Image default
Αγορές

Στάση αναμονής με βλέμμα στα επιτόκια στο άνοιγμα των ευρωαγορών

Στάση αναμονής με βλέμμα στα επιτόκια στο άνοιγμα των ευρωαγορών

Ήπια ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες των χρηματιστηρίων της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (11/5), καθώς οι επενδυτές διεθνώς συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και προετοιμάζονται για την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, με τις μετοχές του λιανεμπορίου να ηγούνται των κερδών με άνοδο 1,1%, ενώ αυτές που σχετίζονται με εταιρείες εξόρυξης υποχωρούν 0,7%.

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,9% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, λιγότερο από το αναμενόμενο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και αύξηση 5% σε ετήσια.

Η αύξηση δείχνει, ωστόσο, ότι οι τιμές εξακολουθούν να είναι σταθερές,ακόμη και μετά τις αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην Τράπεζα της Αγγλίας που θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την απόφασή της για τα επιτόκια. Οι αναλυτές αναμένουν να τα αυξήσει για 12η συνεχή συνεδρίαση, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι «καυτός», αλλά η κορύφωση μπορεί να πλησιάζει.

Η αγορά σχεδόν ομόφωνα αναμένει αύξηση 25 μονάδων βάσης την Πέμπτη, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων να αναμένουν ψηφοφορία 7-2 για αύξηση του επιτοκίου από το 4,25% στο 4,5%. Ωστόσο, οι προβλέψεις πέρα από αυτό αρχίζουν να αποκλίνουν.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης την έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ μέσα στην ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,46% στις 465,82 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,17% στις 15.923,15 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,83% στις 7.422,14 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 7.765,83 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,14% στις 27.304 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,35% στις 9.199,54 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 υποχωρεί 0,25% στις 6.100,94 μονάδες.

  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600
  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

    Σχετικα αρθρα

    Ασιατικές αγορές: Ανοδικές τάσεις μετά τα ρεκόρ στη Wall Street

    admin

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin