Image default
Οικονομία

Πληροφορική: Ανοιχτές 800 θέσεις εργασίας σε σταθερή βάση στη Θεσσαλονίκη

Περιζήτητοι, αλλά ενίοτε δυσεύρετοι, είναι οι επιστήμονες πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, ιδίως όσοι και όσες έχουν υψηλή εξειδίκευση, καθώς η έλευση μεγάλων εταιρειών στην πόλη και η ανάγκη για στελέχωση των τεχνολογικών κέντρων που έχουν δημιουργήσει, έχει αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση, αφήνοντας το αποτύπωμά της στην αγορά εργασίας.

Περιζήτητοι, αλλά ενίοτε δυσεύρετοι, είναι οι επιστήμονες πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, ιδίως όσοι και όσες έχουν υψηλή εξειδίκευση, καθώς η έλευση μεγάλων εταιρειών στην πόλη και η ανάγκη για στελέχωση των τεχνολογικών κέντρων που έχουν δημιουργήσει, έχει αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση, αφήνοντας το αποτύπωμά της στην αγορά εργασίας.

Περίπου 800 θέσεις εργασίας για επιστήμονες πληροφορικής είναι ανοιχτές σε σταθερή βάση στη Θεσσαλονίκη, όπως επισήμανε η Μαρία Ράμμου, εκτελεστική διευθύντρια του TechSaloniki, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής (κτήριο Μ2).

Μάλιστα, οι εταιρείες που αναζητούν εργαζόμενους «σκανάρουν» και εργαζόμενους/ες με σπουδές σε συγκεκριμένα αντικείμενα των θετικών επιστημών στη Θεσσαλονίκη, που θα μπορούσαν κατόπιν εκπαίδευσης να γράψουν κώδικα και να μεταπηδήσουν στον χώρο της πληροφορικής.

Στη φετινή 7η διοργάνωση του TechSaloniki, τη δεύτερη μετά από την πανδημία, μετέχουν 45 εταιρείες τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, οι οποίες ζητούν να καλύψουν περί τους 250 τίτλους θέσεων εργασίας (άρα ακόμα περισσότερες θέσεις). Οι τίτλοι εργασίας, για τους οποίους αναζητώνται υποψήφιοι είναι διαθέσιμοι εδώ: https://techsaloniki.gr/techsaloniki-7/job-openings/

Μάλιστα, σε μια περίοδο που η Θεσσαλονίκη φαίνεται να μπαίνει ολοένα περισσότερο στον «χάρτη» των τεχνολογικών επενδύσεων (βλ. και προηγούμενο τηλεγράφημα για τις επενδύσεις Chubb, Deloitte, Accenture και Altair), οι διοργανωτές του TechSaloniki σκέφτονται, κατά την κα Ράμμου, να «κατηφορίσουν» στην Αθήνα τον Φεβρουάριο, ενώ βάζουν στο «ραντάρ» τους και τα Βαλκάνια, ώστε να προσελκύσουν στην πόλη ανθρώπινο ταλέντο από διάφορες περιοχές.

Από την πλευρά του, o συνιδρυτής και managing partner της εταιρείας Onelity, Γιώργος Μανώλης, επισημαίνει ότι η φετινή διοργάνωση έχει σημαντικά μεγαλύτερη συμμετοχή από την προηγούμενη, καθώς σχεδόν 1000 υποψήφιοι και υποψήφιες, έναντι περίπου 750, έχουν δηλώσει το «παρών» για να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις εργασίας, που προσφέρουν οι 45 συμμετέχουσες εταιρείες. Όπως συμπληρώνει, η ανοδική πορεία του TechSaloniki αποτελεί την έκφραση της μεγάλης εξέλιξης που έχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα το TechSaloniki είναι ανοιχτό σε όλους, ενώ αύριο, για να προσέλθουν υποψήφιοι, που σήμερα δοκίμασαν τις γνώσεις τους και σε τεστ, θα πρέπει πρώτα να έχουν λάβει πρόσκληση από κάποια ή κάποιες από τις συμμετέχουσες εταιρείες, προκειμένου να κάνουν συνεντεύξεις και να διεκδικήσουν μια από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

- – ΜΠΕ

Σχετικα αρθρα

Καλά νέα από την απασχόληση στη Γερμανία – Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση των εργαζομένων

admin

Βρετανία: Σε ύφεση η οικονομία και στο δ’ τρίμηνο του 2023

admin

«Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο στο ΣΕΦ: «Παράθυρο» εργασίας για πάνω από 3.000 θέσεις

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 73,5% κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών το 2023 στη Σαγκάη

admin

Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση για τις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο

admin

Πέθανε ο νομπελίστας Ντάνιελ Κάνεμαν, πρωτοπόρος στη μελέτη των αποφάσεων στην οικονομία

admin

Έφοδοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας

admin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Μετά την Ρωσία και την Κίνα, αντιμετωπίζει επίσης απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες

admin

Πράσινα τιμολόγια: Σε μικρές ανατιμήσεις τον Απρίλιο οδηγεί η χονδρεμπορική – Βαρόμετρο οι εκπτώσεις

admin

Κατασκευές: Οι προοπτικές, το ανεκτέλεστο «μαμούθ», ο παράγοντας «χρηματοδότηση» – Ποιες είναι οι προκλήσεις

admin

Αυξάνεται η συμμετοχή των κατασκευών στο ΑΕΠ

admin

Έρχονται ειδικοί «Ράμπο» για όλα τα ακίνητα – Τι θα «σκανάρουν»

admin