Image default
BLOOMBERG

Microsoft: «Παγώνει» τους μισθούς για να αντιμετωπίσει την οικονομική αβεβαιότητα

Η Microsoft αποφάσισε να παγώσει τις αμοιβές όλων των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης φέτος προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των μακροοικονομικών προκλήσεων, και αποτελεί τον τελευταίο κολοσσό τεχνολογίας των ΗΠΑ  που «σφίγγει το ζωνάρι» σε μια περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella εξήγησε σε ένα εσωτερικό σημείωμα ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για τη δημιουργία «αρκετής απόδοσης» για επενδύσεις στη σημαντική στροφή της πλατφόρμας προς την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Microsoft είχε ήδη αυξήσει τους μισθούς το 2022, πρόσθεσε. Η εταιρεία, ωστόσο, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις αμοιβές για τους ωρομίσθιους εργαζομένους, ενώ θα διατηρήσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης και απονομής μετοχών χωρίς να το «υπερχρηματοδοτήσει», είπε ο Nadella χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ως εταιρεία αναγνωρίζουμε ότι η πλοήγηση τόσο σε ένα δυναμικό οικονομικό περιβάλλον όσο και σε μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης της πλατφόρμας απαιτεί από εμάς να λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις για το πώς επενδύουμε στους ανθρώπους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν περιορίσει και περικόψει τα έξοδα παγκοσμίως λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή ζήτηση των καταναλωτών και προκειμένου να ενισχύσουν τα οικονομικά τους ενόψει μιας πιθανής ύφεσης. Φέτος, η Microsoft άρχισε να περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων εταιρειών τεχνολογίας, από τη Meta Platforms έως την Amazon.com.

Η κορυφαία εταιρεία λογισμικού τον περασμένο μήνα παρουσίασε τριμηνιαία κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και ποντάρει μαζικά στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε μία επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI και ένα chatbot αναζήτησης στο Bing – μια στρατηγική που αποσκοπεί στην ενίσχυση των μελλοντικών πωλήσεων υπηρεσιών cloud Azure, διαφημίσεων αναζήτησης και προγραμμάτων παραγωγικότητας γραφείου.

«Ως ανώτερη ηγετική ομάδα, δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση χωρίς σκέψη, αφού την έχουμε εξετάσει για αρκετούς μήνες», είπε ο Nadella.

«Φέτος οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης των πελατών, της αγοράς εργασίας και των επενδύσεων που απαιτούνται για τον επόμενο κύκλο καινοτομίας».

Διαβάστε ακόμη:

Microsoft: Μπλόκο στο deal 69 δις δολαρίων με την Activision από τις βρετανικές αρχές

Microsoft: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο – Στα 52,86 δισ. δολάρια τα έσοδα

Σχετικα αρθρα

Πανέτα (ΕΚΤ): Κοντά στο τέλος της αύξησης των επιτοκίων – Φόβοι για «τεχνική ύφεση»

admin

Η Chanel πάει Xoνγκ Κονγκ: Νοίκιασε εμβληματικό διώροφο κατάστημα έναντι 383.000 δολ. μηνιαίως

admin

Super Deal: Η EQT εξαγοράζει την Dechra Pharmaceuticals έναντι 5,6 δισ. δολαρίων

admin

O Elon Musk είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

admin

Twitter: Στο 1/3 η αξία του από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

admin

Credit Suisse: Kαμπανάκι από το χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για τη μετοχή – Κάτω από το 1 δολάριο

admin

Τουρκία: Έβδομη ημέρα πτώσης για τη λίρα – Κέρδη για τις μετοχές

admin

Nvidia: Το μεγάλο στοίχημα του 1 τρισ. δολαρίων της εταιρείας παραγωγής τσιπ

admin

Έρευνα MLIV Pulse: Συνέχεια του ράλι των ισχυρών της τεχνολογίας βλέπουν οι επενδυτές

admin

To Twitter αποχώρησε από τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Gap: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα αποτελέσματα τριμήνου

admin

Credit Suisse: Θα πληρώσει 926 εκατ. δολάρια σε μεγιστάνα, πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας

admin