Image default
Επιχειρήσεις

Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς (Coca Cola Τρία Έψιλον): Πού στοχεύουν οι επενδύσεις 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του ΑΥΡΑ

Να συνεχίσει να επενδύει στο εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο έχει αποφασίσει η διοίκηση της Coca Cola Τρία Έψιλον, η οποία σε ειδική εκδήλωση χθες παρουσίασε το όραμα της για την εξέλιξη ως το 2025 της μονάδας στο πρώτο κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο.

«Είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα με συνεχή παραγωγική δραστηριότητα απ’ το 1989, μία απ’ τις μεγαλύτερες στην περιοχή, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία και κοινωνία», υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κα Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς.

Επιβεβαιώνοντας μάλιστα το ενδιαφέρον της διοίκησης να ενισχύσει και το ίδιο το προϊον του νερού αφού αποτελεί το μοναδικό εντός του «χαρτοφυλακίου 24/7, η κα Νίκολιτς επισήμανε πως το συνολικό επενδυτικό πλάνο για την αναβάθμιση του εργοστασίου ως το 2027 αναμένεται να φθάσει τα 17 εκατ. ευρώ.

Ήδη οι παρεμβάσεις σε αυτό έχουν ξεκινήσει απ’ το 2017 καθιστώντας το ήδη «το Νο 2 εργοστάσιο επί συνόλου 29 του Ομίλου της Coca Cola HBC σε όρους διαχείρισης νερού και ενέργειας. Παράλληλα όπως σημείωσε ο διευθυντής του εργοστασίου κ. Δημήτρης Καραπατούχας έως τώρα έχει προστεθεί μία νέα γραμμή παραγωγής ενώ έχουν αναβαθμιστεί οι δύο άλλες, του PET και του γυαλιού.

«Είναι το μοναδικό εργοστάσιο εμφιάλωσης στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να αποκτήσει την ανώτατη, Platinum πιστοποίηση από την Alliance for Water Stewardship (AWS) για την ολιστική της προσέγγιση στη μείωση χρήσης και ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων. Χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ και επίσης είναι εργοστάσιο μηδενικών απορριμμάτων γιατί ανακυκλώνει και αξιοποιεί σε ποσοστό 100% τα απορρίμματα του», τόνισε η κα Νίκολιτς.

«Όραμα μας είναι ως το 2025 να καταστεί κλιματικά ουδέτερο γι αυτό και έχουμε καταρτίσει ένα λεπτομερές πλάνο ενεργειών και επενδύσεων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραπατούχα απ’ το 2015 ως σήμερα το εργοστάσιο έχει μειώσει κατά 33% τη χρήση νερού στην παραγωγή. Επίσης σε ποσοστό 34% έχει μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στην παραγωγή με δράσεις όπως η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με led και των περονοφόρων οχημάτων με ηλεκτρικά.

Όπως έλεγε ο ίδιος, ο μηδενισμός των εκπομπών ρύπων απ’ το εργοστάσιο θα επιτευχθεί καλύπτοντας το σύνολο της ενεργειακής κατανάλωσης από ρεύμα παραγόμενο σε ΑΠΕ, από εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης του νερού με ηλεκτρικές αντιστάσεις (αντί lpg που χρησιμοποιείται σήμερα) αλλά και απ’ την περαιτέρω αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων.

«Επίσης θα ελαχιστοποιήσουμε και τις έμμεσες εκπομπές ρύπων προσέχοντας την πρωτογενή και τη δευτερογενή συσκευασία», τόνισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καραπατούχας στο εργοστάσιο σήμερα απασχολούνται 60 εργαζόμενοι ως μόνιμο προσωπικό, το οποίο διπλασιάζεται την περίοδο άνοιξη – καλοκαίρι κάθε χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές 2023:To «debate» των Οίκων Αξιολόγησης – Οι προβλέψεις και η επενδυτική βαθμίδα

Η Ζωή… ξανάρχεται, η ταραχή στα ψάρια, του Παντελή του λείπουν 700 και το μέρισμα στη ΔΕΗ

Εφορία: Άνοιξαν οι εφαρμογές για όσους εισέπραξαν αναδρομικά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Autohellas: Εγκρίθηκε η διανομή καθαρού μερίσματος €0,665/μετοχή

admin

Ελλάκτωρ: Στο προσεχές μέλλον αποφάσεις για Ηλέκτωρ και επιστροφή κεφαλαίου

admin

Autohellas: Τη διανομή καθαρού μερίσματος €0,665/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

ΟΛΠ: Συμμετοχή στην 1η Έκθεση «Logistics & Transports Expo»

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη στα €116 εκατ. το 2023

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κέρδη 116 εκατ. από συνεχιζόμενες δραστηριότητες

admin

Στην Howden ο Σάββας Μυρίδης, ενισχύεται το Marine

admin

Η Space Hellas “Advanced Services Deployment Partner” της Dell Technologies

admin

Space Hellas: Πιστοποίηση «Advanced Services Deployment Partner» από τη Dell

admin

Ανδρομέδα: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή

admin

Στον Πόρο η έκτη περιβαλλοντική απόΔραση του ομίλου Attica

admin

Μυτιληναίoς: Ετοιμάζω μεγάλη επένδυση για παραγωγή γαλλίου

admin