Image default
Πολιτική

Καραγιάννης: Υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης τα έργα σε Μακεδονία και Θράκη

Εργοτάξια της Εγνατίας Οδού σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Ξάνθη επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, στο πλαίσιο της στενής επίβλεψης των παρεμβάσεων που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός ήταν το εργοτάξιο της οδικής σύνδεσης του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό.

Η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης θα εξασφαλίσει απρόσκοπτη και ομαλή ροή των οχημάτων και σημαντική αποσυμφόρηση της περιοχής δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης, καθώς η κίνησή τους θα διεξάγεται μέσω οδογέφυρας και θα εκτρέπεται νωρίτερα, από την περιοχή της συμβολής της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Εργοτάξιο στις Κρηνίδες της Καβάλας

Ο κ. Καραγιάννης επισκέφθηκε, επίσης, το εργοτάξιο στις Κρηνίδες όπου ξεκινάει η κατασκευή του τμήματος «Α/Κ Κρηνίδων – Ι/Κ Σταυρού» του κάθετου άξονα «Σέρρες-Δράμα-Καβάλα» (Ε-61).

Το έργο με προϋπολογισμό 60,76 εκατ. ευρώ αφορά στην κατασκευή τμήματος μήκους περίπου 8,26 χλμ.. Περιλαμβάνει τους κόμβους Κρηνίδων και Σταυρού που επιτρέπουν τη σύνδεσή του με τις υφιστάμενες εθνικές οδούς «Δράμα-Καβάλα» και «Ελευθερούπολη-Καβάλα».

Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου το 2025.

Εργοτάξιο κατασκευής του τμήματος Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Το έργο «Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα» με προϋπολογισμό 51,76 εκατ. ευρώ αποτελεί το βορειότερο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα», με μήκος περίπου 8 χλμ. Το έργο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση γεωλογικών ζητημάτων πρόκειται να υπογραφεί νέα σύμβαση, προκειμένου οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν μέσα στο 2023.

Παράλληλα, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για το τμήμα «Παράκαμψη Μελιβοίων-Δημάριο» με προϋπολογισμό 48,8 εκατ. ευρώ. Το τμήμα αυτό βρίσκεται νοτιότερα του υπό κατασκευή τμήματος Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και έχει μήκος 10,5 χλμ.

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τις εργασίες σε τρία οδικά έργα που υλοποιεί η Εγνατία Οδός, από τη Θεσσαλονίκη έως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα δήλωσε ο κ Καραγιάννης. Άλλωστε, πρόσθεσε τα έργα της Θεσσαλονίκης καθώς και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, με την οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα δημιουργούμε ουσιαστικά έναν νέο πόλο ανάπτυξης για όλη την πόλη και τις εμπορευματικές μεταφορές.

Αντίστοιχα, με το οδικό έργο στις Κρηνίδες θα συνδέσουμε την Δράμα με την Εγνατία Οδό, δίνοντας πρόσβαση και για τις βιομηχανίες της περιοχής. Η παρέμβασή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τον λόγο αυτό ζήτησα να ανεβάσουμε τους ρυθμούς μας και εκτιμώ ότι το έργο θα παραδοθεί νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση.

Στο Δημάριο, έχουμε την κατασκευή του βορειότερου τμήματος του κάθετου άξονα που συνδέει την Ξάνθη με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και βγάζει από την απομόνωση ολόκληρη την περιοχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Το Twitter «ψήφισε» για το ντιμπέιτ: Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν


Η Χρηστίδου απαντά στον Μαραντίνη με ανακοίνωση: Ψεύδη, θα προβώ σε νομικές ενέργειες

Η μεγάλη αλλαγή στο πρόσωπο της Αμάλ Αλαμουντίν – Άλλος άνθρωπος η σύζυγος του Κλούνεϊ

Σχετικα αρθρα

Το σύνθημα Μητσοτάκη για τις 25 Ιουνίου: Ισχυρή κυβέρνηση και δέσμευση προς την ανάπτυξη

admin

Κουτσούμπας: Όσοι ψήφισαν πρώτη φορά ΚΚΕ… να το κάνουν ξανά

admin

Ο καφές της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με γυναίκες της ΝΔ πριν την ομιλία Μητσοτάκη στο Περιστέρι – Δείτε φωτογραφίες

admin

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία

admin

Εκλογές 2023: Την Τρίτη συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για τους Έλληνες του εξωτερικού

admin

Γερμανία: Σολτς και Ερντογάν συμφώνησαν να συνεργαστούν για θετικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

admin

Σε Λασίθι και Ηράκλειο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Περιστέρι: Στηρίξαμε την κοινωνία και μας επιβράβευσε – Άδεια η κάλπη στις 25 Ιουνίου

admin

Φρέντι Μπελέρης: Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του δημάρχου Χειμάρρας

admin

DW: Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τον «πραγματιστή Μητσοτάκη» και ψήφισαν την «ομάδα που κερδίζει»

admin

Το πρώτο προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ για τις 25 Ιουνίου – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

admin

Τσίπρας: Βάζουμε τον πήχη ψηλά για να πετύχουμε ανατροπή των συσχετισμών

admin