Image default
Ευρώπη

Η Mediahuis επεκτείνεται πανευρωπαϊκά με την εξαγορά του δικτύου EURACTIV

Ο ευρωπαϊκός όμιλος μέσων ενημέρωσης Mediahuis εξαγόρασε τη EURACTIV, το πανευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο με επίκεντρο την πολιτική της ΕΕ. Για την Mediahuis, ως εκδότη ειδήσεων με παρουσία στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία, η εξαγορά σημαίνει διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της, ώστε να συμπεριλάβει για πρώτη φορά ένα πανευρωπαϊκό ειδησεογραφικό brand.

Το δίκτυο μέσων ενημέρωσης EURACTIV θα επωφεληθεί από τον διεθνούς κλίμακας όμιλο μέσων ενημέρωσης, επιτρέποντάς του να γίνει το κορυφαίο μέσο ενημέρωσης για την πολιτική της ΕΕ. Η εξαγορά αυτή βασίζεται σε ένα κοινό ευρωπαϊκό όραμα και αξίες που προσφέρουν συνέπεια και συμπληρωματικότητα.

Η EURACTIV καλύπτει την πολιτική της ΕΕ σε οκτώ κομβικούς τομείς: αγροδιατροφή, οικονομία, ενέργεια και περιβάλλον, παγκόσμια Ευρώπη, υγεία, πολιτική, τεχνολογία και μεταφορές. Το ειδησεογραφικό περιεχόμενο της EURACTIV παράγεται σε 13 γλώσσες από δημοσιογράφους που εδρεύουν στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο, ενώ συμπληρώνεται από συνεργάτες του δικτύου μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη.

Ο ανταγωνισμός για την κάλυψη της πολιτικής της ΕΕ αυξάνεται, κυρίως από χώρες εκτός ΕΕ. Στο πλαίσιο του ομίλου Mediahuis, η EURACTIV θα επωφεληθεί τον διεθνούς κλίμακας όμιλο μέσων ενημέρωσης: βαθύτερη γνώση και εμπειρογνωμοσύνη, για παράδειγμα όσον αφορά την τεχνολογία. Αυτό θα επιτρέψει στη EURACTIV να αξιοποιήσει πλήρως την υπεραξία προς το εμπορικό σήμα της και το μοναδικό, σε όλη την ήπειρο, δίκτυό της ώστε να αναπτυχθεί στο έπακρο το δυναμικό της.

Για την Mediahuis, η εξαγορά της EURACTIV σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στην εντατική και επιτυχημένη πορεία ανάπτυξής της από το 2013, με τη φιλοδοξία της να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό όμιλο μέσων ενημέρωσης.

Gert Ysebaert, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Mediahuis: «Η πολιτική της ΕΕ και η χάραξη πολιτικής είναι θεμελιώδους σημασίας στη σημερινή κοινωνία και επηρεάζουν εκατομμύρια Ευρωπαίους. Εξ ου και η σημασία μιας ισχυρής, ανεξάρτητης και πλουραλιστικής ευρωπαϊκής κάλυψης. Η EURACTIV έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολλά υποσχόμενο ειδησεογραφικό όνομα και έχει γίνει μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ, τις ομάδες συμφερόντων και άλλα μέσα ενημέρωσης. Με γερές ρίζες στην ευρωπαϊκή κοινωνία, η δημοσιογραφία, οι δημοσιογραφικές ομάδες και οι αξίες του EURACTIV αποτελούν μια σπουδαία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο ειδησεογραφικών σημάτων της Mediahuis. Μοιραζόμαστε το ίδιο ευρωπαϊκό όραμα και είμαι υπερήφανος που καλωσορίζω τη EURACTIV ως το πρώτο διεθνές brand στην οικογένεια της Mediahuis. Ανυπομονώ να εξελίξω το εμπορικό σήμα της EURACTIV, μαζί με τον David Mekkaoui ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και τις ταλαντούχες ομάδες της EURACTIV».

Christophe Leclercq, ιδρυτής του EURACTIV: «Η EURACTIV εντάσσεται στην Mediahuis: κι έτσι γίνεται ένας από τους πρωταθλητές των μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης. Σε όλη την Ευρώπη, οι συντάκτες και οι εκδότες του EURACTIV παρακινούνται από πέντε αξίες: ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης, διαφάνεια, εποικοδομητικότητα, γλώσσες, φιλοευρωπαϊκά. Καθώς η ΕΕ προετοιμάζει την Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και τις εκλογές του 2024 και καθώς η παραπληροφόρηση αυξάνεται, απαιτείται κάποια ενοποίηση του τομέα: η διασυνοριακή συνεργασία όντως στηρίζει τον πλουραλισμό. Πιστεύω ότι η Mediahuis θα σεβαστεί τις αξίες της EURACTIV. Ξεκινήσαμε αρκετά διαφορετικά – η Mediahuis με την έκδοση εθνικών και περιφερειακών εφημερίδων και η EURACTIV ως διαδικτυακό εγχείρημα: αυτό το ευρωπαϊκό όραμα μας φέρνει κοντά».

Σχετικα αρθρα

Goldman Sachs: «Θέμα χρόνου» σημαντική «βουτιά» της τουρκικής λίρας

admin

Erdoganomics τέλος: «Επιστροφή στη λογική» υποσχέθηκε ο Σιμσέκ

admin

Τι μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο; Ένας συνδυασμός ευρώ, γιουάν, ψηφιακών νομισμάτων και «κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα»

admin

AirlineRatings: Οι δέκα καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

admin

Αβγατίζουν οι αεροπορικές, «καθηλωμένα στο έδαφος» τα αεροδρόμια

admin

Οι 16 πόλεις με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο

admin

ΗΠΑ: Τέλος στο «δράμα του χρέους», υπέγραψε το νομοσχέδιο ο Μπάιντεν

admin

Οι online τράπεζες κέρδισαν το στοίχημα των καταθέσεων

admin

Η απάντηση της Κίνας σε Airbus και Boeing τελικά δεν είναι και τόσο κινεζική

admin

Η τέλεια καταιγίδα σαρώνει το ευρωπαϊκό real estate: «Τα χειρότερα έπονται» προειδοποιούν ειδικοί

admin

Πώς σώθηκαν 42 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας

admin

Πετρέλαιο: Τι θα κάνει ο ΟΠΕΚ+ μετά τη βουτιά της τιμής τον Μάιο;

admin