Image default
Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ: Η γκλίτσα του ΚΚΕ για τον Τσίπρα και η Παναγία γκέισα – Οι 7 ατάκες από την τηλεμαχία των αρχηγών

Πολιτικό αλλά και… παραπολιτικό διάλογο παρήγαγε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα μετά από σχεδόν τρεις ώρες διάρκειας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε ένα αυστηρό και προκαθορισμένο πλαίσιο μονολόγων, ωστόσο δεν έλειψαν και «λοξοδρομήσεις» ή «παραθυράκια» αφού βρήκαν τρόπους να απευθυνθούν ο ένας στον άλλον δίχως να παραβιάσουν τους κανόνες. Οι απόπειρες αυτές παρήγαγαν και «ατάκες» οι οποίες και έμειναν από το σύνολο της τηλεμαχίας.

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας ξύνεται στη γλίτσα του τσοπάνη με την «προοδευτική διακυβέρνηση»

Από τις χαρακτηριστικότερες φράσεις της τηλεμαχίας ήταν η προσπάθεια του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να αντικρούσει το… φλερτ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έτεινε χείρα φιλίας προς το ΚΚΕ για ενδεχόμενη συνεργασία λέγοντας πως «τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη». «Να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί το τελευταίο προεκλογικό διάστημα ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όταν απευθύνεται στο ΚΚΕ για την προοδευτική κυβέρνηση «μούφα»» είπε χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο οποίος επαναφέροντας την δέσμευσή του για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ «ξανασκεφτείτε το λοιπόν αν θα στηρίξετε κύριε Κουτσούμπα».

Δείτε βίντεο:

Η «μπηχτή» για Ανδρέα Παπανδρέου και Χαρίλαο Φλωράκη

Για ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε, εμμέσως αυτή τη φορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα για τη νέα γενιά είπε πως οι νέοι δεν θα πρέπει να αναπολούν (δείχνοντας τον κ. Τσίπρα) τον Ανδρέα Παπανδρέου, ή τον Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά να μαθαίνουν από το παρελθόν και να στοχεύουν στο μέλλον. Όπως είπε, «η νέα γενιά ξέρει τι θέλει, ξέρει τι ζητάει, έχει γνώση και πείρα αρκετή, γιατί έζησαν οι μικρότεροι την πανδημία. Πρόσφατα βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη. Της λέμε να πάει να ψηφίσει. Η αποχή δεν είναι αντισυστημική ψήφος. Κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη».

Δείτε βίντεο:

Ο φίλος του Ανδρουλάκη και ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ που έγινε διοικητής νοσοκομείου επί Τσίπρα

Άλλο ένα περιστατικό που περιελάμβανε τον Αλέξη Τσίπρα και αυτή την φορά ήταν η αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση του προέδρου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για ανοιχτούς διαγωνισμούς για τις διοικήσεις νοσοκομείων και δημοσίων δομών.

Σε επόμενη ερώτηση ο κ. Ανδρουλάκης ενώ μιλούσε για τους νέους, άδραξε την ευκαιρία λέγοντας πως έλαβε μήνυμα από γνωστό του από τη Σαντορίνη ο οποίος του έγραφε πως χαίρεται πως ακούει τον κ. Τσίπρα να συμφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, καθώς με μία τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε διοικητή νοσοκομείου στο νησί έναν ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, όπως είχε τοποθετήσει κατά τη διακυβέρνησή του ο κ. Τσίπρας.

Δείτε βίντεο:

Η Παναγία Γκέισα και Ινδιάνα από τον Κυριάκο Βελόπουλο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, τις αμβλώσεις και την ταυτότητα φύλου, είπε πως ο ίδιος δεν έκανε το εμβόλιο γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί με το σώμα του, ενώ τόνισε πως τις πολιτικές του τις καθορίζει η πίστη του στις αξίες της Ελλάδας.

Στο σημείο εκείνο δε, είπε απευθυνόμενος στον Αντώνη Σρόιτερ πως έχει μπερδέψει την πρόοδο με οτιδήποτε ξενόφερτο δείχνοντας στην κάμερα δύο εικόνες λέγοντας πως αυτές βρίσκονται στα βιβλία της γ’ δημοτικού. Σύμφωνα με τα σκίτσα, η Παναγία απεικονίζεται ως ινδιάνα και ως γκέισα, λέγοντας πως αυτό είναι διαστρέβλωση και πρόστυχο να δείχνεται σε μικρά παιδιά.

Δείτε βίντεο:

Βαρουφάκης: Να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση

Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης είναι απαραίτητη για να αυξηθεί το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων απάντησε σχετικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε μία τοποθέτηση που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα social media. Για να εξηγήσει δε την πρότασή του σημείωσε πως άλλες χώρες όπως η Βρετανία δεν έχουν υποχρεωτική στράτευση.

Δείτε βίντεο:

Βαρουφάκης: Δύο αυτοκίνητα τα έχουμε και κάθονται

“Δύο αυτοκίνητα τα έχουμε και κάθονται” απάντησε για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία του ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως “αν θα βοηθούσε να τα δώσουμε για ανακύκλωση, να το κάνουμε”, συνέχισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κυκλοφορεί με μηχανές.

Δείτε βίντεο:

Η ερώτηση του Σρόιτερ στον Τσίπρα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον ταβερνιάρη

Με ιδιαίτερο τρόπο ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του. Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια αναλυτική κοστολόγηση, σημειώνοντας πως ακόμα και «στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος».

«Μας λέτε πως το πρόγραμμά σας είναι κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Θέλω να ρωτήσω πόσο δύσκολο θα ήταν να κάνετε μια πραγματικά αναλυτική κοστολόγηση μέτρο-μέτρο και να μας την παρουσιάσετε… Στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος. Υπάρχει και ο άλλος ταβερνοάρης που σου λέει ένα ποσό στο αυτί φεύγοντας, δεν σου δίνει λογαριασμό. Φαντάζομαι πως ούτε εσεις το προτιμάτε αυτό» ήταν η ερώτηση του κ. Σρόιτερ.

Δείτε βίντεο:

Οι δηλώσεις των πολιτικών μετά το ντιμπέιτ

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ντιμπέιτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «οχτώ χρόνια ήταν πολά για να γίνει ντιμπέιτ, πιστεύω ότι όσοι το παρακολούθησαν θα έβγαλαν συμπεράσματα. Προσπωικά επιχείρησα να μιλήσω περισσότερο για το μέλλον. Η τελική αξιολόγηση για το ποιος έβαλε και ποιος έφαγε γκολ θα κριθεί σε 10 ημέρες».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csix0gzcdep5)

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε μετά το ντιμπέιτ ότι «το ματς έληξε 2-0, στο Champions’ League, εδώ δεν ξέρω, οι πολίτες θα κρίνουν. Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και τα debates είναι όφελος για τη δημοκρατία. Ελπίζω να το καταλαβαίνουν κάποιοι που δεν ήθελαν να γίνει συζήτηση το 2019 και που δεν θέλουν να γίνει και το 2023 μια συζήτηση όπως θα έπρεπε κι ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρωτιάς στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csix6c16gz4p)

Για γόνιμη και πολιτισμένη συζήτηση έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι «καλό είναι να μπαίνουμε στο mood της συνεννόησης ακόμα και αν δεν υπάρχουν περιθώρια συγκυβέρνησης» και ότι «είναι μια χρυσή ευκαιρία η 21η Μαΐου για αλλαγή

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csixek6dk421)

«Τα είπαμε όλα μέσα, η ουσία είναι ότι έχουν κοινό πρόγραμμα, γιατί αυτοί είναι εμείς αυτοί είμαστε» ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csixjr62uqq9)

«Μιλήσαμε με ψυχή και καρδιά, δυστυχώς οι πολιτικοί αρχηγοί άλλα είπαν στην διακομματική και άλλα εδώ. Ευχόμαστε την επόμενη φορά οι δημοσιογράφοι να μπορούν να ρωτήσουν ό,τι θέλουν» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος λέγοντας ότι «εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι επιχειρηματίας και προετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csiwyi80r49l)

Ως «πολύ κακό γιατί έχεις μόνο 90 δευτερόλεπτα να απαντήσεις» χαρακτήρισε το ντιμπέιτ ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος όταν ρωτήθηκε ξανά για τη μηχανή του απάντησε «σε ποιον να δώσω τη μηχανή μου; Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τη μηχανή μου, θα πεθάνω πάνω σε αυτήν, κοντά τα χέρια από τη μηχανή μου».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csix33277wdd)

Οι δηλώσεις των δημοσιογράφων

Μια είδηση για τις συζήτησεις που γίνονταν ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς στα διαλείμματα του ντιμπέιτ μετέφερε στους δημοσιογράφους που ήταν έξω από το ραδιομέγαρο η δημοσιογράφος του Star Μάρα Ζαχαρέα. Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να υπάρξει μια τηλεμαχία των δύο ενόψει των εκλογών

Μάρα Ζαχαρέα

«Πριν το ντιμπέιτ όλοι οι πολιτικοί θέτουν αυστηρούς όρους και μετά λένε οτι μπορούμε να το κάνουμε πιο χαλαρό. Δεν είμαι αισιόδοξος για το επόμενο. Ελπίζω να βγήκε καλό αποτέλεσμα, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, Όποιος δεν κατάλαβε στο επόμενο. Τους είδα αγχωμένους αλλά οσο περνούσε ο χρόνος χαλάρωναν» είπε ο Αντώνης Σρόιτερ

Αντώνης Σρόιτερ

«Είχαν και χαλαρές στιγμές στα διαλείμματα, κάποια στιγμή χαμογέλασαν Τσίπρας και Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κάποιας ερώτησης, κάποιες φορές οι πολιτικοί μιλούσαν μεταξύ τους. Είδα και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να κάνουν μορφασμούς σε απαντήσεις άλλων πολιτικών αρχηγών» αποκάλυψε ο Παναγιώτης Στάθης

Παναγιώτης Στάθης για debate

«Ο κόσμος άκουσε και οι πολίτες θα κρίνουν, δεν είδα καμία διάθεση συνεννόησης» σχολίασε η Ράνια Τζίμα

Ράνια Τζίμα για debate

Τις πιο σύντομες δηλώσεις έκανε, τέλος, ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος έπεσε θύμα «photobomb» από τον πρωθυπουργό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csix1noskjcx)

Δείτε φωτογραφίες από όσα δεν κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες στο ντιμπέιτ

Δείτε όλο το ντιμπέιτ

Debate των πολιτικών αρχηγών

Ειδήσεις σήμερα:

Το Twitter «ψήφισε» για το ντιμπέιτ: Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν

Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στην Αρδηττού – Ένας τραυματίας

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας παίρνει διαζύγιο λίγους μήνες μετά το «σκάνδαλο» με τα πάρτι

Σχετικα αρθρα

Ο Β. Κασκαρέλης συνεχάρη τον Τούρκο Πρόεδρο και είχε συνομιλίες με τον νέο ΥΠΕΞ της Τουρκίας

admin

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Να ανατραπούν οι συσχετισμοί της 21ης Μαΐου – δώστε μας την δύναμη να αποτρέψουμε την κοινωνική λεηλασία»

admin

Αλέξης Τσίπρας: Να ανατραπούν οι συσχετισμοί της 25ης Μαΐου – δώστε μας την δύναμη να αποτρέψουμε την κοινωνική λεηλασία

admin

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τη μειονότητα;»

admin

Τράπεζα Θεμάτων – Απάντηση Σκέρτσου: Κάποιοι βρήκαν πάλι ευκαιρία να επιτεθούν στο «κακό επιτελικό κράτος»

admin

Ελληνοτουρκικά – Τουρκικό TRT: Ο Ερντογάν επιθυμεί μία νέα αρχή στις σχέσεις με την Αθήνα

admin

F-35 – O Βελόπουλος βρίσκει… μικροπροβληματάκια στα αεροσκάφη – «Δεν είναι τόσο δοκιμασμένα»

admin

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση

admin

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν Έλληνα που στήριξε το ΠΑΣΟΚ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτα και επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας»

admin

Εκλογές 2023 – ΝΔ: Ας απαντήσει ο Τσίπρας αν θα κρατήσει τους δύο βουλευτές που ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο

admin