Image default
Οικονομία

Έλον Μασκ: Θα τουιτάρω όσο θέλω, κι ας χάσω χρήματα – «Ηθικά λάθος» η τηλεργασία

Μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο CEO της Tesla Έλον Μασκ στο CNBC, μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας. 

Μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο CEO της Tesla Έλον Μασκ στο CNBC, μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας.

Μιλώντας για την εξαγορά του Twitter, ο ίδιος σημείωσε ότι έκλεισε το deal, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε αρνητικές ταμειακές ροές της τάξης των 3 δισ. δολ. και 1 δισ. δολ. στην τράπεζα.

«Η αναλογία που χρησιμοποιούσα έλεγε ότι ήταν σαν να τηλεμεταφέρθηκα σε ένα αεροπλάνο που βρίσκεται σε τροχιά πτώσης και κατευθύνεται προς το έδαφος, με τις μηχανές να έχουν πιάσει φωτιά και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των tweets που συνηθίζει να δημοσιεύει, σημειώνοντας: «Θα πω ό,τι θέλω και εάν η συνέπεια αυτού είναι να χάσω χρήματα, ας είναι».

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε, παίρνει άδεια από τη δουλειά μόλις δύο – τρεις ημέρες τον χρόνο, εργάζεται επτά ημέρες της εβδομάδα και κοιμάται έξι ώρες κάθε βράδυ.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε την τηλεργασία «ηθικά λάθος», από την άποψη ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες απομακρυσμένα.

Όπως είπε, δεν είναι πλέον φίλοι με τον συνιδρυτή της Google Λάρι Πέιτζ, ενώ στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές ψήφισε τον Τζο Μπάιντεν, αν και δεν εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την επιλογή του: «Εύχομαι να μπορούσαμε να έχουμε έναν φυσιολογικό άνθρωπο για πρόεδρο» είπε.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της Tesla, ο Μασκ σημείωσε ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι δύσκολο από μακροοικονομικής άποψης.

Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι η Fed θα ακολουθήσει αργά βήματα όσον αφορά στη μείωση των επιτοκίων, απέναντι σε μια επιβράδυνση της οικονομίας, πλήττοντας εντούτοις την καταναλωτική ζήτηση.

Τέλος, για το τι θα σήμαινε για την παγκόσμια οικονομία μία κίνηση από μέρους της Κίνας να πάρει υπό τον έλεγχό της την Ταϊβάν, σημείωσε: «Η κινεζική οικονομία και η υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία είναι σαν σιαμαία. Θα ήταν σαν να προσπαθείς να τα χωρίσεις. Αυτή είναι η σοβαρότητα της κατάστασης. Και είναι πραγματικά χειρότερο για πολλές άλλες εταιρείες από ό,τι για την Tesla. Θέλω να πω, δεν είμαι σίγουρος από πού θα πάρετε ένα iPhone».

Φωτογραφία @associatedpress

Σχετικα αρθρα

Υπ. Υποδομών: Στα 1,4 δισ. ευρώ το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα φαινόμενα Daniel και Elias

admin

Ντάιμον (JP Morgan): Η οικονομική άνθιση στις ΗΠΑ είναι «αδιανόητη»

admin

ΑΑΔΕ: Ασφυκτικό πρέσινγκ στους οφειλέτες

admin

Γαλλία: «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν στις φτωχές 500 δισ. δολάρια σε ηθικό χρέος» λέει νομπελίστας οικονομολόγος

admin

Αναβαθμίζεται ο οικολογικός σχεδιασμός για «πράσινα» και βιώσιμα προϊόντα

admin

Αέριο: Αύξηση 30% στην κατανάλωση – «Άλμα» στις εισαγωγές από Ρωσία

admin

Πλημμυροπαθείς: Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και παρατάσεις καταβολών

admin

ΥΠΑΑΤ: Στα 305 εκατ. ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης – Αυγενάκης: Συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα

admin

Υπ. Οικονομικών: Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για τους πλημμυροπαθείς

admin

ΥΠΑ: Άλμα 14,4% στην επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 1ο τρίμηνο

admin

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Κάτω από 3 ώρες η διαδρομή Αθήνα-Τρίκαλα – Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι τιμές στα διόδια

admin

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών ύψους 4,1 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες

admin