Image default
Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Με επιθέσεις κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ανακόψει τις «διαρροές» ψηφοφόρων

Την άγρια κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει ο Νίκος Ανδρουλάκης, διατηρώντας ωστόσο στο στόχαστρο και τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι με τους φτηνούς λαϊκισμούς λειτουργεί ως ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών.

Από τη Θεσσαλονίκη χθες βράδυ, από την Αθήνα αύριο και στο προεκλογικό φινάλε από τη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή το βράδυ, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα επιχειρήσει μέσω του «διμέτωπου» να ανακόψει τις «διαρροές» ψηφοφόρων των τελευταίων 24ώρων πριν την κάλπη-να σταθεί δυναμικά απέναντι στο δίπολο και να εμφανιστεί ως ο τρίτος αξιόπιστος πόλος, συγκρατώντας δυνάμεις και ανοιχτή την πρόταση-δέσμευση για αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής με στόχο την προγραμματική σύγκλιση και την συγκρότηση κυβέρνησης από την πρώτη κάλπη. «Τη συνεργασία την έχει αποκλείσει ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης με τις θέσεις του», δηλώνει ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος ο οποίος αναπτύσσοντας τη συλλογιστική του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει κόψει κάθε γέφυρα συζήτησης και συνεννόησης με τον κ. Μητσοτάκη, έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και «συναντιέται» με τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά δε, δια του κ. Σκέρτσου, ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πρόκειται λίγες ώρες μετά τις εκλογές να αλλάξει βασικές απόψεις (όπως το «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας»), καθώς θα αποδειχθεί πλήρως αναξιόπιστος και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής και γόνιμης συζήτησης για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πάντως αυτό που προσπαθεί να αναδείξει είναι ότι εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος και το κόμμα του υιοθετεί και προβάλει προγραμματικές προτεραιότητες με μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό προφίλ. Μάλιστα σκοπεύει στο χρόνο που απομένει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες να επισημάνει σε κάθε ευκαιρία τις «μεγάλες διαφορές» με τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να συνεχίσει τις σφοδρές επιθέσεις στην κυβέρνηση, εστιάζοντας στις παθογένειες του κράτους.

«Τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ποιος έχει προσωπική εμμονή. Προσπαθεί να σας πείσει ότι παρασύρω το ΠΑΣΟΚ σε ένα τυφλό μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης από το Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη. Απαντώντας στον πρωθυπουργό, εκτίμησε ότι κρατά αυτή τη στάση διότι μέσα του φωλιάζει ο φόβος και η αγωνία ότι αυτό που γεννιέται, το νέο, θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος. «Είναι η δημοκρατική παράταξη της σοβαρής αντιπολίτευσης, του προγράμματος, της προοπτικής. Και όχι οι φθηνοί λαϊκισμοί του κ. Τσίπρα. Ξέρει πολύ καλά μέσα του ότι, αν δεν υπήρχε Τσίπρας, η κυβέρνησή του θα ήταν ήδη παρελθόν στη συνείδηση του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός γιατί έχει βαθιά ιστορική και κοινωνική ρίζα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης –λέει- ότι δεν έχει να πει κάτι μαζί μας γιατί είμαστε κρατιστές και δεν ανήκουμε στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό, υπονοώντας ότι τον εκπροσωπεί ο ίδιος. Ο άνθρωπος, που αν βάλουμε σε μια γραμμή τα ρουσφέτια, που έχει κάνει ο ίδιος και η οικογένειά του, θα ξεπεράσουν σε μήκος το Σινικό Τείχος».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα προσπαθήσει στο … όνομα της αυτοδυναμίας σε επαναληπτικές εκλογές να θέσει από τώρα πιεστικά διλήμματα στον κεντροαριστερό χώρο αλλά δεν θα έχει το αποτέλεσμα που προσδοκά- «ούτε τώρα, ούτε αργότερα», επιμένουν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι στα γκάλοπ καταγράφεται το αποτύπωμα των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται το ΠΑΣΟΚ, τόσο από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ- αν και διατηρεί την προοπτική του ισχυρού διψήφιου ποσοστού, κυρίως από την σημαντική συσπείρωση δυνάμεων στην περιφέρεια (Κρήτη, Δυτική Ελλάδα, περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και αλλού).

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι ασφαλής γέφυρα προς τους πολίτες και τα στοχευμένα κοινά για την αύξηση του ποσοστού της είναι η περιγραφή, σε κάθε δημόσια παρέμβαση του κ. Ανδρουλάκη και των υποψήφιων βουλευτών, των λύσεων στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να κάνει εκτενή αναφορά στα ζητήματα αυτά και χθες από τη Θεσσαλονίκη, όπου υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Ο ένας υπόσχεται πράγματα, που ξέρει ότι δεν γίνονται και ο άλλος κρύβει αυτά, που πρόκειται να γίνουν. Πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη και τις “καλές” στατιστικές. Στην πραγματικότητα έχουμε αρκετές πρωτιές αλλά από το τέλος και αφορούν στο πραγματικό βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Περισσότεροι από δυόμισι εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες απειλούνται σήμερα με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Επαίρονται ότι μείωσαν τους φόρους, αλλά οι φόροι που πλήρωσαν οι πολίτες το 2022 ήταν 5 δισ. ευρώ παραπάνω από τους στόχους. Αν αυτό δεν είναι υπερφορολόγηση, τι είναι; Το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τους φόρους κατανάλωσης -τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους- που “γδέρνουν” τους αδύναμους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα μεσαία στρώματα. Λένε ότι αύξησαν τον κατώτατο μισθό κατά 20% και αμφισβητούν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7,4%. Η ανεργία μειώνεται, με δουλειές όμως μερικής απασχόλησης και μισθούς 400 ευρώ».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Αλβανία – Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά την εκλογή του στη Χειμάρρα: «Νίκησε η Δημοκρατία»

Κρήτη: Θρήνος για τον 25χρονο Νίκο στα Σφακιά – Κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο που κόπηκε από μπαλοθιές

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 52χρονου που ξυλοκοπήθηκε από τα δύο αδέλφια

Σχετικα αρθρα

Ανδρουλάκης για τις κυβερνοεπιθέσεις στην τράπεζα θεμάτων: Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε επιτελικό χάος

admin

Εκλογές 2023: Πώς βάφτηκε γαλάζια η Κρήτη – Η περιοδεία Μητσοτάκη και οι στόχοι για τη νέα κάλπη

admin

Εκλογές 2023: Κωδικός «εγρήγορση» στη ΝΔ – Οι περιοδείες Μητσοτάκη και τα «φύλλα πορείας» σε βουλευτές

admin

Εκλογές 2023: Αποσύρεται το κόμμα ΕΑΝ – Η ανακοίνωση του Αναστάσιου Κανελλόπουλου

admin

Εκλογές 2023: Η αλήθεια για τα γκάλοπ και το exit poll

admin

Εκλογές 2023, Άκης Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν την προγραμματική τους αδυναμία με το ψευτοεπιχείρημα της «παντοδυναμίας» Μητσοτάκη

admin

Εκλογές 2023, ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε υποψήφιος βουλευτής στη Φθιώτιδα – Είχε γράψει «όταν σε φτύνουν δεν βρέχει»

admin

Εκλογές 2023: Κωδικός «40%» στη ΝΔ – Οι περιοδείες Μητσοτάκη και τα «φύλλα πορείας» σε βουλευτές

admin

Το σύνθημα Μητσοτάκη για τις 25 Ιουνίου: Ισχυρή κυβέρνηση και δέσμευση προς την ανάπτυξη

admin

Κουτσούμπας: Όσοι ψήφισαν πρώτη φορά ΚΚΕ… να το κάνουν ξανά

admin

Ο καφές της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με γυναίκες της ΝΔ πριν την ομιλία Μητσοτάκη στο Περιστέρι – Δείτε φωτογραφίες

admin

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία

admin