Image default
EUROBANK

Μέλισσα Κίκιζας: Ομολογιακό δάνειο 11,7 εκατ. ευρώ με την Eurobank

-117.-eurobank

Σύμβαση για κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 11,69 εκατ. ευρώ υπέγραψε η εταιρεία ζυμαρικών Μέλισσα Κίκιζας με τη Eurobank και το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει επένδυση 18,3 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, σκοπός της επένδυσης, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, είναι η επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ζυμαρικών στο 5ο χλμ. Λάρισας – Φαρσάλων της Δ.Ε. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ στη θέση «Λαρισινά».

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, κ. Αλέξανδρου Κίκιζα, και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο κτίριο Διοίκησης της Eurobank στο Μποδοσάκειο Μέγαρο.

Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους €18,3 εκατ. που υλοποιεί η Εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα Εξωστρέφεια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η εν λόγω επένδυση χρηματοδοτείται κατά 22,66% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (€4,145 εκατ.) και 41,24% μέσω δανείου της Eurobank (€7,544 εκατ.). Το 36,10% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ. Μέρος της εν λόγω επένδυσης αναμένεται να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας για την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ζυμαρικών, που διαθέτει η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εγκατάσταση όλων των απαραίτητων κτιριακών και λοιπών τεχνικών και ειδικών εγκαταστάσεων, καθώς και η προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο την άρτια λειτουργία της παραγωγικής μονάδας και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων.

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της επένδυσης της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ για την αναβάθμιση της υφιστάμενης παραγωγικής διαδικασίας στις εγκαταστάσεις της, στηρίζοντας το σχεδιασμό της Εταιρείας για την ενίσχυση των εργασιών, της απασχόλησης και της εξωστρέφειάς της μέσω αύξησης της εξαγωγικής της δυναμικής. Η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να υλοποιήσουν υγιή επιχειρηματικά σχέδια μέσω και των κεφαλαίων του Ελλάδα 2.0, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank που στηρίζει με συνέπεια κάθε επιχείρηση που προωθεί επενδύσεις, προάγοντας την απασχόληση, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία._

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Improving cross-border transactions with India

admin

Ελληνικά τραπεζικά deals στο Ντουμπάι

admin

Eurobank: Βελτίωση διασυνοριακών συναλλαγών με την Ινδία

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα μεγάλα πακέτα στην Eurobank και τα νέα ρεκόρ στην Κρι – Κρι

admin

Σε μόλις 21 εισηγμένες το 80% της αξίας του Χρηματιστηρίου

admin

Eurobank: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας – Οι όροι

admin

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

admin

Eurobank: Ανοίγει άμεσα νέα εθελουσία με γενναιόδωρη αποζημίωση εως και πάνω από 180.000€

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

admin

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

admin

Eurobank: Έμφαση στις δραστηριότητες του εξωτερικού

admin

Eurobank: Σε λειτουργία τα νέα γραφεία ανώτατης διοίκησης στο κέντρο της Αθήνας

admin