Image default
Ευρώπη

Μπιλ Γκέιτς: Η συμβουλή που θα έδινε στο νεότερο εαυτό του

Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα, λέει μια παροιμία για να υπογραμμίσει πως συνήθως κάνουμε κάποια πράγματα, για τα οποία αργότερα μετανιώνουμε. Κάτι τέτοιο πρέπει να είχε στο μυαλό του και ο Μπιλ Γκέιτς όταν, κατά την ομιλία του στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνα το περασμένο Σάββατο, είπε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει, μέχρι που μεγάλωσε και έγινε πατέρας, ότι «στην ζωή υπάρχουν περισσότερα από τη δουλειά».

«Όταν ήμουν στην ηλικία σας, δεν πίστευα στις διακοπές», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος. «Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα. Πίεζα τους πάντες γύρω μου να δουλεύουν πολλές ώρες», πρόσθεσε, για να τονίσει: «Δεν είστε τεμπέληδες, αν χαλαρώσετε λίγο».

Όπως εκμυστηρεύτηκε, στα πρώτα χρόνια της Microsoft δεν καταλάβαινε τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και θα παρακολουθούσε από το παράθυρο του γραφείου του- το οποίο έβλεπε στο πάρκινγκ- ποιοι υπάλληλοι έφευγαν νωρίς ή έμεναν ως αργά.

«Μην περιμένετε όσο εγώ για να πάρετε αυτό το μάθημα», είπε ο Γκέιτς. «Διαθέστε χρόνο για να καλλιεργήσετε τις σχέσεις σας, να γιορτάσετε τις επιτυχίες σας και να ξεπεράστε τις απώλειές σας. Κάντε ένα διάλειμμα όταν το χρειάζεστε. Χαλαρώστε και με τους ανθρώπους γύρω σας όταν το χρειάζονται».

Στο παρελθόν, ο Γκέιτς έχει αναγνωρίσει ότι είχε υψηλές προσδοκίες όσον αφορά την εργασιακή ηθική των εργαζομένων. Έστελνε μάλιστα επικριτικά και έντονα mails στη μέση της νύχτας, έχουν αποκαλύψει οι βιογράφοι του στο CNBC.

Στην ομιλία του, ο δισεκατομμυριούχος συμβούλεψε επίσης τους φοιτητές να αφιερώνουν χρόνο για να επανεξετάζουν τις αποφάσεις τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους και να είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να μαθαίνουν ακόμη και έξω από την τάξη. Τους προέτρεψε επίσης να βασίζονται στις φιλίες τους και να εργαστούν σε έργα που λύνουν σημαντικά προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή ή οι προκαταλήψεις για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σχετικα αρθρα

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin

Στενότερη συνεργασία Ιταλίας-Τυνησίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

admin

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους μετά από συμμετοχή σε διαδηλώσεις

admin

Ένας «πράσινος» κεντρικός τραπεζίτης που βλέπει πολύ πιο μακριά

admin

Eurostat : Στο 2,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

admin

Κορυφαίες αντιδράσεις εναντίον της καταστολής του ακροδεξιού συνεδρίου στις Βρυξέλλες

admin

Αναδιανομή κρατουμένων σε όλη την ΕΕ ζητούν οι Ευρωσκεπτικιστές της Σουηδίας

admin

Ισπανία: «Δίκαιη κατανομή» των παιδιών μεταναστών μεταξύ των περιφερειών

admin

Πάνω από 500 Πολωνοί υπό παρακολούθηση με Pegasus επί κυβέρνησης PiS

admin

Ευρωβαρόμετρο: Προτεραιότητα στην άμυνα από τους Ευρωπαίους πολίτες

admin

Mozilla: Σοβαρά κενά διαφάνειας στις online πλατφόρμες ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Βρετανία: Επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο ο πληθωρισμός, αλλά λιγότερο από το αναμενόμενο

admin