Image default
Ευρώπη

Βουλγαρία: «Όχι» στον νέο κανονισμό της Ε.Ε. περί ουσιών και μιγμάτων

Η Βουλγαρία δεν πρόκειται να υποστηρίξει ευρωπαϊκό κανονισμό που προτείνεται για την ταξινόμηση, τη σήμανση και τη συσκευασία ουσιών και μιγμάτων εκτός εάν υπάρξει εξαίρεση για τα Αιθέρια Έλαια. Αυτό προέκυψε κατά την Ώρα των Ερωτήσεων στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας την Τετάρτη, καθώς ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Ατανάς Πεκάνοφ απάντησε σε ερώτηση του κόμματος Vazrazhdane σχετικά με τις ανησυχίες των Βούλγαρων καλλιεργητών τριαντάφυλλου και μεταποιητών τριαντάφυλλου σχετικά με την προτεινόμενη αλλαγή στον ευρωπαϊκό κανονισμό.

Το 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση τροπολογιών στον ευρωπαϊκό κανονισμό για την ταξινόμηση, την επισήμανση και τη συσκευασία ουσιών και μιγμάτων. Ουσιαστικός παράγοντας σε αυτές είναι ο ορισμός μιας ουσίας με περισσότερα από ένα συστατικά, είπε ο Πεκάνοφ. Ανεξαρτήτως της βιολογικής τους προέλευση, τα αιθέρια έλαια, συμπεριλαμβανομένου του ροδέλαιου, αντιμετωπίζονται επί του παρόντος ως χημικές ουσίες, είναι εγγεγραμμένα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων και ταξινομούνται επί του παρόντος σε τέσσερις κατηγορίες επικινδυνότητας, είπε ο Pekanov προσθέτοντας ότι η νέα προσέγγιση θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την ταξινόμηση και να έχει συνέπειες στην χρήση τους.

Αυτήν την στιγμή, ειδικοί του υπουργείου Οικονομίας εργάζονται σκληρά, σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο για να προωθήσουν κείμενα στον προτεινόμενο κανονισμό που θα απαλλάξουν τη χρήση των αιθέριων ελαίων από αρνητικές συνέπειες, δήλωσε ο Πεκάνοφ και επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό περισσότερα κράτη-μέλη να αναλάβουν κοινή δράση για την επίτευξη της επιθυμητής εξαίρεσης. «Εάν δεν επιτευχθεί εξαίρεση που να ικανοποιεί τις ανησυχίες μας, η Βουλγαρία δεν μπορεί να υποστηρίξει τον προτεινόμενο κανονισμό», είπε ο Πεκάνοφ.

- -, BTA

Σχετικα αρθρα

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

admin

Βρετανία: Μακρινός στόχος η μείωση των επιτοκίων της BoE

admin

Ευρωζώνη: Στάσιμα τα τραπεζικά δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Βρετανία: Και επίσημα σε ύφεση το 2023

admin

Κίνα: Καταργεί τους επιπλέον δασμούς στα κρασιά από Αυστραλία

admin

Τι είναι οι γεωγραφικές ενδείξεις και σε τι χρησιμεύουν;

admin

ΕΕ: Συμβιβαστική συμφωνία των πρέσβεων της ΕΕ για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

admin

Περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερες εξαγωγές αποβλήτων για την ΕΕ

admin

Γαλλία: Δεν αποκλείονται οι επιτάξεις για την επιτάχυνση της παραγωγής όπλων

admin

Το Συμβούλιο της ΕΕ υποστηρίζει τη χαλάρωση των πράσινων κανόνων της ΚΑΠ

admin

Κατώτατος μισθός άνω των 2.000 ευρώ στο Βέλγιο από την Κυριακή

admin

Ισπανία: «Ανοησίες» οι επικρίσεις του Ισραήλ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης

admin