Image default
Πολιτική

Τσίπρας: Πού έχει τα αρχεία παρακολουθήσεων ο κ. Μητσοτάκης; Θέλει να εκβιάζει για τα επόμενα 20 χρόνια το πολιτικό σύστημα;

Τσίπρας

Στην Ηγουμενίτσα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στους κατοίκους της περιοχής αναρωτήθηκε: «Που έχει τα αρχεία παρακολουθήσεων ο κ. Μητσοτάκης; Θέλει να εκβιάζει για τα επόμενα 20 χρόνια το πολιτικό σύστημα;».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας τόνισε:

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις δείχνουν την παράσταση νίκης. Δεν υπάρχει κανείς που να μην επιθυμεί μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα του
Η αλλαγή είναι προσδοκία είναι ελπίδα. Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, την αλαζονεία και την οικογενειοκρατία. 

Η Ηγουμενίτσα από πρώτο χέρι γνώρισε τι πάει να πει εγκατάλειψη και απαξίωση.Ξεπούλησαν το λιμάνι (και την Μαρίνα στα Πλαταριά  και στα Σύβωτα, το αλιευτικό καταφύγιο στην Σαγιάδα) χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα. Ζητάμε να μας δώσουν την σύμβαση παραχώρησης. Δεν την δείχνουν. Τα έχουν κάνει όλα μέσα στην αδιαφάνεια. Και δεν απαντούν για ποιο λόγο δεν υλοποιούν αυτό που αναγκάστηκαν να υποσχεθούν, την παραχώρηση χερσαίας ζώνης του Λιμανιού στους πολίτες της Ηγουμενίτσας. 

Έκλεισαν το πανεπιστημιακό τμήμα του Νομού, αυτό δηλαδή που υπήρχε ως ΤΕΙ (μετάφρασης και διερμηνείας) και εμείς το αναβαθμίσαμε σε ΑΕΙ. Η πόλη δεν έχει πια φοιτητές.

Το Νοσοκομείο σήμερα έχει πια λιγότερους γιατρούς, παρά την πανδημία, και δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εμείς είχαμε λειτουργήσει νέο αξονικό και μαγνητικό τομογράφων και τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Απαξίωση των παραγωγών (αγρότες/κτηνοτρόφοι). Δεν πήραν αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω καιρού. Και τώρα δεν παίρνουν ούτε τις προβλεπόμενες ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος παραγωγής και αν συνεχίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δίνει και άλλα στους μεσάζοντες, δεν θα μπορούν να μείνουν στον τόπο τους. 300% είναι η διαφορά από το κτήμα στο ράφι.

Ηγουμενίτσα, ανάμεσα στον κόσμο. pic.twitter.com/DbRNbSzi5F

— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) May 15, 2023

Χρέη- Τράπεζες

Δημογραφικά γερνάει ο τόπος. Χωριά σε δήμους Φιλιατρών και Σουλίου γερνάνε γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να ζήσουν. Το 2012 ο Σαμαράς έκοψε την σύνταξη στους Βορειοηπειρώτες συμπολίτες μας. Το 2019 μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια την επαναφέραμε. Η ΝΔ την έχει παγώσει και τώρα προεκλογικά τους άνοιξαν μια πλατφόρμα για να κάνουν αιτήσεις. 

Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού: 21εκατ. μέσα από το Φιλόδημος Ι & ΙΙ στους δήμους της Θεσπρωτίας. Αν υπάρχει ακόμη κάποια μπουλντόζα που να λειτουργεί είναι γιατί πριν τέσσερα χρόνια έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χρήματα σε κάποιο δήμο του Νομού για έργα.

Απέκλεισαν εντελώς τη Θεσπρωτία από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι όλοι οι πόροι να πηγαίνουν σε λίγους και ισχυρούς, στο κέντρο. Για την περιφέρεια τίποτα. Εμείς θέλουμε το αντίθετο. 

Η μεσαία τάξη ζει με…κουπόνια. Έχει γίνει η ζωή μας ένα pass για κάθε χρήση. Να δώσουμε και εμείς ένα pass στον κ. Μητσοτάκη. Σπίτι σου να pass.

Έχει πολύ δουλειά εκεί στου Μαξίμου, γιατί έχει δουλειά πολύ να εξαφανίσει τα πειστήρια του εγκλήματος. Να ξηλώσει τα καλώδια του predator. Από Δευτέρα το μέγαρο Μαξίμου θα ανήκει στη Δημοκρατία και όχι στο παρακράτος. Θα γίνει στρατηγείο για την ανόρθωση της κοινωνίας, για να έρθει η Δικαιοσύνη στον τόπο. Στο debate είχαμε ομολογία σκανδάλου, ότι δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Γιατί επικαλείτο το εθνικό απόρρητο για την συγκάλυψη της αλήθειας στην εξεταστική επιτροπή. Αν πρέπει η Δικαιοσύνη να πάει παντού, πρέπει να πάει η Δικαιοσύνη στην Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη στην Δικαιοσύνη. Γιατί είναι ακόμη στη θέση της η εισαγγελέας της ΕΥΠ και με θράσος μας είπε ότι αν εγώ επιθυμώ θα παρακολουθώ ακόμη και την ΠτΔ. Που τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκης; 

Που έχει πάει τις παρακολουθήσεις- αρχεία; Που τα κρατάει; Που βρίσκονται αυτά; Που τα έχει πάει; Θέλει να εκβιάζει για τα επόμενα 20 χρόνια το πολιτικό σύστημα;

Απευθύνομαι σε έντιμους νεοδημοκράτες που δεν αντέχουν τον βιασμό της Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης ζητά λευκή επιταγή να τον ξεπλύνετε με την ψήφο σας. Δεν γίνεται να λένε κάποιοι οι υπαίτιοι στην φυλακή και την ίδια ώρα να κρατάνε ίσες αποστάσεις.

Τέμπη

Μου ζητήθηκε να δεσμευτώ ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, τα παιδιά τους δεν θα ξεχαστούν. Η λέξη Τέμπη είναι απαγορευμένη στα ΜΜΕ. Δεσμεύτηκα να υπάρξει δικαίωση. Όχι για να εκδικηθούμε αλλά για να μην ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο. Ο Μητσοτάκης είπε ότι τα Τέμπη ήταν μια μικρή φθορά που την ξεπεράσαμε. Αλήθεια η απώλεια 57 ανθρώπων είναι φθορά και πολιτικό κόστος;

Κράτος λάφυρο. Γαλάζιες ακρίδες. 10 δισ. απευθείας αναθέσεις. Ήρθε η ώρα να βάλλουμε μια κόκκινη γραμμή σε όλα αυτά. Που θα βρείτε τα λεφτά; Έχουμε κριθεί από τον ελληνικό λαό και για την εντιμότητα και για την δικαιοσύνη. 37 δισ. εμείς αφήσαμε… Είχαν την ευχέρεια αυτοί να δαπανήσουν 60 δισ. Αν εμείς είχαμε αυτή την ευκαιρία θα ήταν έτσι σήμερα τα πράγματα;

Μπορούν να μας κατηγορήσουν για λάθη, δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν όχι χειριστήκαμε με ανεντιμότητα και σκοπιμότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία αλλά μια πρώτη για να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας. Με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτή την ώρα είναι απολύτως ανοιχτό. Εξαρτάται από το πόσοι και ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Αν πάνε οι 450.000 και όσοι θέλουν να τιμωρήσουν, δεν θα του φτάσουν οι μέρες να πακετάρει το Μαξίμου. Ζητάω από τους ψηφοφόρους να διαψεύσουν τις προβλέψεις.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης προς βουλευτές της ΝΔ: «Αντίπαλός μας η χαλάρωση και ο εφησυχασμός» – «Στις εκλογές ηττήθηκε η τοξικότητα»

admin

Μια ματιά από τα θεωρεία για την ορκωμοσία της νέας Βουλής

admin

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Σε μάχη πόρτα-πόρτα, καλεί ο Βαρουφάκης

admin

Εκλογές 2023: Συγχαρητήρια για τη νίκη αλλά και συναγερμός για τη νέα αναμέτρηση από Μητσοτάκη προς βουλευτές και υποψηφίους

admin

Οι 300 της Βουλής της… μίας ημέρας: Τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και οι selfies στην ορκωμοσία- Δείτε φωτογραφίες

admin

Συνάντηση του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά με τον Μαργαρίτη Σχοινά

admin

Ορκίστηκε η Βουλής της… μίας ημέρας

admin

Μητσοτάκης: Αν οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψω στο Μαξίμου τότε πρέπει να με ξαναψηφίσουν

admin

Ορκίζεται «η Βουλή της μίας ημέρας» – Δείτε φωτογραφίες από την προσέλευση

admin

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Αυτοδυναμία δεν σημαίνει ασύδοτη κυβέρνηση, αλλά αποτελεσματική»

admin

Σκέρτσος: Ο Ανδρουλάκης το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ανδρουλάκης: Ζητώ από τον ελληνικό λαό να είναι το ΠΑΣΟΚ η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη

admin