Image default
BLOOMBERG

TUI: Αυξημένες κρατήσεις για το καλοκαίρι – Στους κορυφαίους προορισμούς η Ελλάδα

Οι καλοκαιρινές κρατήσεις πλησιάζουν τα προ της πανδημίας επίπεδα επισήμανε η TUI, σημάδι ότι ο ταξιδιωτικός τομέας ανακάμπτει παρά τον υψηλό πληθωρισμό που συμπιέζει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο δήλωσε ότι ο όγκος των κρατήσεων ήταν στο 96% των επιπέδων του 2019, λόγω της ζήτησης για ταξίδια στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τιμές είναι 26% υψηλότερες από τα προ πανδημίας επίπεδα, ανέφερε η εταιρεία.

«Η ισχυρή αύξηση των κρατήσεων και τα σημαντικά βελτιωμένα τριμηνιαία στοιχεία υπογραμμίζουν τις προσδοκίες μας: θα είναι ένα δυνατό καλοκαίρι και μια καλή οικονομική χρονιά το 2023 με σημαντικά υψηλότερο λειτουργικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Sebastian Ebel.

Η TUI με έδρα το Ανόβερο, έλαβε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά προγράμματα διάσωσης το 2020, μετά την κρίση του Covid-19 που έβαλε τέλος στην επί δεκαετίες άνθηση των ταξιδιών. Η εταιρεία τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε την τελική αποπληρωμή του πακέτου βοήθειάς της μετά από αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Η δίψα των Ευρωπαίων για ταξίδια οδηγεί την ανάκαμψη της TUI. Ενώ οι λογαριασμοί ενέργειας και τροφίμων των νοικοκυριών έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι καταναλωτές εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν για διακοπές παρά το υψηλότερο κόστος διαμονής και πτήσεων.

Στο δημοσιονομικό δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, η ζημιά της TUI μειώθηκε στα 242,2 εκατομμύρια ευρώ (265,52 εκατομμύρια δολάρια) από 329,9 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιά 228 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,2 δισ. ευρώ από 2,1 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία είπε ότι είχε εξασφαλίσει 8,3 εκατομμύρια κρατήσεις μέχρι σήμερα για το καλοκαίρι και ότι το 55% του προγράμματος για τη σεζόν είχε πουληθεί, το οποίο η TUI αποκάλεσε «σε γενικές γραμμές» ίδιο με τη σεζόν του 2019.

Όπως και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η TUI επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της καθώς οι υψηλότεροι λογαριασμοί των νοικοκυριών επιβαρύνουν τις καταναλωτικές δαπάνες, ωθώντας τους ανθρώπους προς πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν πτήσεις, διαμονή, μεταφορές με λεωφορείο και φαγητό, βοηθώντας τους έτσι να ελέγχουν το κόστος του ταξιδιού τους.

Διαβάστε ακόμη:

TUI: Αύξηση κεφαλαίου 1,8 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει τις δημόσιες αρωγές

TUI: Θετικά στοιχεία για τον τουρισμό – Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019

Σχετικα αρθρα

Twitter: Στο 1/3 η αξία του από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

admin

Credit Suisse: Kαμπανάκι από το χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για τη μετοχή – Κάτω από το 1 δολάριο

admin

Τουρκία: Έβδομη ημέρα πτώσης για τη λίρα – Κέρδη για τις μετοχές

admin

Nvidia: Το μεγάλο στοίχημα του 1 τρισ. δολαρίων της εταιρείας παραγωγής τσιπ

admin

Έρευνα MLIV Pulse: Συνέχεια του ράλι των ισχυρών της τεχνολογίας βλέπουν οι επενδυτές

admin

To Twitter αποχώρησε από τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Gap: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα αποτελέσματα τριμήνου

admin

Credit Suisse: Θα πληρώσει 926 εκατ. δολάρια σε μεγιστάνα, πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας

admin

Elon Musk: Πράσινο φως στη Neuralink για δοκιμές εγκεφαλικών τσιπ σε ανθρώπους

admin

Rolex-Patek Philippe: Σε ποια μοντέλα υποχώρησαν οι τιμές τον τελευταίο μήνα

admin

Bluehouse: Η μεγάλη διαμάχη του Δεληκανάκη με τους Πανδή και Πιζάντε – Όλο το παρασκήνιο

admin

Nvidia: Ποια είναι η εταιρεία που ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ ημερήσιων κερδών της Apple

admin