Image default
Οικονομία

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων – Ποιους αφορά

Ξεκινούν, σήμερα, οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση έως 12.264 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας.

Ξεκινούν, σήμερα, οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση έως 12.264 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες» ξεκινά σήμερα στις 11:00.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία 5.000 νέων, «πράσινων» θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην πράσινη οικονομία. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

Τα προγράμματα επιδότησης εργασίας της ΔΥΠΑ απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε α) μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε β) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού δημοσίου gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon

Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 49.880.000 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τις σχετικές Δημόσιες Προσκλήσεις και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Σχετικα αρθρα

Το νέο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

admin

Χόλτσμαν: Όχι στη δεύτερη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο

admin

Το Μπαχρέιν αναζητά επενδυτές για αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία

admin

Στα 18,16 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου το 2023

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κύκλου εργασιών και όγκου στο λιανικό εμπόριο τον Φεβρουάριο

admin

ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 – Αύξηση 16,5% στα έσοδα

admin

Θεσσαλονίκη: Τρεις αποφάσεις φέρνουν πιο κοντά το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς «ThessINTEC»

admin

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί οι στόχοι για ανάπτυξη, πληθωρισμό – Πού εφιστά την προσοχή

admin

ΥΠΕΘΟ: Προς σταδιακή αποδέσμευση του «μαξιλαριού» διαθεσίμων

admin

Πρόγραμμα Σταθερότητας 2024-2025: Ανοδος ΑΕΠ 2,5% φέτος και 2,6% το 2025 –  Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του  ΑΕΠ

admin

Πληθωρισμός – Eurostat: Σταθερός στην Ευρώπη, μειώθηκε στην Ελλάδα

admin

ΕΣΕΕ: Από 89,04 έως 130,04 ευρώ το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι

admin