπτυξη-Απασχόληση, για τη θέση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, όσον αφορά το ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης διερωτήθηκε «αν υπάρχει κάποιος μεταξύ μας, εδώ, σε αυτή την αίθουσα» που δεν θεωρεί ότι το νόμισμα πρέπει να εξυπηρετεί τους ανθρώπους, και όχι το αντίστροφο;

«Εμείς θεωρούμε ότι ήταν λάθος η είσοδος στο ευρώ, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε το μεγάλο κόστος εξόδου. Για αυτό δεν έχουμε πρόθεση, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ μεγάλο το κόστος εξόδου από το ευρώ».

Επανέλαβε δε, ότι το σχέδιο «Δήμητρα» δεν αφορά νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών. Η χώρα μας βαδίζει, προσέθεσε, σε ένα ναρκοπέδιο διεθνούς οικονομίας, χωρίς άμυνες για αυτό που έρχεται.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csitcm1cunk9)

Από τη Δήμητρα, στα Διαβουλευτικά Συμβούλια και το… FBI της διαπλοκής

Διαβουλευτικά συμβούλια προτείνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ως όργανα λογοδοσίας των δημόσιων υπηρεσιών, που θα αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από κληρωτούς πολίτες και κατά ένα τρίτο από εκλεγμένους στα οποία να λογοδοτούν οι δημόσιες υπηρεσίες

“Παράλληλα, προτείνουμε τη δημιουργία ενός σοβαρού σώματος πολιτικού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος, δηλαδή της διαπλοκής, ένα δικό μας μας FBI”, είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Κληθείς να απαντήσει για τα προσωπικά του λάθη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε πως εγώ θέλω να παρακαλέσω τον Μητσοτάκη γιατί δείλιασε. Γιατί δεν έκανε την Εξεταστική το 2015 για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση στα πλαίσια αυτής της επιτροπής. “Κύριε Μητσοτάκη, γιατί δειλιάσατε;” κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csiuf3zyylm9)

Σχετικα αρθρα

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό για τα οικονομικά προγράμματα: Άγρια κόντρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία

admin

Κουτσούμπας: Ο πολιτισμός είναι στοιχείο όλης της εργατικής λαϊκής πάλης

admin

Τσίπρας από Νίκαια: Στις 25 Ιουνίου έχουμε την κρίσιμη μάχη, που θα κρίνει τις ζωές των ανθρώπων για πολλά χρόνια

admin

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη – Δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Ν.Δ.

admin

Πόρισμα καταπέλτης για τον «Εθνικό Μηνυτή» – Η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε στον εισαγγελέα τον Παν. Δημητρά

admin

Εκλογές 2023: Άρχισαν τις φορομπηχτικές δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Εκλογές 2023 – Χατζηδάκης για Νίκο Φαραντούρη: «Κατρούγκαλος Νο2 μας προέκυψε – Χαρακτήρισε λάθος προτεραιότητα τα επιδόματα για την ενέργεια»

admin

Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας ψήφισε η νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις καταγγελίες Χρονοπούλου

admin

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

admin

Ψάχνει πράγματι ληστές τραπεζών η Πλεύση Ελευθερίας;

admin

Σκέρτσος: Τσουνάμι τα fake news από την αντιπολίτευση – Στις 25 Ιουνίου θέλουμε σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία

admin

Επιμένει η Τσαπανίδου: Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών – Στην Ελλάδα ασυλία

admin