Image default
Οικονομία

«Άλμα» 8,3% στον τζίρο των επιχειρήσεων το α’ τρίμηνο το 2023

Αύξηση κατά 8,3% σημείωσε το α’ τρίμηνο εφέτος ο τζίρος στο σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας της Ελλάδας.

Αύξηση κατά 8,3% σημείωσε το α’ τρίμηνο φέτος ο τζίρος στο σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας της Ελλάδας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 97.564.300 χιλ. ευρώ, έναντι των 90.100.078 χιλ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2022 με την μεγαλύτερη αύξηση να παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες (61,9%), ενώ η μικρότερη αύξηση καταγράφηκε στις επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (7,1%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (20,2%).

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2023 ανήλθε σε 29.600.523 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022, που είχε ανέλθει σε 28.844.028 χιλ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση (39%). Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση (1,4%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (39%).

Σχετικα αρθρα

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

admin

Βρετανία: Πώς «βοηθά» τη Μόσχα στον πόλεμο κατά του Κιέβου

admin

Μπαράζ νέων Αμοιβαίων στην αγορά, που «κοντραρουν» τις καταθέσεις

admin

Ξεκινά η εμπορική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης, ενδιαφέρον από Ρουμανία

admin

Οι επόμενες καλές ειδήσεις που περιμένει η ελληνική οικονομία – Ορόσημο το «μαξιλάρι» των 15,7 δισ.

admin

Η καταβολή Δώρου Πάσχα και τριετιών στο επίκεντρο ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας

admin

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Οι κωδικοί «εφιάλτης» στο Ε1

admin

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

admin

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα – σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

admin

Ποιοι επένδυσαν στο 30ετές ομόλογο της Ελλάδας

admin

Κομισιόν: Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για παραλείψεις στην νομοθεσία περί «παθητικής δωροδοκίας» και «δημόσιου λειτουργού»

admin

Γαλλοϊταλικός άξονας υπέρ Ντράγκι στο τιμόνι της Κομισιόν – Το σενάριο που «ξαναζεσταίνεται»

admin