Image default
Ευρώπη

Ιταλία: Στα ύψη οι τιμές των ζυμαρικών

Η κυβέρνηση της Ιταλίας συγκάλεσε διαβουλεύσεις την Πέμπτη για να διερευνήσει τους λόγους που οδήγησαν στην αύξηση των τιμών των ζυμαρικών, ενός από τα πιο αγαπημένα και πολιτιστικά σημαντικά τρόφιμα της χώρας.

Ο Adolfo Urso, υπουργός Επιχειρήσεων της χώρας, προήδρευσε μιας επιτροπής από νομοθέτες, παραγωγούς ζυμαρικών και οργανώσεις για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη Ρώμη για να συζητήσουν τι θα μπορούσε να γίνει για να μειωθούν οι τιμές των ζυμαρικών, οι οποίες εκτινάχθηκαν κατά 17,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2022.

Η άνοδος αυτή ήταν υπερδιπλάσια του ευρύτερου μέτρου του πληθωρισμού των τιμών καταναλωτή στην Ιταλία – ο οποίος διαμορφώθηκε στο 8,1%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ. Οι τιμές των ζυμαρικών έχουν εκτοξευθεί παρά την πτώση της τιμής του σιταριού – του κύριου συστατικού – τους τελευταίους μήνες.

Εκπρόσωπος του Urso ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ότι πολλοί παραγωγοί είχαν ήδη παράσχει διαβεβαιώσεις ότι οι αυξήσεις στις τιμές των ζυμαρικών ήταν μόνο προσωρινές και απέδωσαν τις υψηλές τιμές «στη διάθεση αποθεμάτων (ζυμαρικών) που είχαν κατασκευαστεί όταν το κόστος των πρώτων υλών ήταν υψηλότερο».

«Σε λίγες εβδομάδες, οι τιμές θα μειωθούν, καθώς το κόστος παραγωγής έχει μειωθεί σημαντικά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Coldiretti, η μεγαλύτερη ένωση αγροτών της Ιταλίας, δήλωσε ότι αυτές οι υψηλότερες τιμές λιανικής δεν μεταφράζονται σε υψηλότερα έσοδα για τους αγρότες σκληρού σιταριού, οι οποίοι αγωνίζονται να καλύψουν το δικό τους κόστος.

Σχετικα αρθρα

Έλον Μασκ: Σενάρια για ταξίδι στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα

admin

Ο Σάντσεθ προκηρύσσει πρόωρες εκλογές μετά την ήττα στις τοπικές κάλπες

admin

Ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας: Ανοδικά ο τζίρος το 2022 – Οι κυριότεροι «πελάτες» της Ε.Ε.

admin

Προσέγγιση φιλίας με στόχο τεχνολογία και καινοτομία μεταξύ Βρετανίας – Ινδίας

admin

Εντός χρονοδιαγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης η Ιταλία, ισχυρίζεται η κυβέρνηση

admin

Η Ευρωομάδα ALDE βάζει στο μικροσκόπιο το τσέχικο κόμμα ΑΝΟ

admin

Ερντογάν: Το πιο επείγον ζήτημα ο πληθωρισμός- «Θα πέσει, όπως τα επιτόκια»

admin

Το δολάριο είναι ο βασιλιάς της… Ευρώπης: Ο ρόλος του στις εξελίξεις της ηπείρου

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία για το όριο χρέους με περικοπές δημοσίων δαπανών

admin

Πολωνία: Θα αυξηθεί δύο φορές ο κατώτατος μισθός το 2024

admin

Nvidia: Η ιστορία της εταιρείας του 1 τρισ. που «γεννήθηκε» σε ένα ντάινερ

admin

ΗΠΑ: Παράταση-ανάσα στην αγωνία για το χρέος από την Τζάνετ Γέλεν

admin