Image default
Πολιτική

Τσίπρας: Το debate είναι όφελος για τη Δημοκρατία

Τσίπρας

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ

Εξερχόμενος του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ, μετάτην ολοκλήρωση του debate, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΑλεξηςΤσίπρας έκανε δηλώσεις στους δημιοσιογράφους, σε πιο χαλαρό ύφος, αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν.

Δημοσιογράφοι: Πόσο έληξε;

Τσίπρας: Το ματς έληξε 2-0. Το Champions League. Εδώ δεν ξέρω, οι πολίτες θα κρίνουν. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλοι οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών- τα debate- είναι όφελος για την Δημοκρατία. Και ελπίζω να κατάλαβαν κάποιοι το λάθος τους που δεν ήθελαν να γίνει συζήτηση το 2019 και το λάθος που δεν θέλουν να γίνει το 2023 μια συζήτηση, όπως θα έπρεπε να γίνει, ανάμεσα στους δυο διεκδικητές της πρωτιάς στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση ωφέλησε και θα ήταν ακόμη πιο επωφελής για την Δημοκρατία και τους πολίτες, αν είχε ακόμη πιο χαλαρούς όρους. Να μπορούμε να ανταλλάξουμε κάποια ερωτήματα, να έχουμε ένα follow up. 

Θυμίζω ότι το 2015 έγινε η συζήτηση των 6 πολιτικών αρχηγών αλλά και συζήτηση ανάμεσα σε μένα και τον Αρχηγό της ΝΔ, κ. Μειμαράκη. Θυμίζω ότι το 2009 έγινε συζήτηση τότε και μεταξύ των 6- συμμετείχα τότε εγώ σε εκείνο το debate- αλλά και ανάμεσα στον κ. Κώστα Καραμανλή που ήταν τότε Πρωθυπουργός και στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αλλά και πιο παλιά ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και στον Κώστα Σημίτη. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό μόνο όφελος είναι για την Δημοκρατία. Το καταλαβαίνουν οι πολίτες. Και ελπίζω να έχει καταλάβει και το σφάλμα του ο κ. Μητσοτάκης που δεν ήθελε debate- και δεν έγινε ούτε των πολλών, ούτε των δυο το 2019- και δεν θέλει και σήμερα μια συζήτηση πολιτισμένη, που σε όλη την Ευρώπη γίνεται ανάμεσα στους δυο.

Δημοσιογράφοι: Το δεν είναι όλοι οι ίδιοι του κ. Κουτσούμπα σας δείχνει να λειαίνεται λιγάκι αυτό το έδαφος;

Τσίπρας: Υπάρχει μια μετατόπιση στην πραγματικότητα και στον ρεαλισμό. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν. Ας αφήσουμε όμως τα πολιτικά τώρα, κουβεντιάζαμε 3 ώρες να βγάλει τα συμπεράσματά του ο κόσμος.

Δημοσιογράφοι: Από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη είδατε μετατόπιση; Τι θα τον ρωτούσατε;

Τσίπρας: Μη με βάζετε να πω τι θα έκανα αν ήταν διαφορετικοί οι όροι. Εγώ προσπάθησα ακόμη και σε αυτούς τους πολύ σφιχτούς όρους, να κόψω λίγο από το 1,5 λεπτό που είχα, για να θέσω κάποια ερωτήματα. Για να γίνει πιο ζωντανός ο διάλογος. Κρίμα που η διακομματική δεν αποφάσισε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Πιστεύω θα βγαίνανε ωφελημένοι οι πολίτες.

Δημοσιογράφοι: Ο κ. Μητσοτάκης ήδη μίλησε για δεύτερες εκλογές, τι έχετε να πείτε για αυτό;

Τσίπρας: Ας μην υποτιμούμε την λαϊκή ετυμηγορία. Ο κόσμος, οι πολίτες, ο ελληνικός λαός θα πάει να ψηφίσει για να βγάλει Κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές. Και νομίζω θα υπάρχει η δυνατότητα ο πρώτος να διαμορφώσει τους όρους για να σχηματιστεί Κυβέρνηση. Άρα μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές. Είναι ασέβεια απέναντι στον ελληνικό λαό που θα πάει να ψηφίσει. Πιστεύω ότι είναι μεγάλες πιθανότητες να δώσει Κυβέρνηση (σημ. αυτή η κάλπη).

Δημοσιογράφοι: Ήρθατε πιο κοντά;

Τσίπρας: Ήσασταν πιο κοντά (σημ. στα καθίσματα) έτσι και αλλιώς. Τουλάχιστον καθίσαμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Είναι ένα πρώτο βήμα.

Δημοσιογράφοι: Στα διαλείμματα τι είπατε Πρόεδρε;

Τσίπρας: Εντάξει, υπήρχε μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Δεν κουβεντιάζαμε πολιτικά στα διαλείμματα. Υπήρχε η δυνατότητα να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες.

Δημοσιογράφοι: Μας είπαν ότι του είπατε να κάνετε μια τηλεμαχία οι δυο σας.

Τσίπρας: Σε ποιόν από όλους;

Δημοσιογράφοι: Στον κ. Μητσοτάκη. 

Τσίπρας: Είπα στον κ. Μητσοτάκη ότι η δέσμευσή του για τις επόμενες εκλογές, θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία, σημασία, αν ήταν και μια δέσμευση που θα αφορούσε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Διότι δεν πρέπει να υποτιμούμε την διαδικασία της λαϊκής ετυμηγορίας. Πιστεύω ότι κάνει λάθος που το αρνείται. Οι πολίτες θα έβγαιναν πολύ πιο ωφελημένοι. Οι παράλληλοι μονόλογοι δεν ωφελούν. Νομίζω ότι θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο για όλους, για την Δημοκρατία πάνω από όλα, να γίνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα και να μην φοβόμαστε τον διάλογο.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Υπουργείο Εξωτερικών: Η συνέχιση της κράτησης Μπελέρη προκαλεί ερωτηματικά για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία να δώσει απαντήσεις για την Τράπεζα Θεμάτων

admin

Ανδρουλάκης από Σητεία: «Η ΝΔ αγωνιά για χίλιες οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ αγωνιά για εκατομμύρια Έλληνες»

admin

Εκλογές 2023 – Ρωμανός: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται ποιος θα εξαγγείλει περισσότερους φόρους

admin

Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία

admin

Νέα απάντηση Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, καταφεύγει στα ψέματα

admin

«Μετωπική σύγκρουση» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων 

admin

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης από Σητεία: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μειώσει το φορολογικό βάρος στη μεσαία τάξη

admin

ΠΑΣΟΚ: Δυσφορία εντός του κόμματος για τις άστοχες δηλώσεις περί φόρων

admin

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Να πάμε στο Γενικό Λογιστήριο να κοστολογήσει τα προγράμματά μας και μετά να έρθει σε debate ο Μητσοτάκης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Θέση για την «επόμενη μέρα» παίρνουν συνιστώσες και ομάδες – Οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο

admin

Θετικός στον κορωνοϊό και ο Παύλος Μαρινάκης – Το μήνυμα στο Twitter

admin